Ministrul Lucian Bode „Prioritățile noastre în perioada sezonului rece sunt protejarea populației și intervenții rapide în situațiile care amenință siguranța oamenilor“ (GALERIE FOTO)

Ministrul Educației, ministrul Energiei și Ministrul Afacerilor Interne. Foto: Facebook/Lucian BodeMinistrul Afacerilor Interne, Lucian Bode a postat pe pagina sa de facebook un mesaj după întâlnirea de analiză a gradului de pregătire pentru sezonul rece 2022-2023. 

Potrivit ministrului Lucian Bode, această ședință de lucru a avut loc în sistem videoconferință, în prezența Prim-ministrului, Nicolae Ciucă, a miniștrilor Educației și Energiei, a reprezentanților Ministerului Transporturilor și CNAIR, a secretarilor de stat din MAI cu atribuții pe problematica în discuție, a șefilor de structuri din MAI, a reprezentanților Administrației Naționale de Meteorologie, precum și cei ai Institutului Național de Hidrologie, iar în teritoriu în sistem de videoconferintă, la sediile Instituției Prefectului, alături de prefecți s-au aflat reprezentanții structurilor teritoriale ale MAI, ai inspectoratelor școlare și ai direcțiilor regionale și secțiilor județene de drumuri naționale.

„Pentru toate instituțiile cu atribuții în gestionarea situațiilor de urgență cauzate de vremea severă, această perioadă trebuie să fie una foarte activă, în care să fie puse la punct planurile de intervenție ce prevăd atribuții clare pentru fiecare palier de responsabilitate, dar și resursele necesare pentru asigurarea misiunilor în sprijinul oamenilor.

De aceea, le-am transmis responsabililor din județe să facă o analiză clară a riscurilor pe care le comportă fiecare zonă în parte, să știe unde apar de obicei probleme atunci când ne confruntăm cu fenomene meteo severe și să aibă o evidență exactă a materialelor necesare și a mijloacelor de intervenție.

Mă aștept din partea fiecăruia să trateze cu maximă seriozitate și profesionalism această perioadă, astfel încât nimeni să nu fie luat prin surprindere de prima zăpadă.

Prioritățile noastre sunt protejarea populației, intervenții rapide în situațiile care amenință siguranța oamenilor, degajarea rapidă a căilor de acces și menținerea în stare de funcționare a utilităților la nivelul localităților.

Am toată încrederea că misiunile pentru sprijinirea oamenilor vor fi coordonate într-un mod profesionist la nivelul întregii țări și că vor fi identificate din timp cele mai bune soluții pentru ca intervențiile structurilor MAI să se desfășoare fără probleme“ - a precizta ministrul Lucian Bode.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

PNL şi-a desemnat echipa de campanie pentru alegerile europarlamentare. Lucian Bode – şef de campanie

20 Nov 2023 1047

Secretarul general al PNL spune că partidul ar putea ajunge la un scor de 25%!

19 Sep 2023 713

Nicolae Ciucă și-a anunțat demisia din funcția de prim-ministru! (VIDEO)

12 Jun 2023 1334

Aproximativ 23.500 de lucrători MAI vor acționa zilnic în minivacanța de 1 Iunie și Rusalii

30 May 2023 1115

Directorul general al Jandermeriei Naționale Franceze, decorat de Președintele României

26 May 2023 776

Consiliul Național de Etică a Cercetării Științifice, Dezvoltării Tehnologice și Inovării a decis. Teza de doctorat a ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, nu este un plagiat

24 May 2023 729

Președintele ANSVSA, prezent la inaugurarea punctului vamal de frontieră Bumbăta (România) - Leova (Republica Moldova)

23 May 2023 1367

MAIDirector general al Jandarmeriei Naționale Franceze vizitează România

12 May 2023 740

MAI Peste 130 de persoane care aveau asupra lor substanțe interzise, depistate la festivalurile de pe litoral din minivacanța de 1 mai

02 May 2023 1521

Serviciul Antidrog al BCCO Constanța a primit azi Placheta de onoare a Poliției Române (VIDEO)

24 Mar 2023 3132

MAI Acord între România și Republica Moldova pentru control coordonat în punctul de trecere a frontierei de stat Albița – Leușeni (GALERIE FOTO+VIDEO)

09 Feb 2023 1053

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, anunț important ce îl vizează pe ministrul de Interne, Lucian Bode (VIDEO)

09 Feb 2023 1309

Camera Deputaţilor Moţiunea simplă împotriva ministrului Afacerilor Interne, respinsă

08 Feb 2023 1011

Reacția ministrului Bode, după ce UBB a decis că a plagiat în teza de doctorat. „Este uluitor! Voi merge în instanță” (DOCUMENT)

11 Jan 2023 1185

Lucian Bode „25 de miliarde de euro pierderi înregistrate de România prin neaderarea la Schengen“

15 Dec 2022 1236