Moda verii rochii lejere asortate cu espadrile chic


Vara ne dorim ținute lejere și relaxate, care să ne protejeze de temperaturile ridicate, dar, totodată nu am vrea să renunțăm la stilul personal. În acest articol îți prezentăm trei articole feminine care îți oferă confortul absolut în zilele caniculare fără să diminueze în vreun fel nota de chic a ținutei.
 

Rochii oversized

Stilul oversized se referă la acele ținute vestimentare care sunt mai largi decât mărimile obișnuite, au croieli ample, care nu urmăresc linia corpului, ceea ce le face extrem de confortabile. Majoritatea femeilor preferă acest stil al rochiilor supradimensionate pentru că se potrivește oricărui tip de siluetă, pentru că degajă multă feminitate și pentru că este ușor de purtat în timpul sezonului cald. Dacă ești adepta stilului oversized nu înseamnă să excluzi rochițele mulate sau pe cele care urmează linia corpului, ci doar să îți completezi garderoba cu câteva modele din aceste rochii supradimensionate pentru momentele călduroase în care dorești să nu simți hainele lipite de tine și totodată să arăți extrem de chic. Fie că ești subțire, înaltă, scundă, cu șolduri sau bust mai proeminent, stilul oversized cu siguranță ți se potrivește, mai ales dacă ai și o personalitate puternică pe care dorești să o pui în evidență în orice moment. Vara, aceste rochițe sunt confecționate din materiale ușoare, fluide, vaporoase, bumbacul și inul fiind printre cele mai bune opțiuni, iar ca design le găsim într-o gamă variată care satisface toate gusturile în materie de culori și imprimeuri, dar și pe cele care preferă rochiile monocrome. Dacă simți vreo reticență în privința purtării unei astfel de rochii este suficient să încerci una și te vei îndrăgosti iremediabil de acest stil. Suntem obișnuite să purtăm haine pe care să le simțim aproape de corp, însă, odată ce am îmbrăcat o astfel de rochie, ne vom schimba total perspectiva asupra stilului personal și a  feminității degajate de o ținută lejeră. Mai ales pentru doamnele și domnișoarele care vor să ascundă anumite părți ale corpului de care nu sunt foarte mulțumite, rochițele supradimensionate se potrivesc perfect și le scapă de aceste griji pe tot parcursul zilei. Chiar și pentru cele care au un corp de invidiat apare nevoia uneori să îl ascundă în spatele unor haine  largi, mai ales dacă afară este foarte cald și pielea are nevoie să respire.  În aceste cazuri rochia supradimensionata se dovedește a fi un prieten de nădejde, ascunzând de privirile curioase trupurile feminine, dar, așa cum am menționat, calitățile acestor articole vestimentare sunt nenumărate,  motiv pentru care le alocăm un loc special în garderobă în orice sezon. Un alt atribut important este versatilitatea, rochia supradimensionată putând fi purtată cu multiple tipuri de încălțări de sezon, papuci, sandale cu toc sau fără toc, sandale cu platformă, espadrile, balerini, teniși, bineînțeles asortate cu restul ținutei.
 

Rochii cămașă

Rochia cămașă a devenit vedetă în ultimii ani și se bucură de o mare popularitate în special în timpul sezonului cald, când devine una dintre preferințele femeilor datorită versatilității sale. Poate fi purtată în multiple tipuri de ținute, atât în timpul zilei în combinații casual sau casual chic, inclusiv la birou, cât și seara la ocazii mai elegante. Este extraordinară capacitatea acestui tip de rochie de a se transforma dintr-un item simplu, derivat dintr-o cămașă, într-un element fashion extrem de stilat. Această rochie pe care o întâlnim și sub denumirea de rochia chemise sau short dress este derivată din modelul cămășii, a cărei croială a păstrat-o -  se încheie cu nasturi de sus până în talie sau până jos. La fel ca modelele de cămăși, și croiul rochițelor poate să varieze, întâlnim rochii în formă de A, altele în formă de tunică. Rochia cămașă nu este o noutate în materie de modă și a apărut în anii 1780, la Curtea Reginei Maria Antoaneta, fiind purtată chiar de către aceasta în zilele toride ale verilor. Modelul purtat de ea era unul alb, confecționat dintr-un material ușor de bumbac, muselină sau tafta, era strâns în talie cu un cordon și avea mâneci bufante. Regina o purta cu o pălărie cu boruri largi, care împreună cu rochia, protejau corpul de razele solare, o ținută care deși pare firească în zilele noastre, în acele vremuri contrasta cu rochiile luxoase și rigide care se purtau. Acest comportament fashion al reginei a dat naștere numeroaselor controverse, pentru că modelul de rochie semăna mai mult cu o cămașă de noapte decât cu o rochie demnă de a fi purtată de către o regină, însă, treptat, stilul a devenit o modă pe care au împrumutat-o mai întâi femeile burgheze de la Curte, apoi cele din țările învecinate. Rochia cămașă atinge apogeul popularității în 1950 datorită lui Christian Dior și, de atunci, rămâne în centrul atenției designerilor, precum și al femeilor de pretutindeni. Avantajele rochii cămășă sunt multiple, este comodă, răcoroasă, perfectă pentru zilele calde ale verii, este trendy, stilată și versatilă, putând fi asortată cu orice tip de încălțări și accesorii. Practic, la o rochie cămașă poță să încalți orice dorești și orice te face să te simți confortabil, fie că îți dorești o ținută extrem de relaxantă, fără tocuri, espadrile, sandale, balerini sau teniși, fie că vrei să obții o ținută mai feminină și mai atrăgătoare, la care poți adăuga sandale cu toc sau cu platformă. Un material iubit de toate fashionistele este denimul care se potrivește de minune acestui model de rochie, pe care o poți purta pe stradă, în parc, la o terasă sau chiar la serviciu, dacă regulile nu sunt foarte stricte.
 

Espadrile

Espadrile sunt încălțări specifice sezonului cald, poate cele mai populare, fără de care nicio garderobă nu poate fi completă. Nicio doamnă sau domnișoară nu se va mulțumi cu un singur model de espadrile și va alege câteva perechi diverse, pentru că sunt comode, ușoare, feminine, chic și, nu în ultimul rând, foarte accesibile ca preț. Pentru că sunt foarte căutate,  producătorii au creat o paletă largă de modele, în culori și imprimeuri variate, materiale de calitate diverse, cu detalii ornamentale sau simple, cu talpa subțire sau mai înaltă, tip sanda, decupată la vârf sau clasice. Ambele modele de rochii prezentate, atât aceasta supradimensionată, cât și rochia cămașă, se asortează de minune cu o pereche de espadrile și împreună garantează confortul absolut atât de râvnit în timpul verii.
 
Stilul personal nu presupune prezența în ținute doar a articolelor vestimentare strâmte sau care urmăresc linia corpului, ci poate fi reprezentat cu brio de piese largi, extrem de comode în zilele călduroase și foarte chic. Rochiile oversized și cele cămașă, împreună cu diverse modele de espadrile pot crea ținute originale, feminine și lejere de care fiecare femeie are nevoie în viața sa. Verifică oferta magazinului nostru de rochii și espadrile și alege să îți completezi garderoba cu articole comode și trendy.

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Rochii de vară cel mai bun accesoriu pentru a merge la plajă în 2021

25 Jun 2021 2207