Ministrul Lucian Bode, întrevedere, la sediul MAI, cu Věra Jourova, vicepreședinte al Comisiei Europene responsabil pentru Valori și Transparență

ministrul afacerilor interne, Lucian Nicolae BODE și Věra JOUROVÁ. foto: Facebook/Lucian BodeAstăzi, 28 iunie a.c., ministrul afacerilor interne, Lucian Nicolae BODE, a avut o întrevedere, la sediul MAI, cu Věra JOUROVÁ, vicepreședinte al Comisiei Europene responsabil pentru Valori și Transparență. Întrevederea a avut loc în contextul vizitei oficiale derulate în România de către Vera Jourova, în perioada 27-28 iunie 2022, care a inclus întâlniri cu Președintele României, Prim-ministrul Guvernului României și alți oficiali ai statului român.

Potrivit MAI, în deschidere, ministrul afacerilor interne a ținut să sublinieze că ne aflăm într-un context internațional complicat, marcat de agresiunea militară neprovocată și nejustificată a Rusiei în Ucraina, eveniment care a schimbat contextul european și internațional de securitate.

Astfel, vicepreședintele Comisiei Europene a exprimat admirația pentru modul în care autoritățile române gestionează criza generată de agresiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei și a menționat că România este într-o situație specială și merită toate felicitările în acest sens. Totodată, a menționat importanța sprijinului pe care MAI îl acordă funcționării EPPO, precum și gestionării situațiilor în care jurnaliștii au fost amenințați sau intimidați.

„În ceea ce privește sprijinul acordat de România pentru investigațiile EPPO, ministrul afacerilor interne a subliniat că România se află printre primele state membre ale Uniunii Europene care au convenit să avanseze și să stabilească o colaborare mai strânsă cu acest organism. De asemenea, a comunicat oficialului european faptul că în perioada imediat următoare vor fi detașați polițiști în cadrul structurii de parchet special destinată sprijinirii activității EPPO. Totodată, a prezentat și exemple concrete privind activitățile derulate de polițiști români sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului European. 

Referitor la managementul refugiaților din Ucraina și măsurile de integrare a acestora, ministrul afacerilor interne a menționat că la nivelul MAI au fost întreprinse acțiuni concrete, atât în planul asistenței umanitare, cât și în ceea ce privește asigurarea securității la frontiere, dar a ținut să precizeze că efortul de sprijinire a refugiaților ucraineni este substanțial, în continuă desfășurare, și implică resurse importante din partea statului. De asemenea, a subliniat implicarea exemplară, alături de instituțiile statului român, a societății civile și a mediului privat. 

În final, cei doi oficiali au convenit să continue cooperarea foarte bună de până în prezent, în domeniile pe care le gestionează“ - au precizat reprezentanții MAI.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

PNL şi-a desemnat echipa de campanie pentru alegerile europarlamentare. Lucian Bode – şef de campanie

20 Nov 2023 1047

Secretarul general al PNL spune că partidul ar putea ajunge la un scor de 25%!

19 Sep 2023 713

Nicolae Ciucă și-a anunțat demisia din funcția de prim-ministru! (VIDEO)

12 Jun 2023 1335

Aproximativ 23.500 de lucrători MAI vor acționa zilnic în minivacanța de 1 Iunie și Rusalii

30 May 2023 1115

Directorul general al Jandermeriei Naționale Franceze, decorat de Președintele României

26 May 2023 777

Consiliul Național de Etică a Cercetării Științifice, Dezvoltării Tehnologice și Inovării a decis. Teza de doctorat a ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, nu este un plagiat

24 May 2023 729

Președintele ANSVSA, prezent la inaugurarea punctului vamal de frontieră Bumbăta (România) - Leova (Republica Moldova)

23 May 2023 1367

MAIDirector general al Jandarmeriei Naționale Franceze vizitează România

12 May 2023 740

MAI Peste 130 de persoane care aveau asupra lor substanțe interzise, depistate la festivalurile de pe litoral din minivacanța de 1 mai

02 May 2023 1526

Serviciul Antidrog al BCCO Constanța a primit azi Placheta de onoare a Poliției Române (VIDEO)

24 Mar 2023 3133

MAI Acord între România și Republica Moldova pentru control coordonat în punctul de trecere a frontierei de stat Albița – Leușeni (GALERIE FOTO+VIDEO)

09 Feb 2023 1053

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, anunț important ce îl vizează pe ministrul de Interne, Lucian Bode (VIDEO)

09 Feb 2023 1309

Camera Deputaţilor Moţiunea simplă împotriva ministrului Afacerilor Interne, respinsă

08 Feb 2023 1012

Reacția ministrului Bode, după ce UBB a decis că a plagiat în teza de doctorat. „Este uluitor! Voi merge în instanță” (DOCUMENT)

11 Jan 2023 1185

Lucian Bode „25 de miliarde de euro pierderi înregistrate de România prin neaderarea la Schengen“

15 Dec 2022 1238