Ministrul Mediului a făcut anunțul Dispar de pe piață bețișoarele de urechi, paiele, paharele, farfuriile și tacâmurile din plastic

  • Ministrul Mediului, Tánczos Barna, a anunțat, miercuri, la finalul ședinței de guvern că Executivul a adoptat proiectul de ordonață privind reducerea impactului produselor din plastic.

„Este o zi importantă pentru Ministerul Mediului, este ziua în care directiva single-use-plastic privind plasticul de unică folosință este transpusă în legislația din România printr-o ordonanță care introcduce și în România acele obligații care au ca scop reducerea plasticului din natură. Aceste produse sunt cele destinate consumului imediat, fie pe loc, fie la pachet, produsele din acestea sunt de regulă consumate la fașa locului sau sunt gata de consum fără a necesita o pregătire suplimentară”, a declarat ministrul Mediului.

Tánczos Barna a precizat că nu fabricarea este interzisă, ci punerea pe piață a produselor din plastic, astfel că producătorii români pot produce pentru export și doar pentru țările din afara UE.

„Punerea pe piață înseamnă prima valorificare a produselor rezultate din producție autohtonă sau din import”, a explicat ministrul.

Pe lista cu produse vizate de noile reguli sunt bețișoarele de urechi, bețele pentru baloane, paiele pentru băuturi, paharele, farfuriile și tacâmurile din plastic. De asemenea, este vorba despre pungile de transport, filtrele de tutun și echipamentele de pescuit care conțin plastic.

Produsele vizate nu vor dispărea de pe piață imediat, Tánczos Barna precizând că stocurile existente pe piață vor fi epuizate, iar comercianții nu vor fi amendați.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Dacor Plast SRL execută lucrări de reparații curente la o unitate militară din Constanța. Ce valoare are contractul (DOCUMENTE)

18 Apr 2024 415

A fost a înfiinţat Registrul Naţional Unic al Pacienţilor Arşi

16 Apr 2024 309

Bunuri de aproximativ 12.000.000 lei, descoperite de inspectorii vamali în portul Constanța Sud

09 Apr 2024 410

Interviu online Pictorul și graficianul profesionist Bianca Paraschiv - Sunt sinceră cu mine, creez ceea ce mă reprezintă și mă împlinește spiritual și artistic!

03 Apr 2024 1972

Atribuiri Constanța Primăria Năvodari achiziționează urnă mobilă. Ce firmă o va furniza (DOCUMENT)

28 Mar 2024 469

Medicul „vedetelor“ Hussein Shamieh a ajuns la Tribunalul Constanța! Cere revocarea controlului judiciar (FOTO+VIDEO)

27 Mar 2024 750

„Medicul vedetelor“ Hussein Shamieh, specialist în chirurgie plastică, așteptat mâine la Tribunalul Constanța

26 Mar 2024 565

Imagini de la Constanța cu „medicul vedetelor“ Hussein Shamieh, specialist în chirurgie plastică, cere revocarea controlului judiciar (FOTO+VIDEO)

21 Mar 2024 1059

„Medicul vedetelor“ Hussein Shamieh, specialist în chirurgie plastică, vrea să scape, la Constanța, de controlul judiciar!

19 Mar 2024 738

Medicul specialist în chirurgie plastică cercetat pentru vătămare corporală din culpă și evaziune fiscală, plasat sub control judiciar

14 Mar 2024 607

UPDATE. Hussein Shamieh, medicul specialist în chirurgie plastică cercetat, a ajuns la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța (FOTO+VIDEO)

13 Mar 2024 1199

Medicul specialist în chirurgie plastică cercetat pentru vătămare corporală din culpă și evaziune fiscală, este așteptat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța

13 Mar 2024 633

Medicul specialist în chirurgie plastică cercetat pentru vătămare corporală din culpă și evaziune fiscală, adus la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

12 Mar 2024 1448

Delimitatoarele de plastic de la trecerea de pietoni din zona Doraly din Constanța, desprinse. „Ne este frică pentru siguranța noastră“ (FOTO+VIDEO)

06 Mar 2024 1689

Poliția Locală a cerut punerea în siguranță Lucrarea de artă decorativă amplasată pe peretele sudic al fostei piscinei olimpice a hotelului Parc din Mamaia a fost distrusă! (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Feb 2024 2216