Ministrul Sorin Grindeanu Datorii uriașe înregistrate de mai multe societăți din Portul Constanța (VIDEO)

Ministrul Sorin GrindeanuMinistrul Transporturilor, Sorin Grindeanu a declarat astăzi în Portul Constanța că Portul Constanța avea de încasat creanțe în valoare de 110 milioane lei de la mai multe spocietăți. Cele mai mari datorii sunt înregistrate de Grup Servicii Petroliere. 
 
“Eu vreau să transmit un mesaj. Înţeleg că de astăzi, sper să nu greşesc, pentru cei care nu au plătit, deşi marea majoritate a celor care au fost notificaţi, de exemplu, pentru utilităţi au venit şi au plătit, marea majoritate, de asemenea, a companiilor care au fost notificate pentru chirii au venit şi au plătit, dar mai sunt unii care nu au făcut acest lucru. Înţeleg că de astăzi, cel puţin pe ceea ce înseamnă utilităţi se întrerup. Eu nu înţeleg acest mod de a face afaceri. E ca şi când mă duc şi vin în chirie la dumneavoastră acasă, facem un contract de închiriere, dar nu vă plătesc nici apa, nici curentul, nici gazul şi nu vă plătesc nici chiria. Acest mod de a face activităţi portuare la Constanţa se termină. Dacă ei au considerat că aici avem un El Dorado şi suntem ca în Vestul Sălbatic, îi anunţ că perioada «romantică» s-a încheiat. Au fost trimise aceste notificări, se intră în decizii care ţin de executor judecătoresc. Nu mă interesează numele companiilor, mă interesează un singur lucru să fie respectată legea”, a arătat Grindeanu. 
Întrebat dacă cel mai mare datornic este Grup Servicii Petroliere, ministrul Transporturilor a răspuns râzând: „Altă întrebare, ca să citez dintr-un clasic în viaţă”.

„În 15 august anul acesta, și nu vreau să greșesc, Portul Constanța avea de încasat creanțe în valoare de 110 milioane lei - diverse motive. Vreo 10 milioane de la cei care au considerat că nu e necesar să plătească apă, utilități. Vreo 30 de milioane de la cei care au considerat că dacă au concesionat un teren nu mai trebuie să platească chiria. Dincolo de aceste creanțe, pentru neplata utilităților au fost notificate 104 societăți, pentru neplata chiriilor si a penalităților, au fost notificate 70 de societăți. De astăzi, pentru cei care nu au plătit - marea majoritate au platit, dar mai sunt unii - de astăzi utilitățile se întrerup pentru cei care nu au plătit. Nu mă interesează firmele. Cea mai mare datorie e a unei firme. Pentru utilități - valoarea totală e de 9.700.000 lei dintre care aceeași firmă - 8 milioane. Pentru chirii - totalul este de 29 milioane, din care 20.500.000 la aceeasi firmă.  Sunt 14 notificări de reziliere prin executor judecătoresc. Au produs efect 8 astfel de notificari. Mai avem o situație în care s-au făcut construcții fără autorizație de construire. Peste tot este aceasta situație. Vreau sa fiu bine înțeles. Nu fac pe procurorul. Mă interesează ca serviciile oferite de APM sa fie plătite, sa se respecte legea“ - a mai precizat ministrul Sorin Grindeanu. 


Întrebat de jurnaliști dacă este vorba despre Grup Servicii Petroliere, Ministrul Sorin Grindeanu a confirmat că despre aceasta este vorba.

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE TEXT Sorin Grindeanu și Traian Preoteasa susțin declarații la Gara Constanța, în contextul lansării programului estival de transport Trenurile Soarelui 2024 (FOTO+VIDEO)

14 Jun 2024 813

CFRMaterial rulant modernizat din fonduri proprii de CFR Călători

05 Jun 2024 253

CFR a prezentat vagoanele modernizate din fonduri proprii - Mobilier nou, fotolii cu spătare rabatabile asemenea celor din avion (GALERIE FOTO)

04 Jun 2024 614

LIVE Prim-ministrul Marcel Ciolacu și ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, în conferința de presă la Constanța (Galerie FOTO)

15 May 2024 992

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor „Portul Constanța reprezintă cea mai eficientă cale de transport”

15 May 2024 579

Guvernul RomânieiMarcel Ciolacu în vizită de lucru în Portul Constanța

15 May 2024 673

Premierul Marcel Ciolacu, în vizită oficială în Portul Constanța

14 May 2024 956

Ministrul transporturilor și infrastructurii, Sorin Grindeanu, vine la Constanța. La ce eveniment va participa

14 May 2024 649

Tulcea Sorin Grindeanu, în vizită la conferința de recepție a Aeroportului „Delta Dunării” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 703

Sorin Grindeanu „Pas important pentru construcția unei noi autostrăzi - Alternativa Techirghiol”

23 Apr 2024 881

Tulcea Ministrul Sorin Grindeanu, prezent la conferința de recepție a Aeroportului Internațional „Delta Dunării”

23 Apr 2024 661

Sorin Grindeanu „Ne dorim extinderea cooperării cu partenerii emiratezi pentru Portul Constanța”

19 Apr 2024 511

Guvernul RomânieiProgramul premierului Marcel Ciolacu - 05 aprilie 2024

05 Apr 2024 654

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu „1 miliard de euro pentru investiții în Portul Constanța!”

07 Mar 2024 901

Noi discuții între ministrul Transporturilor și patronatele din transportul rutier

13 Feb 2024 701