Ministrul Sorin Grindeanu Datorii uriașe înregistrate de mai multe societăți din Portul Constanța (VIDEO)

Ministrul Sorin GrindeanuMinistrul Transporturilor, Sorin Grindeanu a declarat astăzi în Portul Constanța că Portul Constanța avea de încasat creanțe în valoare de 110 milioane lei de la mai multe spocietăți. Cele mai mari datorii sunt înregistrate de Grup Servicii Petroliere. 
 
“Eu vreau să transmit un mesaj. Înţeleg că de astăzi, sper să nu greşesc, pentru cei care nu au plătit, deşi marea majoritate a celor care au fost notificaţi, de exemplu, pentru utilităţi au venit şi au plătit, marea majoritate, de asemenea, a companiilor care au fost notificate pentru chirii au venit şi au plătit, dar mai sunt unii care nu au făcut acest lucru. Înţeleg că de astăzi, cel puţin pe ceea ce înseamnă utilităţi se întrerup. Eu nu înţeleg acest mod de a face afaceri. E ca şi când mă duc şi vin în chirie la dumneavoastră acasă, facem un contract de închiriere, dar nu vă plătesc nici apa, nici curentul, nici gazul şi nu vă plătesc nici chiria. Acest mod de a face activităţi portuare la Constanţa se termină. Dacă ei au considerat că aici avem un El Dorado şi suntem ca în Vestul Sălbatic, îi anunţ că perioada «romantică» s-a încheiat. Au fost trimise aceste notificări, se intră în decizii care ţin de executor judecătoresc. Nu mă interesează numele companiilor, mă interesează un singur lucru să fie respectată legea”, a arătat Grindeanu. 
Întrebat dacă cel mai mare datornic este Grup Servicii Petroliere, ministrul Transporturilor a răspuns râzând: „Altă întrebare, ca să citez dintr-un clasic în viaţă”.

„În 15 august anul acesta, și nu vreau să greșesc, Portul Constanța avea de încasat creanțe în valoare de 110 milioane lei - diverse motive. Vreo 10 milioane de la cei care au considerat că nu e necesar să plătească apă, utilități. Vreo 30 de milioane de la cei care au considerat că dacă au concesionat un teren nu mai trebuie să platească chiria. Dincolo de aceste creanțe, pentru neplata utilităților au fost notificate 104 societăți, pentru neplata chiriilor si a penalităților, au fost notificate 70 de societăți. De astăzi, pentru cei care nu au plătit - marea majoritate au platit, dar mai sunt unii - de astăzi utilitățile se întrerup pentru cei care nu au plătit. Nu mă interesează firmele. Cea mai mare datorie e a unei firme. Pentru utilități - valoarea totală e de 9.700.000 lei dintre care aceeași firmă - 8 milioane. Pentru chirii - totalul este de 29 milioane, din care 20.500.000 la aceeasi firmă.  Sunt 14 notificări de reziliere prin executor judecătoresc. Au produs efect 8 astfel de notificari. Mai avem o situație în care s-au făcut construcții fără autorizație de construire. Peste tot este aceasta situație. Vreau sa fiu bine înțeles. Nu fac pe procurorul. Mă interesează ca serviciile oferite de APM sa fie plătite, sa se respecte legea“ - a mai precizat ministrul Sorin Grindeanu. 


Întrebat de jurnaliști dacă este vorba despre Grup Servicii Petroliere, Ministrul Sorin Grindeanu a confirmat că despre aceasta este vorba.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sorin Grindeanu „Ne dorim extinderea cooperării cu partenerii emiratezi pentru Portul Constanța”

19 Apr 2024 268

Guvernul RomânieiProgramul premierului Marcel Ciolacu - 05 aprilie 2024

05 Apr 2024 487

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu „1 miliard de euro pentru investiții în Portul Constanța!”

07 Mar 2024 701

Noi discuții între ministrul Transporturilor și patronatele din transportul rutier

13 Feb 2024 562

Continuă dialogul dintre ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, și confederațiile și federațiile rerezentative din domeniul rutier

23 Jan 2024 597

Guvernul a aprobat soluțiile Ministerului transporturilor și infrastructurii pentru rezolvarea revendicărilor solicitate de către transportatorii rutieri

18 Jan 2024 641

Grindeanu, întâlnire cu transportatorii. Ce s-a convenit în urma discuţiilor

16 Jan 2024 719

Premierul Ciolacu; întâlniri de lucru în contextul protestelor transportatorilor şi fermierilor

14 Jan 2024 835

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii se arată deschis la discuții cu reprezentanții protestatarilor

13 Jan 2024 590

Ministrul Sorin Grindeanu Ministerul Transporturilor nu a primit în ultimele 2 - 3 săptămâni cereri din partea transportatorilor pentru discuţii sau consultări

12 Jan 2024 728

Discuții între Ministrul Transporturilor și reprezentanții Confederațiilor și Asociațiilor relevante de transportatori

11 Jan 2024 582

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu S-a deschis circulaţia pe încă 8,7 km ai Autostrăzii de Centură Bucureşti (VIDEO)

30 Dec 2023 726

SURSE Directorul general al TAROM, Bogdan Popescu, a demisionat din funcție

29 Dec 2023 723

CERONAV – un nou director, aceeași viziune

18 Dec 2023 599

Guvern Premierul Ciolacu și Sorin Grindeanu, vor verifica mâine, 15 decembrie, stadiul lucrărilor la Autostrada Transilvania - secțiunea Chețani-Câmpia Turzii

14 Dec 2023 742