Actualitate

Ministrul Turismului a declarat că Portul Diamant va fi amenajat la granița dintre Constanța și stațiunea Mamaia. Ce alte investiții vor avea loc pe litoral

Ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre a acordat un interviu pentru Agerpres în care a vorbit despre investițiile ce vor avea loc în curând pe litoral și implicit la Constanța, despre Legea Turismului, despre turismul de sănătate dar și despre bilanțul sezonului estival pe litoralul românesc al Mării Negre.
  

”Turismul de sănătate a apărut ca o noutate de aproximativ doi ani. Există și una, două asociații de profil și a început și o promovare mult mai intensă pe turismul de sănătate. Într-adevăr, avem peste 30% din resursele minerale ale Europei pe tot ce înseamnă zona de balneo: ape termale, ape curative, nămolul de la Techirghiol. Lucru pe care mulți din Europa nu le au, ei au partea de wellness, de relaxare, dar la noi vorbim de chestiuni curative. Părerea mea este că trebuie să vindem mult mai bine. Trebuie să ne gândim că nu trebuie să vindem și să ne comparăm cu alte state vecine nouă, în care se merge doar pe cazare și masă, cred că putem să vindem pachete de servicii complete. Dumnezeu ne-a lăsat o țară, sincer, o comoară. Cred că nu există județ în România care nu poate să ofere ceva din punct de vedere turistic și mă refer inclusiv la turismul cultural, la istoria României, la scriitorii români” – a precizat ministrul Dobre.

 
Un alt subiect analizat cu ministrul Turismului l-a reprezentat numărul record de turiști înregistrat în acest sezon estival pe Litoralul românesc.

” Cifre nu avem acum și chiar nu îmi place să mă antepronunț. Acestea ne vor parveni în cursul lunii septembrie sau octombrie după ce se vor termina de centralizat de cei de la Institutul Național de Statistică. Vă spun doar că pachetele de servicii turistice se vând în continuare. Și în acest weekend și în weekendul viitor vor fi foarte mulți turiști care vor veni la mare” – a mai precizat Mircea Titus Dobre.

 
Ministrul a discutat și despre proiectul Legii turismului, lansat în dezbatere publică.
 

”Foarte multă lume este mirată, pentru că nu este o lege foarte stufoasă, are în jur de 30 de pagini, și unii susțin că nu scrie mai nimic în ea. Scrie. Acolo avem obligațiile administrațiilor publice centrale și locale, dar și drepturile și obligațiile turiștilor. Poate este în premieră faptul că și turiștii au obligații, pentru că și ei ar trebui să protejeze locul unde își desfășoară vacanța. Sunt și niște sancțiuni, iar o altă noutate este acel Sistem Informatic de Evidență a Activității de Turism din România, foarte bine pus la punct, ținând cont de faptul că am atins inclusiv directiva europeană privind protecția datelor cu carcater personal, care va intra în vigoare de la anul. Avem stabilit un calendar în care vom dezbate public această lege. Voi merge în fiecare regiune istorică a României, începând cu data de 5 septembrie, iar o primă dezbatere publică va fi în județul Prahova, împreună cu reprezentanții instituțiilor publice locale, dar și cu operatorii economici din acest județ și din județele limitrofe județului Prahova. Pe 6 septembrie mergem la Brașov, ulterior la Gorj, și pe urmă în celelalte regiuni: Maramureș cu județele limitrofe, zona Moldovei și Bucovina, la Neamț, și mai jos, în Constanța” – susține Mircea Titus Dobre.

 
Nu a fost omis nici subiectul eventualelor investiții ce vor avea loc pe litoral.
 

”La pozițiile 2 și 3 din Masterplanul de investiții, la priorități naționale, avem Portul Diamant, care este la granița dintre Municipiul Constanța și stațiunea Mamaia, exact în zona căminelor studențești. Mai este Portul turistic de la Sulina, dar aici depinde de administrația publică locală Constanța, respectiv Consiliul Județean Tulcea, ca să-și facă treaba, în așa fel încât să vină cu documentațiile tehnico-economice, să le bugetăm și să dăm drumul la investiții” – a precizat Ministrul Turismului.

 
Nu în ultimul rand, ministrul Turismul a vorbit și despre destinațiile sale preferate și pe care le-ar recomanda turiștilor.
 

”Una singură și este România, deoarece cred că fiecare destinație are particularități ei, ca vorbim de Maramureș, Bucovina, Transilvania sau de Clisura Dunării, Deltă sau Litoral, eu cred că fiecare destinație are particularitățile ei și trebuie să fie văzută, dar cred că trebuie să ne vindem cât mai bine. Este o chestiune de marketing, ca și cum ai avea o companie privată și realizezi niște produse pe care trebuie să le vinzi. Exact asta este România. Produsul există, dar trebuie să știm să îl vindem. Era mai dificil dacă nu exista produsul. Părerea mea, cea de ministru al Turismului, este că în România ne lipsește acesta cultură a marketingului și trebuie să ne hotărâm, să dăm mâna cu toții, că vorbim de instituții publice centrale, locale sau de entități private dacă vrem să realizăm ceva. Cred că trebuie să lăsăm orgoliile la o parte și să ne punem mult mai bine în valoare. Toată lumea consideră că brandul de țară este un logo. Greșit: brandul de țară este tot ceea ce înseamnă România în integralitatea ei.” A încheiat ministrul Dobre. 

Interviul integral poate fi citit pe Agerpres.ro. 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Un fost ministru PSD, prezent la lansarea agendei partidului PRO Romania

28 May 2018 750

Coaliția de guvernare formată din PSD și ALDE a pierdut majoritatea în Camera Deputaților. Ce s-a întâmplat

27 May 2018 1609

Revista presei locale

24 May 2018 522

UPDATE Declarații de ultimă oră. LIVE TEXTDeputatul Mircea Dobre, fost ministru al Turismului, se alătură proiectului politic Pro România a lui Victor Ponta (galerie foto)

23 May 2018 1943

Delegaţii PSD Constanţa la Congres susţin candidaturile stabilite în cadrul Comitetului Executiv Naţional

10 Mar 2018 1454

Ce spune fostul ministru al Turismului, Mircea Dobre, despre Strategia de dezvoltare şi promovare a turismului în municipiul Constanţa (document)

08 Mar 2018 917

Este stabilitate în PSD Constanţa. Ce oameni importanţi din fruntea organizaţiei spun asta

08 Feb 2018 1686

Revista presei locale

31 Jan 2018 906

Bilanțul activităților Ministerului Turismului la finalul mandatului fostului ministru Mircea Titus Dobre

30 Jan 2018 687

Surse. Trei miniştri s-au retras din funcţie

26 Jan 2018 576

Organizaţia PSD Constanţa merge în continuare pe mâna lui Felix Stroe la Transporturi şi a lui Mircea Titus Dobre la Turism!

25 Jan 2018 1845

Surse politice Mai mulți miniștri își vor da demisia odată cu Mihai Tudose. Cine a alimentat acest zvon. Nume și de la Constanța

16 Jan 2018 2123

Ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, mesaj de susținere pentru premierul Mihai Tudose. Ce a transmis acesta

13 Jan 2018 906

O nouă rundă de discuții între Ministerul Turismului și ANPC. Ce subiecte au fost dezbătute

12 Dec 2017 706

Anunț important de la Ministerul Turismului. Ce se întâmplă cu voucherele de vacanță în 2018

11 Dec 2017 946

Ministrul Turismului, întâlnire cu reprezentanții ANPC. Ce subiecte au fost analizate

11 Dec 2017 511

România – Portugalia, Memorandum de Înțelegere privind cooperarea în domeniul turismului

21 Nov 2017 1103

În bugetul pentru 2018 vor fi incluse voucherele de vacanţă. Ce spune ministrul Turismului despre acordarea acestora

08 Nov 2017 1471

Social-democratul Mircea Dobre părăsește Consiliul Local Constanța. Ce alte proiecte au mai validat aleșii locali

31 Oct 2017 1171

Ministerul Turismului organizează ședință operativă în urma cazului Omnia Turism

20 Oct 2017 703

Cazul Omnia Turism schimbă legislația în domeniu. Agențiile de turism nu vor mai putea vinde pachete turistice mai devreme de 12 luni de la data plecării

18 Oct 2017 1277

Cazul Omnia Turism. Ce a declarat ministrul turismului şi care este situaţia românilor păgubiţi

18 Oct 2017 1222

Ministerul Turismului caută soluții pentru mai multe probleme în cazul Omnia Turism. Măsura, după sinuciderea patronului societății

17 Oct 2017 1226

Cabinetul Tudose II - trei miniştri de la Constanţa Mircea Dobre la Turism, Ionuţ Mişa la Finanţe şi Felix Stroe la Transporturi

14 Oct 2017 3961

Ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, se află în perioada 25-28 septembrie 2017 la Bruxelles, pentru a participa la o serie de acțiuni de interes comun în domeniul turismului

28 Sep 2017 1522

Astăzi este Ziua Mondială a Turismului. Ministerul lansează Ghidul Turistului Responsabil

27 Sep 2017 812

Se doreşte înfiinţarea unei noi structuri de ordine publică - Poliţia Turistică!

27 Sep 2017 1166

Clasificarea unităţilor turistice, în sarcina Consiliului Judeţean Proiectul Legii Turismului introduce dreptul de preempţiune pentru hotelieri privind închirierea plajelor (galerie foto)

26 Sep 2017 931

Ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre participă la Constanța la o dezbatere publică a proiectului Legii Turismului (document) (galerie foto+video)

25 Sep 2017 1434

Proiectul Legii Turismului se discută şi la Constanţa

25 Sep 2017 798

Delegație condusă de ministrul Mircea Dobre la cea de-a 22-a Adunare Generală a Organizației Mondiale a Turismului, Chengdu, China (galerie foto)

15 Sep 2017 676

România a preluat funcţia de vicepreşedinte la Organizaţia Mondială a Turismului. Ministrul Dobre felicitat de premierul Mihai Tudose

13 Sep 2017 1017

România, noul membru al Organizației Mondiale a Turismului Mircea Titus Dobre a susținut candidatura României în cadrul OMT

11 Sep 2017 961

Bugetul.ro Premieră în România! Ce post nou va înființa Ministerul Turismului

12 Aug 2017 1740

Instituțiile publice pot acorda vouchere de vacanță, în 2017, dacă le cuprind în buget la rectificare. Ce se întâmplă cu acestea din 2018

02 Aug 2017 1002

Angajații Primăriei Constanța vor primi vocherele de vacanță în 2018

31 Jul 2017 918

Staţiunea Mamaia ar putea avea primărie? Cine a lansat ideea şi ce spune prim-ministrul Tudose (video)

20 Jul 2017 8641

Investiţie de milioane de euro Prim-ministrul Tudose, Liviu Dragnea şi ministrul Turismului au tăiat panglica hotelului de cinci stele Phoenicia Royal, al lui Mohammad Murad (galerie foto)

20 Jul 2017 3223

Liderul comunist Liu Yunshan‎ a decolat de pe Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu

18 Jul 2017 1202

Delegaţie chineză la Primăria Cumpăna Primarul Mariana Gâju a înmânat lui Liu Yunshan o ie românească, un ştergar şi cheia comunei (galerie foto)

17 Jul 2017 1805

În plin sezon estival, hotelurile Unirea şi Naţional din Staţiunea Mamaia au fost închise de Ministerul Turismului

07 Jul 2017 4350

Voucherele de vacanță pe ultima sută de metri. Când vor fi oferite angajaților

30 Jun 2017 1116

Shhaideh, Mişa şi Dobre CV-urile, averile şi interesele miniştrilor constănţeni din cabinetul Tudose (documente)

29 Jun 2017 4929

Cine este Mircea-Titus Dobre, propus pentru funcţia de ministru al Turismului

28 Jun 2017 2124

Mircea Dobre şi Sevil Shhaideh ar fi primit note de trecere la evaluarea lui Dragnea!

14 Jun 2017 1455

Mircea Dobre susţine că are o colaborare excepţională cu Dragnea și Grindeanu

06 Jun 2017 942

Vinul.ro va cere zi liberă națională pentru gastronomia și vinurile din România, la prima ediție a Congresului de Gastronomie și Vin

06 Jun 2017 2601

Wall-street. Ministrul Turismului Nu văd cum se poate face exportul nămolului din Lacul Techirghiol, cred că este o temă falsă

04 Jun 2017 3288

b1.ro Ministrul Turismului - „Nu de schimbarea brand-ului este vorba. Eu am spus să ne folosim de legende, de simboluri naționale în promovare“

30 May 2017 1284

Vinul.ro Ministrul Turismului crede într-o Zi Națională a gastronomiei și vinurilor

30 May 2017 3483