Ministrul Sorin Grindeanu „Pe autostrăzi este de evitat ieşirea din maşină după un accident rutier“

Sorin Grindeanu. Foto: ZIUA de ConstanțaMinistrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a declarat că CNAIR va avea în vedere instalarea de elemente de siguranţă suplimentare pe autostrăzi, după ce a fost întrebat sâmbătă, la Alba Iulia, despre accidentul soldat cu moartea unui om, care a căzut în gol, la Boiţa, printre parapeţi, conform Agerpres.ro

Grindeanu a adăugat că pe autostrăzi este de evitat ieşirea din maşină, modalitatea de comportament fiind una cu totul diferită faţă de traficul pe drumurile normale.

"În primul rând regret, şi regretăm cu toţii, şi transmit condoleanţe, a fost o situaţie neplăcută. Totodată, mai trebuie să învăţăm că pe autostrăzi modalitatea în care trebuie să te comporţi e una cu totul diferită faţă de traficul pe alte tipuri de drumuri. Iar aici fiecare secundă contează. Se rulează cu viteză foarte mare. E cam de evitat să ieşi din maşini (...) aşa cum facem în oraş, de exemplu, sau în alte părţi. Asta nu înseamnă că nu trebuie să gândim în perioada următoare elemente de siguranţă suplimentare pe acel tronson, un tronson care, nu pot să nu spun, a fost inaugurat înainte de termen şi felicit constructorul - termenul conform contractului trebuia să fie mai-iunie anul acesta. Au reuşit cu 6 luni mai repede să-l dea în circulaţie, ceea ce e un lucru bun", a afirmat Grindeanu, întrebat dacă între acei parapeţi nu ar trebui să fie elemente de siguranţă.


Chestionat dacă nu sugerează astfel că victima ar fi fost de vină, Grindeanu a răspuns negativ.

"Nu, nu am sugerat acest lucru. Doar spuneam că modul în care se circulă pe autostradă totuşi e unul diferit faţă de drumurile normale şi trebuie să avem în vedere toate aceste elemente. În plus, cred că trebuie să gândească cei de la CNAIR şi acele elemente de siguranţă", a spus ministrul.


El a menţionat că probabil nu ar fi coborât din maşină, pe autostradă.

"Probabil că nu aş fi coborât din maşină, pe autostradă. E destul de periculos să faci acest lucru pe autostradă", a răspuns Grindeanu, întrebat ce ar fi făcut în locul şoferului respectiv.


Un accident rutier în care au fost implicate şase autovehicule şi nouă persoane a avut loc în 29 ianuarie pe autostrada A1, pe sensul Sibiu - Boiţa, în urma căruia şoferul unei dube a murit. În încercarea de a se feri de un alt vehicul, acesta a sărit printre parapeţi, între care nu se aflau grilaje de siguranţă, căzând în gol peste 20 de metri. 

Agerpres.ro

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ministrul Transporturilor „În mod sigur de la 1 iunie se va suspenda taxa de pod de la Feteşti“

16 May 2023 811

Ministrul Sorin Grindeanu „Odată cu noul guvern trebuie să avem mai puține ministere, nu doar secretari de stat“

10 May 2023 736

LIVE VIDEO+TEXT Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu și Comisarul European pentru Transporturi, Adina Vălean, declarații la Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

10 May 2023 953

Memorandum semnat de Administrația Porturilor Maritime SA Constanța și Autoritatea Portului sud-coreean Busan

10 May 2023 585

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu și Comisarul European pentru Transporturi, Adina Vălean, vin la Constanța

09 May 2023 817

Proiectul pentru construirea noului terminal de la Aeroportul Mihail Kogălniceanu Constanța, semnat. Ce prevede acesta (GALERIE FOTO)

04 May 2023 955

LIVE VIDEO+TEXT Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, prezent la Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

04 May 2023 1561

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu vine la Constanța

03 May 2023 779

Ministrul Sorin Grindeanu Podul de la Brăila va fi inaugurat în jurul datei de 27 iunie pe varianta Măcin

21 Apr 2023 831

Tragedie la Galați Directorul General al CFR Călători- „Nu îmi pot asuma subfinanțarea cronică a sistemului feroviar din ultimii 30 de ani!“

26 Mar 2023 789

Grindeanu, după tragedia de la Galați Am decis o serie de măsuri menite să crească siguranța călătorilor

26 Mar 2023 728

Sorin Grindeanu, vești bune despre modernizarea infrastructurii feroviare din Portul Constanţa – staţia de cale ferată Valu lui Traian (FOTO)

24 Mar 2023 682

Sorin Grindeanu a prezentat situația măsurătorilor solicitate pentru Brațul Chilia și pentru Canalul Bâstroe

22 Mar 2023 758

Ministrul Sorin Grindeanu „Salut intenția Ucrainei de a măsura adâncimea canalului Bâstroe!“

21 Mar 2023 914

Anunțul lui Sorin Grindeanu Partea ucrainenă a dat un acord parțial pentru începerea măsurătorilor pe brațul Chilia (partea ucraineană)

16 Mar 2023 709