Mircea Geoană „România va continua să investească în apărare. Nu este o cheltuială fără sens“

Ministrul Vasile Dîncu și secretarul general NATO, Mircea Geoană. Foto: facebook/Vasile DîncuMinistrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu s-a întâlnit, astăzi, cu secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoana, și, au vizitat Brigada 81 Mecanizată "General Grigore Bălan" din Bistrița.

„Am ales să venim în această unitate militară pentru că este o unitate de elită, care se află în procesul NATO de modernizare a Armatei. Este una dintre brigăzile care a încheiat procesul acesta. Urmează să aducem aici şi tehnică nouă, începând de anul viitor vom avea Piranha 5 aici, şi, în anii următori, şi alte elemente de înzestrare, care sunt din zona modernizării armatelor NATO“ - a precizat ministrul Apărării. 


Vasile Dîncu a menționat că în prezent, Ministerul Apărării Naționale are în derulare programe atât pentru modernizarea echipamentelor de luptă, dar și măsuri concrete și urgente pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă și de viață ale personalului militar și civil.

„Cea mai importantă resursă a Armatei României sunt oamenii: militarii și personalul civil. Fără un nivel de încadrare optim al structurilor militare, fără oameni motivați și care să beneficieze de perspective profesionale în pas cu aspirațiile normale ale vremurilor actuale, fără condiții decente atât la locul de muncă, precum și acasă, alături de familii, nu putem vorbi despre o strategie de modernizare realistă și eficientă a armatei noastre. Avem nevoie de un sistem de salarizare decent pentru personalul nostru militar și civil, iar acesta nu este o promisiune de nivel politic, ci o prioritate majoră a mandatului meu de ministru“ - a precizat ministrul Vasile Dîncu. 


Mulțumindu-le militarilor din Brigada 81 Mecanizată pentru profesionalism, dedicare și modul ireproșabil în care și-au făcut datoria în misiunile externe, din Angola și până în Afganistan, secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană a transmis:

”România va continua să investească în apărare. Nu este o cheltuială fără sens. Știu că multă lume consideră că de banii aceștia putem face și altceva. Dar uitați-vă la războiul de la granițele noastre. Avem nevoie de o armată mai bine înzestrată. Avem nevoie de militari mai bine motivați. Avem nevoie de tineri care să-și dorească să îmbrățișeze cariera militară cu condiții în licee și în academiile militare de ultimă generație.”


Ministrul a menționat că a discutat cu secretarul general al NATO despre importanța deciziilor ce se vor adopta în cadrul Summit-ului de la Madrid care va avea loc peste doar câteva zile, mai ales în actualul context complex de securitate, cauzat de invazia Rusiei asupra Ucrainei, dar și despre Conceptul Strategic, document de importanță majoră pentru NATO.

Acest nou document direcționează și trasează sarcini și obiective strategice referitoare la adaptarea pe termen lung a posturii colective de descurajare și apărare și reflectă angajamentul puternic al membrilor NATO de a apăra fiecare centimetru din teritoriul aliat. Un alt subiect de pe agenda acestei întâlniri a fost reprezentat de importanța regiunii Mării Negre pentru securitatea euro-atlantică și am punctat angajamentul aliat pentru consolidarea relației cu partenerii cu care împărtășim aceleași valori din vecinătatea estică, care sunt cei mai expuși la interferențele Rusiei, cu o atenție deosebită asupra Republicii Moldova. Am susținut, în acest context, nevoia de continuare a demersurilor de acordare a sprijinului practic“ - a mai precizta ministrul Vasile Dîncu.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană în vizită la sediul Batalionului 51 Operații Speciale „Vulturii”, din Târgu Mureș

25 Jul 2022 505

Mircea Geoană „Cine are puterea inovaţiei, a tehnologiei și a ideilor este cel care şlefuieşte lumea şi conduce lumea“

09 Jul 2022 794

A început Summitul pentru Securitate de la Marea Neagră! Ce nume sonore de la nivel mondial sunt prezente la Constanța (GALERIE FOTO și VIDEO)

01 Jul 2022 1328

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană „Marea Neagră este cu adevărat o zonă de imensă importanţă strategică“

25 Jun 2022 646

Mircea Geoană, despre integrarea României în NATO - „Este familia naturală a României, este casa noastră“

24 Jun 2022 477

NATO „Situația este extrem de gravă. Rusia atacă pe toate fronturile şi pune în pericol viaţa a milioane de civili”

24 Feb 2022 1089

„Niciun român nu trebuie să se teamă!” NATO întărește Flancul Estic prin suplimentarea dispozitivelor militare la Baza Militară Mihail Kogălniceanu (GALERIE FOTO+VIDEO)

12 Feb 2022 1114

Mircea Geoană „Sunt onorat de decizia Secretarului General Jens Stoltenberg de a-mi prelungi mandatul cu încă un an“

16 Oct 2021 1086

A murit mama lui Mircea Geoană „Știu că toți cei care au cunoscut-o vor rosti o rugăciune în amintirea ei ”

28 Nov 2020 2196

Prin vocea lui Mircea Geoană, NATO liniștește România, după amenințările Rusiei - 'Articolul 5 este sacrosanct şi activ'

22 Jun 2020 1227

Secretarul general adjunct al NATO a vizitat bordul dragorului maritim „Lt. Lupu Dinescu”

30 Oct 2019 1407

Mircea Geoană a preluat, oficial, funcția de secretar general adjunct al NATO

17 Oct 2019 1486

OFICIAL Mircea Geoană a fost numit secretar general adjunct al NATO

17 Jul 2019 1630

Samuel Burke, de la CNN, la Constanța Despre importanța regiunii Mării Negre, la a doua ediție a forumului organizat de Institutul Aspen România

29 Sep 2018 1936

Imagini de la eveniment. Seminarul Constanta Danube - Black Sea Gateway Economic Opportunities Forum a debutat la Constanța. Cine participă (galerie foto)

28 Sep 2018 1795