Ministrul Cseke Attila „România are nevoie de ingineri constructori pentru că dezvoltarea nu poate avea loc fără aceștia“

Ministrul Cseke Atilla alături de absolvenți. Foto: facebook/Ministerul Dezvoltării”România are nevoie de ingineri constructori pentru că dezvoltarea nu poate avea loc fără aceștia, iar sectorul construcțiilor are un rol important în economie, generând aproape 7% din PIB-ul României și zeci de milioane de locuri de muncă”, a afirmat ministrul dezvoltării, Cseke Attila, în cadrul evenimentului de închidere a anului universitar 2022 la Universitatea Tehnică de Construcții București, conform Ministerului Dezvoltării. 

Ministrul a spus: Transformarea digitală a sectorului construcțiilor este o prioritate atât pentru Guvern, cât și pentru Ministerul Dezvoltării, iar tehnologiile digitale pot fi introduse atât la nivel de management al unei firme de construcții, cât și la nivelul proiectării construcțiilor.

Calitatea lucrărilor de construcție are, de asemenea, un impact direct asupra calității vieții cetățenilor. Nu în ultimul rând, performanța energetică a clădirilor și eficiența resurselor în procesul de fabricație, transportul și utilizarea produselor pentru construcția de clădiri și infrastructuri au un impact considerabil asupra energiei, asupra schimbărilor climatice și asupra mediului.

Ca semn de recunoaștere a calității învățământului superior și a eforturilor tinerilor specialiști, ministrul dezvoltării a înmânat diplome pentru performanțele profesionale de excepţie ale unor studenți.

Astfel, ministrul a acordat diplome echipei care a adus trei premii în cadrul competiției ”Solar Decathlon Europe”, cea mai importantă competiţie de locuinţe sustenabile din lume, pentru prototipul Vatra (care propune un nou model de locuință sustenabilă, un concept modular, ce are la bază trei module de unități de locuit și un modul de seră). ”Un sector al construcțiilor durabil are un rol crucial pentru atingerea obiectivelor pe termen lung ale Uniunii Europene, de reducere cu 80-95% a emisiilor de gaze cu efect de seră”, a menționat ministrul.

Conform sursei citate, alte opt diplome au fost înmânate membrilor echipei care a ocupat locul 3 la ”Seismic Design Competition”, care a avut loc la Salt Lake City (SUA), în perioada 27-30 iunie 2022. ”Tema reducerii riscului seismic al construcțiilor este una dintre prioritățile Ministerului Dezvoltării, fapt dovedit prin modificările legislației și prin sumele alocate prin PNRR pentru renovare integrată”, a precizat Cseke Attila, subliniind că, pe lângă politici publice, este nevoie de specialiști care să gândească proiectele de consolidare, care să știe să proiecteze mai bine structurile de rezistență și care să imagineze soluții inovative.

În încheiere, ministrul Cseke Attila a reiterat importanța de a avea specialiști buni atât în sfera privată, cât și în cadrul instituțiilor publice, unde se produc schimbările care ne guvernează viața și care ne pot ajuta în a avea eficiență și predictibilitate în munca de zi cu zi.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ministerul Dezvoltării S-a lansat primul apel de proiecte pentru Programul Interreg IPA România-Serbia

05 Oct 2022 293

Ministerul Dezvoltării Lucrări de cadastru cu fonduri europene în 520 de comune

05 Oct 2022 349

Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila „Am semnat încă 19 contracte de finanțare, prin PNRR, pentru construcția de creșe“

23 Sep 2022 524

Ministerul Dezvoltării Noi reguli pentru proiectarea și construcția ambulatoriilor medicale

23 Sep 2022 542

Ministerul Dezvoltării implementează noi măsuri de eficientizare a serviciilor publice

21 Sep 2022 421

Ministerul Dezvoltării a elaborat noi reguli pentru construcția grădinițelor

20 Sep 2022 443

Ministerul Dezvoltării investește peste 100 milioane lei în construirea unui nou cămin studențesc pentru Universitatea Politehnică din Capitală (GALERIE FOTO)

20 Sep 2022 463

Finalizare de proiect “Reabilitarea, modernizarea, extinderea și echiparea infrastructurii educaționale pentru învățământul general obligatoriu din com. Casimcea, județul Tulcea”

17 Sep 2022 513

Ministerul Dezvoltării investește peste 152 milioane lei pentru reabilitarea sediului Academiei Române. Anunțul lui Cseke Attila

14 Sep 2022 449

Institutul Național de Administrație Un nou program de formare specializată dedicat înalților funcționari publici

13 Sep 2022 486

Ministerul Dezvoltării anunţă contracte de peste 31 milioane de lei, pentru educaţie şi consolidarea poziţiei pe piaţă a unor firme. În ce orașe se află

12 Sep 2022 402

Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila „Asigurăm finanțarea, din fonduri europene, pentru construcția a 124 de creșe noi“ (DOCUMENT)

07 Sep 2022 522

Ministerul Dezvoltării va moderniza fostul Palat Administrativ din Călărași

07 Sep 2022 602

Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila „Am semnat primele contracte de finanțare, prin PNRR, pentru construcția de creșe“

01 Sep 2022 540

Ministerul Dezvoltării - „Am considerat necesară instituirea măsurii suplimentare pentru conducătorul autorității sau instituției, unde își desfășoară funcționarul public activitatea“

26 Aug 2022 504