UPDATE Mizerie de nedescris descoperită de comisarii CJPC Constanţa într-o cherhana din Vama Veche. Proprietarii localului au încercat să împiedice desfăşurarea controlului (video)


O echipă de control din cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa efectuează în această după amiază un control la o cherhana din Vama Veche. În bucătăria localului comisarii au dat peste o mizerie de nedescris. Mai exact, peste tot erau împrăştiate vase murdare, iar peştele care se oferă spre consum clienţilor nu era depozitat în condiţii optime. 

Mai mult, supăraţi că au fost vizitaţi de comisarii CJPC, proprietarii localului au încercat să împiedice desfăşurarea controlului. ​La faţa locului a fost trimisă şi Poliţia Economică pentru a ancheta obstrucţionarea controlului. 

Potrivit directorului CJPC Constanţa, Horia Constantinescu, astăzi a avut loc un control operativ avand ca obiectiv pregatirea pentru minivacanţa de 1 iunie şi Rusalii.
 

"Am sperat ca vom identifica impreuna cu comerciantii lucruri si masuri preventive, dar in aceasta locatie preventia nu are loc! Pestele in stare avansata de degradare, produs cu potential periculos, spatiile de depozitare in stare jalnica etc" - a precizat Horia Constantinescu. 

UPDATE: ora 20.00 Oficial

In cursul zilei de 30.05.2017, o echipa de comisari din cadrul Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Constanta  a efectuat o actiune de control  la « Cherhanaua Vama Veche » din statiunea Vama Veche.

Pe timpul verifcarilor au fost constatate urmatoarele :
- preparate culinare, respectiv icre de crap preparate, 35,8 kg.  pastrate in frigider  fara sa fie etichetate cu data prepararii asa incat sa se poata stabili prospetimea acestora . Spatiul frigorific respectiv nu avea grafic de inregistrare a temperaturii, neputandu-se  stabili conditiile  de temperatura  la care a fost pastrat preparatul culinar ;
- 24,8 kg peste refrigerat diferite specii si 551 kg peste congelat diferite specii, nu erau insotite de etichete cu elemente de identificare si caracterizare din care sa reiasa incadrarea in data durabilitatii minimale, produsele fiind potential periculoase. Pestele refrigerat era pastrat in zona bucatariei in recipiente de plastic cu urme de gheata.
- 13 kg icre de crap crude si sarate nu erau insotite de etichete cu elemente de  identificare si caracterizare din care sa reiasa incadrarea in data durabilitatii minimale, fiind produs potential periculos ;
- 299 kg peste diferite specii avea eticheta cu elemente de identificare si caracterizare in limba bulgara, nefiind traduse informatiile si in limba romana.
- In blocul alimentar se utiliza un mijloc de masurare (cantar) fara sa se poata prezenta buletinul de verificare metrologica a acestuia ;

- Conform documentelor prezentate la data si ora controlului s-a constatat ca ultima operatiune  de dezinsectie, dezinfectie a fost efectuata in data de 01.08.2014.
 
Ca urmare a deficientelor constatate pe timpul actiunii de control s-a aplicat o amenda contraventionala in valoare de 18.000 lei si s-a dispus masura complementara de oprire temporara a prestarii serviciului de alimentatie publica pana eliminarea deficientelor constatate. Totodata s-a dispus masura   de interzicere  a utilizarii in circuitul  de servire al consumatorilor a cantitatii de 35,8 kg icre preparate si s-a interzis definitiv de la utilizare in prestarea de servicii a cantitatii de 575,8 kg peste congelat si refrigerat si 13 kg icre crap crude sarate.


S-au oprit temporar de la utilizare in prestarea de servicii de alimentatie publica a 299 kg pește de origine Bulgaria.

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Razie OPC în Vama Veche şi 2 Mai O cherhana şi două restaurante, închise!

04 Aug 2014 4367