Ministrul Mediului Municipiile vor putea depune proiecte pentru amenajarea de eco-insule



Autorităţile pregătesc un program de finanţare prin care municipiile vor putea depune proiecte pentru amenajarea de eco-insule, dezvoltând astfel infrastructura locală de colectare separată a deşeurilor, a anunţat ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Tanczos Barna.

Potrivit acestuia, prin PNRR există fonduri pentru finanţarea a peste 13.000 de astfel de eco-insule.

„Înfiinţarea mai multor parcuri naturale urbane, achiziţia de microbuze electrice şi amenajarea pistelor pentru biciclete au fost subiectele cele mai importante abordate azi în cadrul întâlnirii în format online cu reprezentanţii Asociaţiei Municipiilor din România. Împreună cu preşedintele AFM Fulop Lorand am discutat despre pregătirea programelor de finanţare din Fondul pentru Mediu şi despre cele finanţate din PNRR privind gestionarea deşeurilor şi extinderea reţelelor de apă şi canalizare.

Pregătim un program de finanţare prin care municipiile vor putea depune proiecte pentru amenajarea de eco-insule, dezvoltând astfel infrastructura locală de colectare separată a deşeurilor. Prin PNRR avem fonduri pentru finanţarea a peste 13.000 de astfel de eco-insule", a scris ministrul Mediului, pe pagina sa de Facebook.

Acesta a arătat că, pentru eficientizarea Programului Sisteme Fotovoltaice 2022, primăriile se vor putea implica în analizarea dosarelor depuse urmând să fie simplificată procedura de aplicare, pentru a facilita accesul beneficiarilor la program.

De asemenea, ministrul Mediului a menționat că Guvernul pregătește un program pentru finanțarea montării panourilor solare pe acoperișuri de bloc și punerea în funcționare a acestora, explicând că surplusul de energie astfel produs ar fi folosit de municipalitate, de exemplu pentru iluminatul public, iar asociațiile de proprietari ar fi compensate.

foto: Facebook/Barna Tanczos
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, anunță deblocarea programului Casa Verde panouri fotovoltaice 2023

28 Feb 2024 605

Corina Martin, reprezentant al patronatelor în turism „Vrem să facem turism , iar plaja este doar o componentă a acestui pachet turistic”

21 Feb 2024 642

Nicolae Bucovală, operator de turism „Plajele ar trebuie să se liciteze pe cel puțin zece ani” (VIDEO)

21 Feb 2024 728

LIVE Ministrul Mediului, Mircea Fechet, despre exploatarea turistică a plajelor din Constanța (FOTO+VIDEO)

21 Feb 2024 908

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, vine la Constanța

20 Feb 2024 689

În prim-plan, investițiile în centralele eoliene offshore și în hidrogen România a semnat, alături de Bulgaria și Grecia, o declarație comună pentru proiecte energetice regionale

19 Jan 2024 470

Ministrul Mediului „Lansăm în consultare un program de finanţare care îşi propune să înlocuiască sobele vechi“ (video)

17 Jan 2024 670

Mircea Fechet, anunț de ultim moment despre noul Cod Silvic

12 Dec 2023 707

Ministrul Mediului anunță lansarea sistemului de garanție-returnare. Iată cum funcționează (VIDEO)

29 Nov 2023 775

Ministrul Mediului Peste nouă milioane de puieţi de arbori ar urma să fie plantaţi în zonele urbane

27 Sep 2023 745

Şcoala de Vară a tineretului social-democrat se desfășoară la Costinești (VIDEO)

15 Sep 2023 1316

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a avut o întrevedere cu o delegație parlamentară a Canadei

06 Sep 2023 802

Ministrul Mediului Dialog între Academia Română și Guvern pentru conservarea urşilor bruni şi asigurarea protecţiei oamenilor

04 Sep 2023 780

„Am solicitat corpului de control să efectueze o analiză“ Ministrul Mediului, despre scurgerea de informaţii din programul „Casa Verde Fotovoltaice“

24 Aug 2023 765

Ministrul Apărării Naționale, în vizită la Chișinău - ,,Republica Moldova este aproape de sufletul nostru!” (GALERIE FOTO)

08 Aug 2023 653