Actualitate

Ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, uimit de existenţa coşurilor de gunoi pe litoral

Ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, a venit la Constanţa într-o vizită de lucru, în cursul zilei de 14 august, unde a făcut şi o declaraţie de presă cu privire la situaţia plajelor din judeţul Constanţa. Ministrul a părut mulţumit de starea acestora, fiind chiar uimit de faptul că are unde să îşi arunce turistul... gunoiul. Pe de altă parte, el a mai pus şi accentul pe situaţia de la Costineşti, unde o porţiune de plajă este un pericol pentru turişti.
 
„Am revenit în judeţul Constanţa. Am mai avut încă două vizite înainte de 1 mai, înainte de deschiderea sezonului estival. Am început ieri (n.r. 13 august) cu o vizită de lucru. Vreau să fac câteva precizări. Ieri, am fost în zona de sud a litoralului, Mangalia-Olimp-Neptun-Jupiter-Cap Aurora, Costineşti, în care am făcut o inspecţie a stării plajelor pentru că, deşi aceste plaje sunt gestionate de către societăţi comerciale prin acele contracte de închiriere, noi trebuie să veghem tot timpul ca aceste plaje să fie plaje care să primească cu braţele deschise turiştii pe litoralul românesc. Au fost două situaţii. Plajele de pe litoralul românesc arată bine şi chiar foarte bine. Am găsit locuri în care să poată să îşi ducă resturile, peturi, care le pot pune în coşuri de gunoi. Plajele sunt curate, cu o excepţie explicabilă. Era o zonă de alge pentru că, cu o noapte înainte a fost furtună în zona Mangalia. Am discutat şi cu turişti şi mi-au confirmat acest lucru. Am dispus să fie îndepărtate aceste alge”, a spus ministrul.
 
Acesta a vorbit şi despre situaţia de la Costineşti, subliniind că este necesar ca porţiunea problematică să fie închisă şi securizată, pentru ca turiştii să nu se aventureze în zonă. „Al doilea punct nevralgic a fost porţiunea de plajă din Costineşti, pe care am văzut-o şi înaintea de deschiderea sezonului estival. Am dispus atunci să fie închisă cu un gard. În urma furtunilor din ultimele zile, furtuna a distrus acel gard. A devenit un pericol acea porţiune de plajă. Astăzi (n.r. 14 august), am dat dispoziţie celor de la ABDAL să realizeze câteva modalităţi de avertizare că plaja este interzisă în acea zonă. Plaja va fi închisă până vom remedia acea zonă. Ştiţi foarte bine că luna iunie am avertizat că sunt acolo câteva grinzi de beton care sunt înclinate periculos. Ca să nu existe o problemă, am dispus ca acea porţiune de plajă să fie închisă. E o porţiune mică, dar importante pentru noi sunt siguranţa şi securitatea turiştilor”, a adăugat Ioan Deneş.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Senatoarea USR Ramona Dinu îi cere explicaţii ministrului Apelor în legătură cu situaţia lacului Tăbăcărie (document)

23 Oct 2018 1140

Ministrul Ioan Deneş explică Situaţie critică în judeţul Constanţa şi Delta Dunării. Câţi mistreţi vor fi ucişi şi ce se întâmplă cu vacile localnicilor (galerie foto)

15 Aug 2018 1923

Porțiune de plajă din Costinești, un pericol pentru turiști. Ce a decis ministrul Ioan Deneș

14 Aug 2018 737

Ministrul Deneș, față în față cu nemulțumirile primarilor constănțeni cu privire la pesta porcină africană

14 Aug 2018 391

Ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, la Constanţa „Plajele reabilitate cu fonduri europene pot fi închiriate“. Ce promisiuni a făcut oficialul

16 Jun 2018 1510

UPDATE. Imagini de la eveniment. Ministrul Ioan Deneş, la Prefectura Constanta, despre investiții și eroziune costieră (galerie foto)

15 Jun 2018 1068

Ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, va ajunge, mâine, la Constanţa. Care este scopul vizitei?

14 Jun 2018 692

Plajele, verificate de ministrul Apelor şi Pădurilor Ce mesaj le-a transmis celor care au închiriat plaje. Se va lăsa cu amenzi! (galerie foto)

27 Apr 2018 1442

Unde își va petrece minivacanța de 1 mai, ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș

26 Apr 2018 573

UPDATE. Pregătiri pentru sezonul estival. Ministrul Apelor și Pădurilor inspectează plaja din Mamaia. Iată ce a declarat (galerie foto)

26 Apr 2018 1127

Senatorul Mihu, de la PSD, interpelare în legătură cu proiectul „Plaja terapeutică“

14 Mar 2018 837

Propunerea de numire a noului ministru al Apelor şi Pădurilor a ajuns la Palatul Cotroceni

09 Jan 2018 523

Cine este Ioan Deneș, propunerea PSD pentru funcția de ministru al Pădurilor și al Apelor. Ce bunuri deține acesta (documente)

08 Jan 2018 3236

Un senator PSD de Bistrița Năsăud, propunerea PSD pentru a prelua funcția de ministru al Pădurilor și al Apelor. Funcția, vacantă după demisia Doinei Pană

08 Jan 2018 631