Ministrul Sănătății participă la Reuniunea la nivel înalt privind sănătatea și migrația în Regiunea Europeană a OMS

Ministrul Sănătății Alexandru Rafila la Reuniunea la nivel înalt privind sănătatea și migrația în Regiunea Europeană a OMS. Foto: Ministerul SănătățiiProf. dr. Alexandru Rafila, ministrul Sănătății participă la Reuniunea la nivel înalt privind sănătatea și migrația în Regiunea Europeană a OMS, eveniment organizat de Biroul Regional pentru Europa al organizației la Istanbul, Turcia.

Conform unui comunicat al Ministerului Transporturilor, întâlnirea reunește miniștrii ai Sănătății din Regiunea Europeană, experti internaționali, organizații partenere și state din Regiunile OMS Africa și Estul Mediteranei.

Reuniunea are ca obiectiv coordonarea și integrarea acțiunilor guvernelor, ale societății civile și ale comunității internaționale privind acordarea asistenței umanitare și de sănătate refugiaților și migranților. 

Ministrul român al Sănătății a participat la primul panel al conferinței și a abordat problema necesității unei strategii comune privind resursele umane în sănătate, deoarece accesul universal la servicii de sănătate nu va fi posibil dacă nu există profesioniști, inclusiv în zonele mai puțin dezvoltate.

"Peste 15.000 de medici au emigrat în alte țări după aderarea României la Uniunea Europeană. În plus, au emigrat și alți profesioniști din sistemul sanitar. Eu cred că trebuie să acționăm în două direcții atunci când vorbim de resursa umană din sistemul sanitar. Pe lângă creșterea veniturilor acestei categorii, trebuie asigurate condiții de confort profesional care să facă eficientă activitatea medicală, iar acesta din urmă este esențială pentru a menține în țară profesioniștii sistemului", a declarat ministrul Sănătății în cadrul reuniunii. 


Ministrul Sănătății Alexandru Rafila la Reuniunea la nivel înalt privind sănătatea și migrația în Regiunea Europeană a OMS. Foto: Ministerul SănătățiiÎn a doua parte a panelului, Alexandru Rafila a prezentat măsurile pe care Guvernul  României le-a luat pentru accesul neîngrădit la servicii de sănătate al refugiaților din Ucraina și eforturile pe care Ministerul Sănătății le face pentru controlul tuberculozei, HIV și al bolilor prevenibile prin vaccinare în rândul acestora. Ministrul a reafirmat solidaritatea României cu victimele războiului din această țară.

Guvernul României este direct implicat în furnizarea de ajutoare autorităților și cetățenilor ucrainieni și a pus la dispoziție platforma „Ucraina – Împreună ajutăm mai mult” prin care ofertele de asistență umanitară în care sunt centralizate și direcționate rapid către beneficiari.

Conform Ministerului Sănătății, Cetăţenii ucraineni care ajung pe teritoriul României au același drepturi de a accesa serviciile medicale la fel ca și cetățenii români.  România a pus, de asemenea, la dispoziție 3.300 de paturi care pot primi răniți din Ucraina în spitale din toate județele țării. De asemenea, toți cetățenii ucrainieni care sosesc în România vor beneficia de evaluarea stării de sănătate, de servicii complete de vaccinare și asistență de medicină dentară.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Alexandru Rafila „ Numărul de viroze a început să scadă uşor”

18 Feb 2024 403

Alexandru Rafila „Suntem aproape de un acord cu reprezentanții Sanitas”

01 Feb 2024 662

Rafila Calea de dialog va duce la soluţionarea conflictului de muncă din Sănătate

28 Jan 2024 972

Ministrul Alexandru Rafila În prima jumătate a acestui an dăm drumul la primele programe de screening

27 Jan 2024 707

Guvern Discuții cu reprezentanții Sanitas privind revendicările din sistemul de sănătate

17 Jan 2024 696

USR cere demisia ministrului Sănătăţii, Alexandru Rafila, reproşându-i că, după criza de personal din spitale, ajung să fie "aruncate în criză" şi medicina de familie şi medicina de ambulator

16 Jan 2024 692

Termenele pentru ocuparea posturilor vacante din unităţile sanitare, reduse de la 100 la 35 de zile. Anunțul lui Rafila (DOCUMENT)

15 Jan 2024 873

Rafila, anunț de ultim moment despre memorandumurile pentru concursurile privind posturile vacante din sănătate

04 Jan 2024 945

Ministrul Sănătății, Rafila Sunt spitale cu circuite care nu mai răspund realităţii; vor fi înlocuite, în timp, cu unele noi

03 Jan 2024 662

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila Aproximativ 4.000 de medici au terminat rezidenţiatul; să găsim o soluţie pentru deblocarea posturilor din Sănătate

03 Jan 2024 644

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila Pentru sănătate a fost un an istoric

01 Jan 2024 963

Ministrul Sănătății „Am aflat de demisia lui Andrei Baciu din funcţia de preşedinte al CNAS de pe Facebook“

11 Dec 2023 693

Personalul TESA din sănătate anunță o demonstrație de protest

10 Dec 2023 673

Ministrul Sănătății Odată cu scăderea acoperirii vaccinale există şi posibilitatea reapariţiei unor boli contagioase, considerate eradicate

07 Dec 2023 790

Ministrul Sănătăţii România are de primit 1,2 milioane de doze de vaccin anti-COVID de la Moderna

05 Dec 2023 652