Misterul din abis (video)

vid_cautari_scafandri.jpgFamiliile scafandrilor profesionişti dispăruţi în urmă cu două săptămâni în adâncurile Mării Negre ameninţă că vor apela la autorităţile internaţionale pentru găsirea celor doi.

Oamenii acuză faptul că nicio autoritate a statului român nu i-a contactat până acum pentru a le prezenta rezultate din anchetă. Nici măcar o notă din raportul întocmit de scafandrii militari care i-au căutat cinci zile, fără succes, pe cei doi dispăruţi. Între timp, căutările trupurilor lor în interiorul epavei navei Medy au fost, deocamdată, sistate.

Memorii peste memorii adresate autorităţilor statului, dar niciun răspuns. Nu există instituţie implicată în activităţile pe mare căreia rudele celor doi scafandri să nu i se fi adresat oficial: Autoritatea Navală Română, Ministerul Transporturilor, Poliţia Maritimă, Parchet, Ministerul de Interne. Părinţii, fraţii celor doi, logodnica, respectiv soţia, cu toţii au început să creadă că cineva nu doreşte ca trupurile celor doi să fie găsite şi scoase din abis. Colegi de breaslă cu cei doi, scafandrii de la Agenţia de Salvare de Vieţi pe Mare au fost primii care i-au căutat în adâncuri, imediat după dispariţie. De atunci, acestora nu li s-a mai permis să se apropie de locul naufragiului epavei Medy, pe care cei doi o studiau în momentul în care nu au mai ieşit la suprafaţă. Raportul întocmit de Statul Major al Forţelor Navale după cinci zile de căutări efectuate de scafandrii militari este strict secret şi nici măcar rudelor nu li s-a comunicat nimic din document. În viziunea familiilor, dar şi a opiniei publice, este suspect faptul că interiorul epavei nu a fost cercetat în întregime. Specialiştii spun că cei doi ar fi putut rămâne captivi în sala maşini.

Cei doi scafandri sunt un locotenent din cadrul ISU Dobrogea - Catalin Ispas si un fost angajat al Agenţiei Române de Salvare de Vieţi Omeneşti pe Mare - Cristian Zarafu. Catalin Ispas era unul dintre cei mai buni profesionisti ai pompierilor, iar in timpul liber colabora cu firma privata de scufundari, avand acceptul conducerii ISU. Cristian Zarafu are 38 de ani, a fost ani de zile şef de echipaj în cadrul ARSVOM şi era cunoscut ca unul dintre cei mai curajoşi şi experimentaţi scafandrii din Constanţa. Constanţa TV va prezenta luni un reportaj despre dedesubturile şi interesele comerciale şi financiare ale afacerii Medy, soldate cu o dublă-tragedie.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

porcul_prietenos

25 Sep, 2010 17:46

Aia de la NASA si-au parlit niste cosmonauti de elita (impreuna cu naveta spatiala) numai pentru ca se hotarasera sa dea publicitatii ca de fapt aselenizarea pe luna nu a avut loc niciodata, iar sponsorii (mari bogatasi ai Americii) ar fi cerut banii inapoi. Ma intreb oare... ce incarcatura reala se afla in nava: arme, substante chimice interzise sau ce au gasit acei scafandri acolo, de au fost "aranjati" sa nu mai iasa niciodata la suprafata? Mai ales ca unii lucreaza in domeniu. Au vrut sa dea publicitatii despre bomba de azot din Marea Neagra? Eh, ...ma intrebam si eu asa...

valy

25 Sep, 2010 11:15

eu cred ca MEZEI trebuie luat la bani marunti fiidca este directorul capitaniei constanta si comandantul echipei care intervenea la salvarea navei,iar cu moarte scafandrilor ,la-as condamna fiindca fiind prieten la cataram,a cu unciuleanu putea oprii scufundarile ,stiind ca nu are acept pt scufundare si putea sa-i opreasca cu ajutorul PORTULUI CONTROL care este anuntat de orice manevra facuta in port.

Articole asemanatoare

IGPR InfotraficTrafic blocat pe DN 13B

18 Apr 2024 200

Declarații cutremurătoare! Una dintre supraviețuitoarele tragediei de la 2 Mai povestește chinul prin care a trecut! (VIDEO)

18 Apr 2024 865

Județul Constanța Familiile tinerilor uciși la 2 Mai au ajuns la locul accidentului (GALERIE FOTO)

18 Apr 2024 469

Judecătoarea Popoviciu de la Mangalia amână dosarul tragediei de la 2 Mai Declarații cutremurătoare ale părinților tinerilor uciși în urma impactului (VIDEO)

18 Apr 2024 517

„Regret tragedia provocată!“ Vlad Matei Pascu rămâne în stare de arest preventiv! (MINUTĂ)

16 Apr 2024 689

Știri Constanța Incendiu în toiul nopții în stațiunea Mamaia! Panică în rândul a zeci de persoane, printre care și copii (FOTO+VIDEO)

15 Apr 2024 1843

IGPR Infotrafic Circulație oprită pe DN 11

11 Apr 2024 266

Vlad Matei Pascu cere Tribunalului Constanța să fie pus în libertate!

10 Apr 2024 594

Tragedie la 2 Mai Vlad Matei Pascu a cerut, prin avocat, revocarea arestării preventive! Iată răspunsul Judecătoriei Mangalia (MINUTĂ)

09 Apr 2024 482

Vlad Matei Pascu, acuzat de producerea tragediei de la 2 Mai – „În momentul de față aș da orice să dau timpul înapoi, să fac lucrurile diferit!“

09 Apr 2024 679

Judecătoria Mangalia decide mâine libertatea lui Vlad Pascu, acuzat de tragedia de la 2 Mai!

08 Apr 2024 722

Noapte de foc pentru pompierii constănțeni! Zeci de porumbei de rasă salvați din incendiul de la Corbu (GALERIE FOTO)

06 Apr 2024 739

UPDATE Un nou termen la Judecătoria Mangalia în dosarul tragediei de la 2 Mai! Cererea de schimbare a încadrării juridice, respinsă de instanță (GALERIE FOTO+VIDEO)

04 Apr 2024 1134

Știri Constanța UPDATE. Copil rănit în urma unui accident rutier în Valu lui Traian

03 Apr 2024 2627

Dosarul lui Pascu Matei Vlad rămâne la Mangalia! Cererea de strămutare, respinsă

03 Apr 2024 611