Ministrul Lucian Bode „Prioritățile noastre în perioada sezonului rece sunt protejarea populației și intervenții rapide în situațiile care amenință siguranța oamenilor“ (GALERIE FOTO)

Ministrul Educației, ministrul Energiei și Ministrul Afacerilor Interne. Foto: Facebook/Lucian BodeMinistrul Afacerilor Interne, Lucian Bode a postat pe pagina sa de facebook un mesaj după întâlnirea de analiză a gradului de pregătire pentru sezonul rece 2022-2023. 

Potrivit ministrului Lucian Bode, această ședință de lucru a avut loc în sistem videoconferință, în prezența Prim-ministrului, Nicolae Ciucă, a miniștrilor Educației și Energiei, a reprezentanților Ministerului Transporturilor și CNAIR, a secretarilor de stat din MAI cu atribuții pe problematica în discuție, a șefilor de structuri din MAI, a reprezentanților Administrației Naționale de Meteorologie, precum și cei ai Institutului Național de Hidrologie, iar în teritoriu în sistem de videoconferintă, la sediile Instituției Prefectului, alături de prefecți s-au aflat reprezentanții structurilor teritoriale ale MAI, ai inspectoratelor școlare și ai direcțiilor regionale și secțiilor județene de drumuri naționale.

„Pentru toate instituțiile cu atribuții în gestionarea situațiilor de urgență cauzate de vremea severă, această perioadă trebuie să fie una foarte activă, în care să fie puse la punct planurile de intervenție ce prevăd atribuții clare pentru fiecare palier de responsabilitate, dar și resursele necesare pentru asigurarea misiunilor în sprijinul oamenilor.

De aceea, le-am transmis responsabililor din județe să facă o analiză clară a riscurilor pe care le comportă fiecare zonă în parte, să știe unde apar de obicei probleme atunci când ne confruntăm cu fenomene meteo severe și să aibă o evidență exactă a materialelor necesare și a mijloacelor de intervenție.

Mă aștept din partea fiecăruia să trateze cu maximă seriozitate și profesionalism această perioadă, astfel încât nimeni să nu fie luat prin surprindere de prima zăpadă.

Prioritățile noastre sunt protejarea populației, intervenții rapide în situațiile care amenință siguranța oamenilor, degajarea rapidă a căilor de acces și menținerea în stare de funcționare a utilităților la nivelul localităților.

Am toată încrederea că misiunile pentru sprijinirea oamenilor vor fi coordonate într-un mod profesionist la nivelul întregii țări și că vor fi identificate din timp cele mai bune soluții pentru ca intervențiile structurilor MAI să se desfășoare fără probleme“ - a precizta ministrul Lucian Bode.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Reacția ministrului Bode, după ce UBB a decis că a plagiat în teza de doctorat. „Este uluitor! Voi merge în instanță” (DOCUMENT)

11 Jan 2023 725

Lucian Bode „25 de miliarde de euro pierderi înregistrate de România prin neaderarea la Schengen“

15 Dec 2022 707

Lucian Bode, scrisoare deschisă adresată ministrului de interne al Austriei „Ați făcut un joc politic nedemn de o țară care are o tradiție politică așa de bogată”

12 Dec 2022 625

Parlamentarii din Forţa Dreptei, alături de cei din USR, depun o moţiune împotriva ministrului Lucian Bode

09 Dec 2022 1626

Interviu Lupta ministrului Cercetării și Digitalizării, Sebastian Burduja, cu mentalitățile românești și cu rezistența sistemului

31 Oct 2022 1184

Moţiunea simplă împotriva ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, respinsă de Camera Deputaților (VIDEO)

19 Oct 2022 572

Două nave multirol destinate salvării de vieți și protejării de bunuri, proiectate și construite la șantierul naval din Galați(VIDEO)

11 Oct 2022 743

Ministrul Lucian Bode „Aderarea la spațiul Schengen este un obiectiv foarte important pentru România“

10 Oct 2022 713

Primul bărbat monitorizat cu brățară electronică din România și-a tăiat dispozitivul! Anunțul făcut de Lucian Bode

06 Oct 2022 4195

Bode prezintă concluziile Corpului de Control în cazul achiziţiei de maşini pentru IGPR! (VIDEO)

06 Oct 2022 825

Lucian Bode „Faptul că PNL este la guvernare, că suntem o voce puternică pe scena politică este rezultatul muncii de echipă“ (GALERIE FOTO)

10 Sep 2022 889

Lucian Bode „3.783 de clădiri funcţionează în prezent fără autorizaţii de securitate la incendiu“ (VIDEO)

30 Aug 2022 706

Poliţia de Frontieră Română 158 de ani de existenţă instituţională. Andrei Ene, din cadrul Gărzii de Coastă, a cântat Imnul Național al României, alături de Felicia Filip

28 Jul 2022 1108

Ministrul Lucian Bode „158 de ani de activitate a Poliției de Frontieră Române pentru garantarea securității frontierei naționale!“

24 Jul 2022 775

Eveniment la sediul MAI Doi jandarmi, premiați cu Emblema de Onoare a MAI. Ce fapte mărețe au făcut cei doi (GLAERIE FOTO)

14 Jul 2022 1101