Ministrul Transporturilor, dă asigurări ferme "Autostrada A4 va continua spre sudul litoralului"!

  • "Alternativa Techirghiol" - unul dintre cele mai importante proiecte de infrastructură din planul județean a intrat pe lista de priorități a Ministerului Transporturilor
  • Cătălin Drulă a vorbit despre proiectul uitat în sertarele instituției care prevede continuarea autostrăzii A4 în sudul litoralului
  • Drumul va merge de la Nord la Sud, ca ocolitoare a Constanţei, va continua peste canalul Dunăre-Marea Neagră, va trece la vest de Lacul Techirghiol şi va ajunge, cel puţin în prima fază, până undeva în zona Olimp, un bypass al staţiunilor aglomerate
  • În 2019, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a atribuit companiei Consitrans SRL contractul pentru elaborare studiu de fezabilitate, elaborare proiect tehnic şi DTAC pentru obiectivul Alternativa Techirghiol“


Unul dintre cele mai importante proiecte de infrastructură din planul județean de guvernare al USR PLUS Constanța a intrat pe lista de priorități a Ministerului Transporturilor, condus de Cătălin Drulă.

Ministrul Transporturilor, a vorbit despre proiectele de infrastructură importante, care au fost uitate în sertarele instituției : "Un proiect important este continuarea autostrăzii A4 în sudul litoralului, adică acea autostradă care merge de la Nord la Sud, ca ocolitoare a Constanţei, care va continua peste canalul Dunăre-Marea Neagră, va trece la vest de Lacul Techirghiol şi va ajunge, cel puţin în prima fază, până undeva în zona Olimp, un bypass al staţiunilor aglomerate.

Avem în fază avansată un studiu de fezabilitate acolo. Numele nu e foarte clar la ce se referă. Se numeşte "Alternativa Techirghiol" și este un obiectiv important pentru noi şi vom urmări să lansăm acest proiect pentru că are beneficii importante şi trebuie construit", a precizat oficialul de la transporturi, Cătălin Drulă.

În 2019, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a atribuit companiei Consitrans SRL contractul pentru obiectivul „Alternativa Techirghiol“.
Este vorba despre contractul „Elaborare studiu de fezabilitate, elaborare proiect tehnic şi DTAC pentru obiectivul Alternativa Techirghiol“. Durata contractului este de 24 de luni de la data intrării în vigoare a acestuia. Contractul a fost atribuit pe data de 26.07.2019.

Câştigătoare a fost declarată societatea Consitrans SRL, iar valoarea totală finală a contractului este de 5.372.889,41 de lei, fără TVA.

 

Varianta de Ocolire Techirghiol - profil de drum expres

Condiţiile de relief din zona traseului permit adoptarea unei viteze de proiectare de 100 - 120 km/h.
În acest sens, CNAIR anunța la momentul atribuirii contractului că urmăreşte construcţia unei legături rutiere rapide între autostrada A2 şi sudul litoralului, astfel că Varianta de Ocolire Techirghiol va avea profil de drum expres.

Varianta de Ocolire Techirghiol are rolul de a prelua traficul de pe autostrăzile A2, A4 şi de a-l dirija spre litoralul de sud al Mării Negre, respectiv Punctul de trecere a frontierei cu Bulgaria. Traseul drumului va avea o lungime totală de 25,875 km. Acesta începe din intersecţia drumurilor naţionale DN 39 cu DN 39A, zona pasajului RO-RO, la intrarea în localitatea Eforie, şi se desfăşoară pe direcţia nord-sud, trece prin apropierea localităţilor Eforie, Techirghiol, Moviliţa, Biruinţa, Moşneni şi 23 August.


Citește și:

Ministrul Transporturilor, proaspăt venit în funcție, face Alternativa Techirghiol și A4 până la bulgari

Proiecte majore ale Guvernului pentru Constanța Peste 1,3 miliarde de euro destinate exclusiv porturilor din județ. Drumuri expres și modernizarea aeroporturilor, pe lista investițiilor de milioane de euro (document)

Legătura A2 - sudul litoralului Contractul „Elaborare studiu de fezabilitate pentru Alternativa Techirghiol“, atribuit firmei Consitrans SRL (document)
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Constanța plătește peste 1 milion de lei pentru servicii veterinare la baza de supraveghere a animalelor fără stăpân din Constanța

25 Mar 2023 664

Acord cadru pe 48 luni în valoare de peste 80 de milioane de lei Autocamioanele și utilajele Regiei de Drumuri și Poduri Constanța au grad de uzură de peste 75%

22 Mar 2023 819

Reprezentanții Asociației culturale Magrin vor ca o stradă din zona Peninsulară să poarte numele artistului fotograf, diplomat si filantrop. Stradelelor aflate în vizor le-au fost deja atribuite numele unor personalități locale (DOCUMENTE)

21 Mar 2023 1703

Cât costă actualizarea Planului Urbanistic General al comunei Agigea?

09 Mar 2023 850

Cerințe restrictive Procedura de achiziție organizată de municipalitate pentru amenajarea unui garaj și achiziția de autobuze electrice pentru CT BUS, atacată la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (DOCUMENT)

08 Mar 2023 873

Confort Urban recunoaște Stâlpișorii ficși care blochează străzile din Peninsulă sunt instalați în baza Regulamentului de acces suspendat de magistrați!

07 Mar 2023 824

Decizie importantă luată de Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor Oil Terminal SA. A fost aprobat un parteneriat pentru valorificarea unui teren de 38 ha

04 Mar 2023 3999

Un fost deputat constănțean în legislatura 2000-2004 a devenit asociat și administrator la Agro Arman Taș SRL

03 Mar 2023 1184

Assivalue SRL și-a schimbat acționariatul. Legături cu compania care restaurează ansamblul Vasile Cotovu din Hârșova

03 Mar 2023 766

Continuă exodul firmelor din oraș Agenția de turism Happy Tour și-a închis punctul de lucru de la Constanța (GALERIE FOTO)

23 Feb 2023 1334

Firme din sfera de interes câștigă contracte la RAEDPP și Confort Urban Stere Hira, specialist în artilerie și rachete ajuns director în administrația Chițac, nu-și uită tovarășii de business!

20 Feb 2023 3772

Decizie importantă la Ameropa Grains SA! Cine l-a înlocuit pe Mihai Daniel Aniței în Consiliul de Administrație al societăţii?

18 Feb 2023 1228

S-a încheiat procesul de recrutare şi selecţie. Cine sunt noii administratori neexecutivi ai Termoficare Constanța SRL?

18 Feb 2023 1965

Ministrul afacerilor externe, Bogdan Aurescu la Conferința de Securitate de la München

17 Feb 2023 637

Comuna Adamclisi vinde două loturi de teren. Când are loc licitația?

17 Feb 2023 1005