Ministrul energiei, Virgil Popescu „Finalizarea interconectorului Grecia-Bulgaria este un pas foarte important pentru designul pieței de energie din regiune“

Eveniment în Bulgaria. Foto: Facebook/Virgil PopescuMinistrul energiei, Virgil Popescu a participat astăzi în Bulgaria, alături de premierul Nicolae-Ionel Ciucă la evenimentul de lansare a exploatării comerciale a Interconectorului Grecia-Bulgaria.

La eveniment au participat și alți lideri regionali și europeni, dar și de reprezentanți ai companiilor operatoare în sectorul energetic din statele direct interesate în proiect.

„Finalizarea interconectorului Grecia-Bulgaria este un pas foarte important pentru designul pieței de energie din regiune. Mai mult chiar, o declarație publică prin care demonstrăm că împreună oferim un răspuns categoric: că nu permitem ca energia să fie folosită ca armă de șantaj. Astfel, ne asigurăm diversificarea surselor și rutelor de aprovizionare și, totodată, întărim securitatea energetică, în vederea independenței energetice. Importurile de gaz din Azerbaidjan prin intermediul acestui interconector vor reprezenta o sursă alternativă viabilă de acum, care va asigura României și altor state aflate pe diagrama de distribuție a acestei rețele de gaze accesul la Conducta Trans-Anatoliană de Gaze Naturale (TANAP).
Am avut întâlniri de lucru cu președintele Republicii Bulgare Rumen Radev și cu premierul bulgar interimar, Galab Donev, cu președintele Ilham Aliyev - Azerbaidjan și cu premierul Republicii Elene, Kyriakos Mitsotakis.
Aș vrea să le mulțumesc și colegilor mei miniștri ai Energiei pentru buna colaborare pe care o avem.
Din delegația României au mai făcut parte directorul general SNTGN Transgaz S.A., Ion Sterian, directorul general al SNGN Romgaz S.A., Răzvan Popescu, și directorul adjunct al SNGN Romgaz S.A., Aristotel Jude“ - a mai precizta ministrul Virgil Popescu. 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

„Radiografia“ firmelor Iată cine vrea să supervizeze lucrările la noul sediu al Serviciului de Telecomunicații Speciale Constanța!

18 Feb 2024 1175

Decizie definitivă în cazul lui Nicolae Popescu, fost auditor public extern în Camera de Conturi Constanța, trimis în judecată de DNA (DOCUMENT+MINUTĂ)

23 Jan 2024 896

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 25 septembrie 2023

27 Sep 2023 1158

Ministrul Energiei „Cred că preţul de 68 de bani la energie electrică pentru populaţie este foarte bun“

22 May 2023 939

Gabriel Zahiu, mesaj emoționant - „Departe de casă, dar cu gândul tot la Farul! Forza Farul! Farul campioană!“ (GALERIE FOTO)

20 May 2023 5834

Ministrul Energiei „Finanțare record pentru dezvoltarea proiectului SMR în România. Peste 4 miliarde de dolari“

20 May 2023 1129

Surse Ministrul Energiei, Virgil Popescu, audiat la Direcţia Naţională Anticorupţie în dosarul Romarm

07 Mar 2023 873

Biblioteca Academiei Române Eveniment cultural de neratat! Expoziția „Oltenia de acum un secol în fotografiile Al. Tzigara-Samurcaș“

14 Feb 2023 1086

Ministrul Energiei, anunț de ultim moment despre declarațiile pe proprie răspundere

20 Dec 2022 1384

Ministrul Energiei „România are în plan să operaționalizeze un cablu de transport de energie electrică verde pe traseul Tuzla - Podișor“

17 Dec 2022 1045

Ministrul Energiei „România devine "un nod important" în ce priveşte energia electrică şi gazele naturale“ (VIDEO)

19 Oct 2022 1206

KazMunayGas va continua să furnizeze petrol rafinăriei sale din România

07 Oct 2022 1522

Farul Constanța Cum a ajuns la fotbal fundașul Mihai Popescu. Ce jucător celebru, din străinătate, urmărește constant

24 Sep 2022 2533

Ionuț Stroe, PNL Liberalii „s-au obişnuit“ cu solicitarea social-democratului Mihai Tudose de a fi remaniat ministrul Energiei, Virgil Popescu

30 Aug 2022 1008

Virgil Popescu susține că „nu există probleme cu intrarea sau cu aprovizionarea cu gaze naturale în acest moment“

24 Aug 2022 1079