Ministrul Cseke Attila „România are nevoie de ingineri constructori pentru că dezvoltarea nu poate avea loc fără aceștia“

Ministrul Cseke Atilla alături de absolvenți. Foto: facebook/Ministerul Dezvoltării”România are nevoie de ingineri constructori pentru că dezvoltarea nu poate avea loc fără aceștia, iar sectorul construcțiilor are un rol important în economie, generând aproape 7% din PIB-ul României și zeci de milioane de locuri de muncă”, a afirmat ministrul dezvoltării, Cseke Attila, în cadrul evenimentului de închidere a anului universitar 2022 la Universitatea Tehnică de Construcții București, conform Ministerului Dezvoltării. 

Ministrul a spus: Transformarea digitală a sectorului construcțiilor este o prioritate atât pentru Guvern, cât și pentru Ministerul Dezvoltării, iar tehnologiile digitale pot fi introduse atât la nivel de management al unei firme de construcții, cât și la nivelul proiectării construcțiilor.

Calitatea lucrărilor de construcție are, de asemenea, un impact direct asupra calității vieții cetățenilor. Nu în ultimul rând, performanța energetică a clădirilor și eficiența resurselor în procesul de fabricație, transportul și utilizarea produselor pentru construcția de clădiri și infrastructuri au un impact considerabil asupra energiei, asupra schimbărilor climatice și asupra mediului.

Ca semn de recunoaștere a calității învățământului superior și a eforturilor tinerilor specialiști, ministrul dezvoltării a înmânat diplome pentru performanțele profesionale de excepţie ale unor studenți.

Astfel, ministrul a acordat diplome echipei care a adus trei premii în cadrul competiției ”Solar Decathlon Europe”, cea mai importantă competiţie de locuinţe sustenabile din lume, pentru prototipul Vatra (care propune un nou model de locuință sustenabilă, un concept modular, ce are la bază trei module de unități de locuit și un modul de seră). ”Un sector al construcțiilor durabil are un rol crucial pentru atingerea obiectivelor pe termen lung ale Uniunii Europene, de reducere cu 80-95% a emisiilor de gaze cu efect de seră”, a menționat ministrul.

Conform sursei citate, alte opt diplome au fost înmânate membrilor echipei care a ocupat locul 3 la ”Seismic Design Competition”, care a avut loc la Salt Lake City (SUA), în perioada 27-30 iunie 2022. ”Tema reducerii riscului seismic al construcțiilor este una dintre prioritățile Ministerului Dezvoltării, fapt dovedit prin modificările legislației și prin sumele alocate prin PNRR pentru renovare integrată”, a precizat Cseke Attila, subliniind că, pe lângă politici publice, este nevoie de specialiști care să gândească proiectele de consolidare, care să știe să proiecteze mai bine structurile de rezistență și care să imagineze soluții inovative.

În încheiere, ministrul Cseke Attila a reiterat importanța de a avea specialiști buni atât în sfera privată, cât și în cadrul instituțiilor publice, unde se produc schimbările care ne guvernează viața și care ne pot ajuta în a avea eficiență și predictibilitate în munca de zi cu zi.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Decizie a Curții de Apel Constanța în procesul dintre UAT Medgidia și Ministerul Dezvoltării

09 Apr 2024 1825

Primăria Năvodari, județul Constanța a semnat contractul de finanțare Căminul Liceului Tehnologic „Lazăr Edeleanu”, renovat energetic cu bani din PNRR

07 Apr 2024 1144

Județul Constanța Locuitorii din comuna Cuza Vodă vor beneficia de gaze naturale. Proiectul de finanțare, semnat de ministrul Dezvoltării

19 Feb 2024 762

Act de urbanism, emis de Primăria Constanța Liceul Teoretic „George Călinescu“, reabilitat energetic cu banii de la Ministerul Dezvoltării

18 Feb 2024 703

Un important Ordin al Ministrului Dezvoltării ar putea fi anulat la Constanța

05 Feb 2024 775

Plăți de peste 650 milioane de lei, de la Ministerul Dezvoltării, pentru investiții realizate prin PNDL

17 Jan 2024 656

Ministerul Dezvoltării a decontat peste 303 milioane de lei, pentru continuarea proiectelor de infrastructură

22 Dec 2023 664

Ordonanța de urgență a Guvernului privind Codul administrativ, modificată. Ce măsuri sunt implementate

21 Dec 2023 799

Secretarul orașului Hârșova nu l-a inclus în categoria consilierilor locali Bulancea amenință cu demisia din calitatea de consilier dar și din cea de membru PSD

17 Dec 2023 1322

Ministerul Deazvoltării Contract de finanțare pentru îmbunătățirea infrastructurii medicale destinate persoanelor vârstnice afectate de afecțiuni psihice

12 Dec 2023 645

Acoperiș dotat cu panouri termice și fotovoltaice Noul proiect pentru bazine didactice realizate prin Compania Natională de Investiții (DOCUMENT)

10 Dec 2023 902

Ministrul Dezvoltării, Adrian-Ioan Veștea „Este important să asigurăm continuitatea proiectelor aflate în derulare”

08 Dec 2023 685

Ministerul Dezvoltării ANL a recepționat 17 locuințe pentru tineri în comuna Tăuteu, județul Bihor

07 Dec 2023 908

Optimizarea cadrului normativ din domeniul construcțiilor, în atenția Ministerului Dezvoltării

07 Dec 2023 671

MLDPA Conferință în cadrul proiectului „Creșterea coerenței cadrului normativ și a eficienței reglementărilor tehnice în domeniul construcțiilor”

06 Dec 2023 657