Actualitate

LIVE TEXT Ministrul Turismului, supărat de absenţa reprezentanţilor ABADL la simpozion. Ce vrea să-i determine pe români (video)

În urma simpozionului „Turismul pe litoralul românesc în sezonul 2017”, Mircea-Titus Dobre, ministrul Turismului, susţine o declaraţie de presă. Alături de acesta, se află şi Dănuţ Jugănaru, director CCINA.
 

„Turismul este o prioritate pentru România. Voi da curs oricărei invitaţii care ţine de turism. Trebuie puse la punct nişte probleme şi să punem în aplicare proiectul şoselei de coastă. Din păcate, finanţarea a fost pierdută şi ar trebui să se solicite altă finanţare”, spune Dobre despre şoseaua de coastă.


„Cei de la FPTR au venit cu o propunere: ca unităţile de cazare să primească plaja în administrare. Susţin propunerea şi voi vorbi cu ministrul Apelor, Adriana Petcu”, afirmă Dobre.

„Am discutat cu hotelierii despre actele normative, despre colaborări cu autorităţile locale, discuţii despre activitatea turistică”, a răspuns după ce a fost întrebat despre ce s-a discutat cu cei prezenţi la simpozion.


Tot el spune că trebuie să-i determine pe români să-şi petreacă vacanţele în România şi, în acelaşi timp, să fie aduşi cât mai mulţi turişti străini.

Ministrul Turismului este supărat că la simpozion nu a venit niciun reprezentant al ABADL.

„Trebuie pus la punct tot ce înseamnă plajă în România. mai sunt multe lucruri de făcut în turism. Este normal ca cetăţenii care deţin unităţi de cazare să intre în legalitate şi să-şi licenţieze activitatea. Multe lucruri se vor schimba când va intra în vigoare legea prevenţiei. Voucherele de vacanţă vor fi bugetate la rectificarea din vară. Avem o ţară frumoasă şi trebuie să valorificăm acest lucru. Valoarea unui voucher de vacanţă este de 1450 de lei, pentru 1250000 de bugetari”, a declarat ministrul Turismului.

Cetăţeanul va decide la ce unitate de cazare va valorifica voucherul de cazare, a mai precizat Dobre.

„Sezonul estival se poate prelungi în mod natural, dacă există cerere şi timp frumos. Nu trebuie lege pentru asta. Statul trebuie să facă politici corecte. România nu are o lege a turismului. O vom face dinamică, împreună cu cei vizaţi, cu patronatele. Vom reface comitetul consultativ în turism”, a mai declarat ministrul Turismului.

Dobre anunţă că una dintre priorităţi se referă la continuarea investiţiilor.


„Trebuie realizate puncte de salvamar pe litoral. Am început cu paşi mici, dar importanţi pentru finalizarea investiţiilor", susţine Dobre.


De asemenea, spune că are doar un secretar de stat şi aşteaptă numirea celui de-al doilea de catre premierul Sorin Grindeanu.

Sursa foto: ZIUA de Constanţa

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Surse politice Mai mulți miniștri își vor da demisia odată cu Mihai Tudose. Cine a alimentat acest zvon. Nume și de la Constanța

16 Jan 2018 1979

UPDATE Doi constănțeni ar putea face parte din noul Guvern Sorin Grindeanu. Ce spune Mircea Titus Dobre

02 Jan 2017 6126

New entry USL în CJC Cine sunt Eugen Silaghi şi Marius Ţuţuianu, noii consilieri judeţeni

21 Dec 2012 5054

Află cine le-a luat locul lui Radu Babuş şi Mircea Titus Dobre

20 Dec 2012 1423

13 social-democraţi pentru două mandate Lupta pentru locurile lui Babuş şi Dobre

17 Dec 2012 3554

Delegaţii Constanţei la Congresul TSD

29 Sep 2010 1545