Actualitate

Mobitom şi Sigma Trading, la mâna administraţiei Făgădău Magazinul Brick nu se poate extinde (document)

Deţinută de SC Five-Holding SA şi alţi trei asociaţi persoane fizice, firma Mobitom SA şi Sigma Trading SA vor să modernizeze şi să extindă magazinul de bricolaje Brick. Doar că socotelile lor sunt încurcate de Primăria Constanţa, care nu le permite să pornească lucrul până ce nu au elaborat şi aprobat un plan urbanistic de detaliu, conform Legii nr. 350/2001.
 
Ieri, Primăria municipiului Constanţa, prin Direcţia de Urbanism, a acordat Certificatul de Urbanism nr. 3854, la solicitarea SC Mobitom SA şi SC Sigma Trading SA. În colaborare, firmele intenţionau să amplaseze un totem şi să modifice proiectul aprobat prin Autorizaţia de Construire nr. 3282 din 5.12.2005 - „modernizare accese, remodelare faţadă principală magazin Brick, montare semnal luminos Brick“ prin extindere corp ce uneşte accesele, modificare faţade. Municipalitatea a spus „nu se poate“, motivând că acest lucru se va putea face după elaborarea şi aprobarea unui PUD conform Legii nr. 350/2001 privind amenajarea teritoriului şi urbanismul, cu modificările şi completările ulterioare.
 
Temeiul dat de municipalitate este acela că, în conformitate cu „HCL nr. 653/25.11.1999 privind aprobarea PUG preliminar al municipiului Constanţa şi HCL nr. 81/26.03.2013 privind prelungirea valabilităţii PUG al municipiului Constanţa, pentru ZRCC 1, eliberarea CU şi AC se va face pe baza PUD, în cazul în care complexitatea obiectivului propus nu impune elaborarea PUZ“. Zona ZRCC 1 a fost însă studiată printr-un PUD recent aprobat de Consiliul Local, în ultima şedinţă, fiind iniţiat de SC Sunlights Trade. Investitorii ar putea să nu se grăbească, întrucât HCL nr. 81/26.03.2013 privind prelungirea valabilităţii PUG al municipiului Constanţa, prevede că PUG-ul mai este valabil doar până la sfârşitul acestui an.

Citeşte şi

Cu girul administraţiei Făgădău: Invazie de planuri urbanistice care vor schimba harta Constanţei (documente+galerie foto) 


Solicitanţi de soi la uşa Primăriei Constanţa

Cine sunt însă cei pe care i-a refuzat municipalitatea? Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, SC Mobitom SA are sediul în Constanţa, pe strada Ion Roată nr. 3, adresa pentru care s-a eliberat acest certificat de urbanism. Firma a fost înfiinţată în 1992, având ca obiect de activitate „fabricarea de construcţii metalice şi părţi componente ale structurilor metalice“.

Societatea are ca acţionar, cu 98,678%, firma Five Holding SA, ce are, mai nou, sediul pe bulevardul I.C. Brătianu nr. 127, şi încă trei acţionari într-o listă, fiind administrată de trei persoane: Valentin Boros, David Sisu şi Valentin Ciuceanu.

Mobitom a fost implicată în proiectul locuinţelor ieftine pentru tineri şi a câştigat în 2008 şi în 2009, numai de la Primăria Constanţa, licitaţii în valoare de aproape 2.300.000 de lei fără TVA. Asta ca să nu mai punem la socoteală numeroasele contracte cu CJC-ul condus de Nicuşor Constantinescu, dar şi cu instituţiile subordonate Primăriei sau Consiliului Judeţean. Nu trebuie să uităm nici faptul că în portofoliul companiei se numără proiecte precum fântânile arteziene din Constanţa, Aqua Magic, reabilitarea Delfinariului şi Spectrum Residence.
 
Firma a fost controlată de defunctul Gheorghe Oancea, care avea în portofoliul său şi afaceri precum On Plonge, Plonge Prest, Plonge, Shark şi Five Holding. Cea din urmă societate este cea pe numele căreia funcţionează magazinul Brick, pe care acum Sigma şi Mobitom vor să îl modernizeze, dar este şi fericita posesoare a unui proiect de hotel cu 21 de etaje pe spaţiul verde, în Mamaia, între Parc şi Perla.
 
La rândul său, Five Holding este proprietarul magazinului Brick, dar şi asociat în SC Sigma Trading SA, firmă în care deţin acţiuni Radu Mazăre, dar şi Nicuşor Constantinescu.
 
Potrivit Registrului Comerţului, Sigma Trading SA a fost înfiinţată în anul 1997 şi are sediul social pe strada Ion Roată nr. 3. Acţionar persoană juridică este Five Holding SA, (33,33% din capitalul social), iar acţionari persoane fizice sunt Mihai Mazăre (3,33%), Nicuşor Daniel Constantinescu (15,33%), Radu Ştefan Mazăre (15,33%), defunctul Mihail Gheorghe Cârciog (15,33%), Sorin Gabriel Strutinsky (15,33%), dar şi Aurel Mitran, cu 2% dintre acţiuni, în locul lui Nicolae Moga. Activitatea principală a societăţii este legată de „închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate“.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Magazinul Brick, deţinut de Five-Holding SA, se extinde pe verticală. Primăria Constanţa a emis un act de urbanism

31 May 2019 1467

Five-Holding SA investește la Mangalia. Este vorba despre magazinul Brick. Ce a solicitat firma de la APM Constanța (document)

22 Sep 2018 1577

Cum va arăta cartierul rezidenţial din zona magazinului Brick? Cui aparţine şi ce paşi sunt de făcut (document)

06 Jun 2018 5630

PUZ-ul iniţiat de Five-Holding SA, la mâna Comisiei tehnice de urbanism Cartier rezidenţial în zona magazinului Brick, cu blocuri de 11 etaje (document)

04 Apr 2018 2944

Five Holding SA se pregăteşte să deschidă un magazin de construcţii. Iată unde vor investi moştenitorii defunctului Oancea!

17 Sep 2016 5581

Interesată de zona Lotus Five Holding ne pregăteşte ceva în domeniul imobiliar?

15 Apr 2016 2208

În „ţara lui Mazăre" 1 Mai muncitoresc, special pentru... pensionari

15 Mar 2012 2726

Gruparea de Jandarmi Mobila Tomis - Vineri, 05 Noiembrie 2010

06 Nov 2010 1259

Prins de jandarmi după ce a prădat un magazin

05 Nov 2010 1111