Ministrul Educației a anunțat regula intrării în online a întregii şcoli. Când se suspendă activitatea cu prezență fizică într-o clasă


Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat vineri, 14 ianuarie, că se păstrează regula intrării în online a întregii şcoli atunci când cel puţin jumătate din numărul de clase au activitatea fizică suspendată.

 
Acesta a precizat că suspendarea activităţii cu prezenţă fizică a unei clase sau grupe se face atunci când se înregistrează trei cazuri de infectare în 7 zile consecutive.


"Pragul este de 75%, un prag care nu este atins în niciunul dintre judeţele României în prezent. Din perspectiva educaţiei, luni, şcolile şi toate grădiniţele din România vor putea să funcţioneze cu prezenţă fizică.

Cea de-a doua schimbare este a suspendării activităţii cu prezenţă fizică în fiecare clasă din şcoală sau în fiecare grupă din grădiniţă atunci când sunt trei cazuri de infectare în 7 zile consecutiv.

Se păstrează regula intrării în online a întregii şcoli atunci când cel puţin jumătate din numărul de clase au activitatea fizică suspendată
", a spus Cîmpeanu, într-o conferinţă de presă.


Potrivit acestuia, suspendarea activităţii clasei se face prin decizia Consiliului de Administraţie al şcolii respective, iar suspendarea activităţii fizice la nivelul întregii unităţi de învăţământ se face prin decizia Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, respectiv CMBSU."Aceste schimbări sunt detaliate în ordinul comun ministrul Sănătăţii- ministrul Educaţiei care a fost semnat şi trimis la Monitorul Oficial, urmează să se publice în maxim 2-3 ore, în care sunt clarificate absolut toate aspectele ce ţin de funcţionarea şcolilor atât din perspectiva educaţiei, cât şi sanitară.


Ne-am decuplat atât de rata de incidenţă a infectărilor, cât şi de rata de vaccinare a personalului din învăţământ. (...) Dată fiind specificitatea variantei Omicron, s-a propus, s-a explicat, s-a analizat în profunzime schimbarea modului de abordare către gradul de încărcare a mediului spitalicesc
", a susţinut ministrul Educaţiei.Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat o hotărâre privind modificarea condiţiilor de desfăşurare a activităţii în unităţile de învăţământ, care prevede că toate şcolile care funcţionează pe raza judeţelor ale căror spitale au ocupate peste 75% din paturile destinate îngrijirii bolnavilor de COVID-19 vor trece la predarea exclusiv online.

Foto Unsplash

Sursa Agerpres

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ministrul Educației, Ligia Deca Peste 25.000 de elevi sunt înscrişi la şcoli în care se învaţă în trei schimburi (VIDEO)

08 Sep 2023 468

Ministerul Educației a semnat 1.826 de contracte din cadrul apelului „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitare și a unităților conexe”

30 Aug 2023 628

Ligia Deca, anunț despre bursele de studiu pentru străini! „Astfel sunt promovate limba și cultura țării noastre“

02 Aug 2023 1309

Ligia Deca a semnat un nou ordin de ministru! „A fost o prioritate pentru mandatul meu“

31 Jul 2023 720

Ministrul Educației „Înscrierile pentru bacalaureat şi pentru Evaluarea Naţională se vor prelungi până pe 16 iunie“ (VIDEO)

11 Jun 2023 910

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca a făcut anunțul. 15.000 de profesori au renunțat la grevă

06 Jun 2023 866

Proiectele legilor învăţământul preuniversitar şi superior intră la vot, în plenului Senatului

22 May 2023 733

Ministrul Educației, Ligia Deca „Nu s-au produs modificări în proiectul legii învăţământului preuniversita, fiind păstrată varianta prezentată iniţial, pe 27 februarie“ (VIDEO)

09 Mar 2023 1071

Premierul Nicolae Ciucă „Proiectele legilor educaţiei vor intra, în perioada imediat următoare, în avizare“ (VIDEO)

09 Mar 2023 767

Ministrul Educației, Ligia Deca „Evaluarea naţională rămâne în formula de acum - probe scrise la matematică, limba şi literatura română şi limba maternă“ (VIDEO)

27 Feb 2023 1213

Când va fi atins vârful sezonului gripal în România (VIDEO)

05 Jan 2023 1805

Editorial De acord cu uniforma școlară, dacă nu este un mijloc pentru îmbogățirea unor anumite firme

24 Dec 2022 1500

Ministerul Educației anunță Prima întâlnire de lucru în contextul derulării campaniei „Nu sunteți singuri. Împreună oprim violența din școli”

14 Nov 2022 1185

Ministrul Educației Ligia Deca s-a întâlnit cu liderul studenților din România. Ce au discutat

20 Oct 2022 1060

Ministrul Educației „Ziua Mondială a Educației este o zi simbolică pentru recunoașterea rolului pe care dascălii îl au în societate“

05 Oct 2022 858