Mişcarea pentru Constanţa va prinde viaţă după locale Gheorghe Donţu intră în competiţie împotriva lui Mazăre

cap_2.jpgUnul dintre cei mai experimentaţi politicieni constănţeni este, fără îndoială, Gheorghe Donţu. Orice s-ar spune, a făcut la un moment dat istoria politică în judeţ, alături de Stelian Duţu. A fost unul dintre stâlpii PDSR, apoi ai PSD, până când, cedând ispitei, a contribuit la aducerea în partid a celui care avea să se lepede de toţi cei care l-au sprijinit şi să devină preşedinte al organizaţiei Partidului Social Democrat - Radu Mazăre. Plutonul de execuţie nu l-a ocolit nici pe Gheorghe Donţu, care după mulţi ani în PSD, 8-9 cel mai probabil, a ales să plece din viaţa publică printr-o demisie cu cântec. Odată cu demisia din PSD a renunţat şi la postul de viceprimar.

„Mazăre a fost ca şi copilul meu!"

Anii au trecut, în 2007 a devenit membru al Partidului Ecologist din România şi preşedinte al organizaţiei locale. După cinci ani în care ecologiştii constănţeni au funcţionat mai degrabă ca o fundaţie sau, dacă vreţi, ca un club select al jucătorilor de table, Ghiţă Donţu refuză să devină vicepreşedinte al Uniunii Naţionale pentru Progresul României şi îşi anunţă candidatura la Primărie împotriva lui Radu Mazăre. Anunţul deşi pare unul oarecare, poate chiar o glumă proastă, are la bază o poveste mai veche pentru care şi astăzi Donţu este în stare să-şi bată singur obrazul. „Radu Mazăre a fost ca şi copilul meu. Nu trece nicio zi fără să regret momentul în care l-am adus în PSD. Clar, a fost şi vina mea că i-am destupat mintea", rememorează Gheorghe Donţu.

Fostul social-democrat a devenit în scurt timp după instalarea lui Mazăre în fotoliul de primar unul dintre cei mai aprigi critici ai activităţii edilului Mazăre. „Nu sunt de acord cu ceea ce face în Primărie. Anul acesta voi candida ca să-i demonstrez ce înseamnă administrarea unui oraş", a declarat Ghiţă Donţu.

Deşi ecologiştii nu se pot lăuda cu un număr exorbitant de adepţi şi simpatizanţi, prin vocea liderului lor, aceştia consideră că actul administrativ se va putea îmbunătăţi dacă Mazăre va pleca din Primărie. „Până acum, ecologiştii au funcţionat mai mult ca o fundaţie decât ca un partid politic, însă lucrurile se vor schimba pe viitor", a declarat pentru ZIUA de Constanţa, Gheorghe Donţu.

Dontu_-_Gheorghe_Dontu_03.jpg

Donţu a refuzat în 2006 să devină membru PD

Deşi crede că un pol al partidelor de dreapta ar oferi o şansă de dezvoltare pentru România, ecologistul nu vede momentan Mişcarea Populară sau Mişcarea pentru Constanţa o ipoteză viabilă pentru câştigarea alegerilor. Acest lucru l-a determinat să se înhame la o candidatură pe cont propriu, la vârsta la care nu mai are nimic de pierdut. Reamintim că, în 2006, Donţu a refuzat o funcţie de vicepreşedinte din partea Partidului Democrat.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

vocea civica constanta

30 Mar, 2012 16:14

Oare noi, tinerii, care facem parte nelipsiti din tabloul de ansamblu al viitorului Constantei, nu ne-am saturat de ceata care ne inlatura din orice legatura civica democrata a Constantei? Oare cei care au condus pana acum municipiul nu s-au saturat de a ne discrimina dorinta de afirmare ... cu siguranta nu s-au saturat. De aceea noi vom spune ca ne-am saturat de umbra, de ceata si lipsa oricarei sanse civice. Votul reprezinta una din sansele noastre ca cetateni ai urbei spre afirmare. Nu vom mai tolera si nu vom mai umbla orbecaind, in nestire. Urmeaza ca vocea noastra sa fie auzita printr-o schimbare de mult asteptata. Daca in municipiu au ramas numai cei invarsta care sunt si cei mai usor de manipulat, atunci, noi tinerii, ne-am ratat sansa de a demonstra evolutia civica.

jiji

19 Mar, 2012 14:39

cu oameni neangrenati in gruparea mazare si cu un mesaj serios ecologistii chiar pot intra in consiliu si bloca magariile camarilei locale. vezi spatiile verzi furate, constructiile abuziv aprobate, lipsa de interes ptr constanteanul neabonat la plocon.

Articole asemanatoare

Candidatul PSD la Primăria Constanța, Horia Constantinescu, și-a anunțat demisia din fruntea ANPC

28 Mar 2024 403

Baza sportivă de pe malul lacului Siutghiol, din Constanța, miza unui proces intentat de Clubul Sportiv Electrica Președinte Dumitru Frățilă face acuzații -„Nu ne putem desfășura activitatea!“

23 Mar 2024 1834

Scupra, primar Ovidiu „Nu mă interesează funcțiile în partid. (...) Florin Mitroi știe că se bazează pe sprijinul meu! "

17 Mar 2024 1188

UPDATE George Scupra a demisionat din funcția de președinte al Ligii Aleșilor Locali din organizația județeană a PNL Constanța (VIDEO)

17 Mar 2024 1504

UPDATE Trei primari PNL din județul Constanța, vizați de intoxicări din partea PSD Constanța (VIDEO)

17 Mar 2024 1252

PUZ pentru terenurile din strada Belvedere ale afaceristului George Secărea! Curtea de Apel anunță data verdictului

15 Mar 2024 677

Iată cine vrea să conducă judecătoriile din Mangalia și Medgidia! (DOCUMENTE)

05 Mar 2024 946

Mesajul lui Emil Constantinescu despre trecerea în neființă a lui Max Bădin „Regret profund că nu mai este printre noi și că nu am avut ocazia să-mi iau rămas bun”

02 Mar 2024 750

Conferința județeană a PUSL Constanța. Chiforeanu -președinte, Eserghep-primvicepreședinte (FOTO+VIDEO)

01 Mar 2024 1121

ZIUA LIVE Interviu cu Gabriel-Octavian Nicolae, președinte al Asociației Societatea Culturală „Magrin 1878”, despre proiecte și noutăți pentru pasionații de fotografie

27 Feb 2024 723

ZIUA LIVE Gabriel-Octavian Nicolae, președinte al Asociației Societatea Culturală „Magrin 1878”, despre proiecte și noutăți pentru pasionații de fotografie

26 Feb 2024 1001

Preşedintele CNAS, Valeria Herdea „În România sunt peste 200.000 de pacienţi oncologici”

19 Feb 2024 880

Remus Zăgan, ales președinte al Senatului Universității Maritime din Constanța. Averea și interesele (DOCUMENTE)

19 Feb 2024 1274

Alegeri interne la UAR, Sucursala Constanța. Liviu Merdinian, președinte pentru următorii patru ani

19 Feb 2024 760

Are termen să predea absolut toate actele partidului în original Șoșoacă a divorțat politic de soțul său!

18 Feb 2024 1256