Ministrul Dezvoltării, Ştefan Ion „Îmi doresc să fiu eu cel care semnează ordinul pentru începerea lucrărilor la Cazino“


Ministrul liberal al Dezvoltării, Ştefan Ion, şi-a petrecut studenţia la Constanţa, urmând cursurile Institutului de Marină „Mircea cel Bătrân“ până la absolvire, în 1992. În acest context, şeful Ministerului Dezvoltării ne-a declarat că se simte legat de oraşul de la malul mării şi, mai ales, de soarta Cazinoului, „o clădire-simbol ce aparţine întregii ţări, nu numai Constanţei“. „Îmi doresc să fiu eu cel care semnează ordinul pentru începerea lucrărilor la Cazino“, a spus Ștefan Ion.
 
La momentul de faţă, lucrările pentru reabilitarea Cazinoului sunt departe de a începe, iar procedura privind atribuirea contractului este blocată, aşteptând decizia Curţii de Apel Bucureşti. Aşa cum arătam în ediţiile anterioare, cazul a ajuns pe masa judecătorilor bucureşteni ca urmare a contestaţiilor făcute de firma Eldiclau SRL şi partenerii săi cu privire la desfăşurarea licitaţiei pentru atribuirea contractului de lucrări.
 

„Sunt la curent cu întreaga situaţie“

 
Cu un întreg minister proaspăt preluat de la colegii social-democraţi, liberalul Ștefan Ion, aflat în prezent în fruntea Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, ne-a declarat că se interesează îndeaproape de soarta Cazinoului. „O să am ocazia să fiu ministrul care dă efectiv ordinul de începere a lucrărilor pentru reabilitarea Cazinoului“, ne-a precizat ministrul Dezvoltării.
 
„Îmi doresc să fiu eu cel în mandatul căruia se încep lucrările pentru salvarea edificiului. Credeţi-mă că sunt la curent cu întreaga situaţie de la Constanţa, ştiu că procedura de atribuire este blocată la ora actuală şi aşteptăm toţi decizia instanţei, pentru a vedea cum vom proceda în continuare“, a declarat Ștefan Ion.
De asemenea, acesta a precizat că urmăreşte procesul desfăşurat la Curtea de Apel Bucureşti şi că ştie că s-a acordat un nou termen în cauză pentru data de 13 decembrie.
 
„Reabilitarea Cazinoului este un lucru aşteptat şi dorit de toată lumea, de întreaga ţară, vă asigur. Este de datoria noastră şi trebuie să avem grijă de istorie şi de patrimoniul cultural“, a declarat ministrul.
 
În plus, Ștefan Ion a precizat că investiţia de circa 60 de milioane de lei – fonduri alocate prin Compania Naţională de Investiţii pentru reabilitarea şi punerea în valoare a Cazinoului – este una pe care şi actualul guvern o susţine necondiţionat. „Vă asigur că depundem toate eforturile şi facem tot ce ne stă nouă în putere pentru a vedea această lucrare realizată şi dusă la bun sfârşit şi pentru a vedea cum Cazinoul va renaşte în toată splendoarea lui“.
 
Citeşte şi:
 

Ce înseamnă pentru Cazino amânarea procesului pentru restaurare. O nouă iarnă în bătaia valurilor şi sub vântul aprig
https://www.ziuaconstanta.ro/stiri/deschidere-editie/ce-inseamna-pentru-cazino-amanarea-procesului-pentru-restaurare-o-noua-iarna-in-bataia-valurilor-si-sub-vantul-aprig-706479.html
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Descoperiri arheologice importante la Hotelul Intim Constanța Urme de locuire din vechiul Tomis găsite sub clădirea din Peninsulă (GALERIE FOTO)

11 Apr 2024 4724

Licitație de 2,7 milioane de euro Primăria Ion Corvin din județul Constanța atribuie un contract privind execuția lucrărilor de modernizare a unui drum comunal

27 Dec 2023 872

Judecătorii anunță azi dacă Nordis Management SRL intră sau nu în insolvență! Numărul creditorilor a crescut la 24

15 Oct 2023 1757

Nordis Management SRL ar putea intra în insolvență! Tribunalul București a rămas în pronunțare

09 Oct 2023 1499

Peste 20 de creditori Zi decisivă pentru Nordis Management SRL! Tribunalul București analizează cererea de intrare în insolvență!

08 Oct 2023 6341

Șase persoane, din care două sunt din județul Constanța, au înființat Pontus Masterbrok SRL. Ce obiect de activitate are?

27 Sep 2023 1310

CS Medgidia Luptătoarea Gabriela Nedelcu este campioană a României. Echipa, din nou pe locul întâi (GALERIE FOTO)

26 Sep 2023 1193

Se cere tragerea la răspundere pentru intrarea în faliment a companiei RADET Constanța! S-a fixat ziua pronunțării

12 Jun 2023 2056

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 26 octombrie 2022

27 Oct 2022 1653

CSM Constanța Handbalistul Ionuț Nistor, printre cei mai buni marcatori în meciul cu Ucraina

17 Oct 2022 2099

A semnat Ordinul de începere a lucrărilor la Cazino Fostul ministru Ion Ștefan – „Și generațiile tinere merită un astfel de simbol readus la viață“ (FOTO)

03 Aug 2022 1835

Liviu Popa, declarații importante Cine ar putea fi tras la răspundere pentru intrarea în faliment a companiei RADET Constanța! Listă

09 Jun 2022 3745

Gimnastică aerobică Locuri pe podium pentru sportivii de la CS Farul Constanța la UNEFSIADA (GALERIE FOTO)

03 Jun 2022 1804

Modificări în firma constănțeană White Tears Resort SRL

21 May 2022 2058

Miruna Huțanu e și arbitru Centură neagră 2 Dan la karate pentru o elevă a Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale

14 Mar 2022 4555