Mirajul ambalajului Cât de important este modul de prezentare al mâncării pe care urmează să o consumi. Anunțul nutriționiștilor

modul de prezentare al mâncării, foto: Pexels
Ni se întâmplă se ne întrebăm de ce mâncăm mai mult atunci când mâncarea e frumos prezentată. Nu e nimic altceva decât mirajul ambalajului. 

Dr. Mihaela Bilic, medic nutriționist, dezvăluie cum percepe creierul uman calitatea unui aliment, în funcție de ambalaj.
 

Dacă mâncarea e frumos prezentată, avem impresia că e mai bună.  

Dincolo de calitatea ingredientelor și rețeta după care e preparat un produs, experiența gustativă depinde foarte mult de felul în care este prezentat. Cu alte cuvinte merită să fim atenți la aspect, ritualul de servire și eleganța mesei, sunt elemente care fac diferența.

Într-un restaurant din localitatea Urbana, statul Illinois a fost făcută o experiență pe 175 de persoane cărora li s-a dat o prăjitură cu ciocolată gratis, pe motiv că este o rețetă nouă, ce trebuie testată înainte de a fi introdusă în meniu. Clienții erau rugați să evalueze calitatea desertului și să spună cât ar plăti pentru el.

Era vorba de aceeași prăjitură Brownie propusă în 3 variante de prezentare. Rețeta era identică, de aceeași dimensiune, unica diferență fiind “ambalajul”. Au existat 3 tipuri de plating: pe farfurie de porțelan, pe farfurie de carton și pe un șervețel de hârtie.

Rezultatul percepției consumatorilor? Cea pe farfurie de porțelan a fost declarată “excelentă”, cea pe farfurie de carton a fost “bună”, iar cea pusă direct pe șervețel s-a dovedit a fi “ok, dar nimic special”! 

La capitolul preț, clienții au fost dispuși să plătească de 3 ori mai mult pentru o Brownie pe farfurie.


Dacă aspectul și prezentarea contează, de ce să nu folosim asta în beneficiul nostru? Nu consumați mâncarea direct din caserolă, din pungă sau din ambalaj, își pierde din calitate. Și cu cât o apreciem mai puțin, cu atât o să mâncăm mai mult!, spune nutriționistul Mihaela Bilic. 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Recomandarea să bem doi litri de lichid pe zi, adevăr sau mit? Ce spune nutriționista Bilic

01 Apr 2024 984

De ce a explodat numărul intoleranțelor alimentare? Nutriționistul ne răspunde

13 Jan 2024 956

Mâncatul cu poftă îngrașă mai tare? Nutriționistul ne răspunde

06 Jan 2024 973

Super-alimentul care alungă rapid răceala. E un fel de “confort food”, ceva ce ne alină și ne răsfață

19 Dec 2023 880

Armonia Hospital Consiliere nutrițională dedicată diversificării alimentației la bebeluși

23 Oct 2023 899

Ce preparate trebuie să nu lipsească de pe masa de Paşte?

08 Apr 2023 1763

De ce „fără gluten nu înseamnă mai bun”. „Credem că oferă beneficii, dar e invers!“

02 Apr 2023 3231

Ce ar trebui să mănânce copiii de Paşte?

26 Mar 2023 1848

Explicația pentru care nu ne plac anumite alimente. Ce spune nutriționistul

12 Mar 2023 1503

10 semne că îți lipsește Vitamina C din organism. Ce spune nutriționistul

04 Mar 2023 2776

Care sunt alimentele care ne îmbolnăvesc. Nutriționistul Mihaela Bilic- „Degeaba există legislație... Au potențial cancerigen“

30 Jun 2022 1425

Cum te poate ajuta un nutriționist când practici un sport în Constanța

08 Jun 2022 1786

Nu doar pielea îmbătrânește, ci și plămânii. Cine este vinovatul

04 Jun 2022 1526

Centrul Natura Pili reprezintă o altă sursă importantă de grăsimi sănătoase și echilibrate

04 Jun 2022 1719

Nutriționista Mihaela Bilic Intoleranța la histamină, o belea!

25 May 2022 3469