Ministrul Gabriel Leș, discuţii cu Paul Brummell, ambasadorul Marii Britanii în România

Ministrul apărării naţionale, Gabriel Leș, l-a primit astăzi, la sediul ministerului, pe Paul Brummell, ambasadorul Marii Britanii în România.
 
“Discuţiile s-au concentrat pe stadiul şi perspectivele de intensificare a cooperării în domeniul apărării, atât în format bilateral, cât şi în cadrul NATO. Cei doi oficiali au exprimat abordări comune privind demersurile aliate de adaptare la noile provocări de securitate şi au subliniat importanţa avansării procesului de implementare a deciziilor adoptate la Summit-ul NATO de la Varşovia din iulie 2016, cu un accent aparte pe întărirea posturii de apărare şi descurajare a Alianţei”, conform unui comunicat remis ZIUA de Constanţa.
 
A fost abordată cooperarea pe linia Forţei de reacţie rapidă a NATO (VJTF) şi contribuţia britanică la asigurarea prezenţei înaintate întărite pe flancul de est al alianței, inclusiv în partea sa sudică şi în regiunea Mării Negre.
 
Ministrul Leş a exprimat aprecierea deosebită a autorităţilor române pentru participarea forţelor armate britanice la exerciţii în Marea Neagră şi la activităţi de instruire şi misiunile de poliţie aeriană de pe teritoriul României, cu referire directă la viitoarea dislocare a avioanelor de luptă Typhoon ale Forţelor Aeriene Regale britanice în România, planificată pentru mijlocul acestui an.
        
Au fost trecute în revistă principalele jaloane ale cooperării bilaterale în cadrul Parteneriatului strategic, fiind discutate noi direcţii de acţiune pentru intensificarea cooperării militare practice dintre cele două armate. 
 
Cei doi oficiali au reliefat rolul esenţial pe care îl au, în actualul context de securitate, exerciţiile multinaţionale desfăşurate în România şi în zona Mării Negre, precum şi cooperarea tehnico-militară.


Sursa foto: ZIUA de Constanţa

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Planurile de modernizare a Bazei 57 Aeriene Mihail Kogălniceanu, analizate de ministrul MApN cu ambasadorul SUA la București, Kathleen Kavalec (GALERIE FOTO)

15 Apr 2024 490

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr „Postura NATO de apărare și descurajare în regiunea Mării Negre rămâne vitală”

05 Apr 2024 451

MApN Situația de securitate din regiunea Mării Negre și Balcanii de Vest, discutată de ministrul Tilvăr cu omologul său austriac

22 Feb 2024 698

Întrevederea ministrului Apărării Naționale cu ambasadorul Poloniei la București

11 Dec 2023 736

Videoconferință a conducerii MApN cu militarii aflați în misiuni externe

30 Nov 2023 735

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr la Bruxelles „Este important să rămânem focalizați pe Regiunea Mării Negre”

14 Nov 2023 802

MApN Reuniunea Consiliului de Afaceri Externe, la Bruxelles. Ce se va discuta

13 Nov 2023 724

MApN Inaugurarea Centrului European de Instruire F-16 din România

13 Nov 2023 702

MApN Statul Major al Apărării, 164 de ani la comanda Armatei României

10 Nov 2023 755

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr „Contribuția Macedoniei de Nord cu trupe la Brigada Mulținațională Sud-Est demonstrează unitatea și solidaritatea aliată”

09 Nov 2023 752

MApN Semnarea Acordului-cadru între Guvernul României și Guvernul Turciei pentru cooperarea în domeniul militar

06 Oct 2023 922

Vizita ministrului apărării naționale, Angel Tîlvăr, în Turcia

05 Oct 2023 922

Ministrul apărării naționale s-a întâlnit cu Președintele Comitetului Militar NATO pentru a discuta despre securitatea în regiunea Mării Negre

03 Oct 2023 836

MApN Misiune umanitară executată de Forțele Aeriene Române

02 Oct 2023 784

Participarea ministrului apărării naționale la Forumul de Securitate de la Varșovia

02 Oct 2023 726