Modificări importante în Nefermin SRL!


 
  • Potrivit Confidas.ro, platformă consultată la data de 13 decembrie 2021, SC Nefermin SRL (fondată în anul 1994) are sediul social în Ovidiu și se ocupă de „activităţi de închiriere şi leasing cu alte bunuri personale şi gospodăreşti n.c.a.“.
 
  • Nefermin SRL este controlată de Lucien Est SRL, Nortech Trade SRL și Patrom SRL, și este administrată de Valentina Loredana Hedre, din Lugoj. Valentina Loredana Hedre mai apare în Patrom SRL, Căsuța cu Povesti SRL, Banat Transport SA, Contab L H SRL, OG Bauex SRL, Duple Imob SRL, dar și în Focus Forte SRL, Pat Ges SRL, Formula TT 2009 SRL, Yelow Team SRL și în Risorse Verdi SRL   (radiate)
 
 
 
Modificări importante în Nefermin SRL, firmă despre care s-a spus că ar fi fost apropiată de omul de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky! De altfel, SC Nefermin SRL apare și în dosarul penal instrumentat de DNA Constanța, cauză în care prin decizia penală nr. 575 din 06 iulie 2020, Curtea de Apel Constanța a hotărât condamnarea lui Strutinsky la o pedeapsă de 10 ani și 8 luni închisoare, pentru trafic de influență (patru infracțiuni), dintre care una în formă continuată, nstigare la săvârșirea a două infracțiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată și instigare la săvârșirea a două infracțiuni de spălare a banilor, în formă continuată.
 
Potrivit Hotărârii din 28.10.2021 a adunării generale a asociaţilor Societăţii Nefermin SRL, societățile Lucien Est SRL, Nortech Trade SRL și Patrom SRL, în calitate de asociaţi ai societăţii Nefermin SRL, s-a decis ca asociatul Nortech Trade SRL să cesioneze cinci părţi sociale către Patrom SRL.
 
Ca urmare a acestei cesiuni, societatea va avea un capital social de 500 lei, împărţit în 50 de părţi sociale a câte 10 lei/parte, deţinute de asociaţi după cum urmează:
Lucien Est - S.R.L. - 24 părţi sociale cu o valoare nominală de 10 lei fiecare, în valoare totală de 240 lei, reprezentând 48% din capitalul social şi având o participare la profit şi pierderi de 48%; Nortech Trade SRL - 19 părţi sociale cu o valoare nominală de 10 lei fiecare, în valoare totală de 190 lei, reprezentând 38% din capitalul social şi având o participare la profit şi pierderi de 38%; Patrom SRL - șapte părţi sociale cu o valoare nominală de 10 lei fiecare, în valoare totală de 70 lei, reprezentând 14% din capitalul social şi având o participare la profit şi pierderi de 14%.
 
Potrivit Confidas.ro, platformă consultată la data de 13 decembrie 2021, SC Nefermin SRL (fondată în anul 1994) are sediul social în Ovidiu și se ocupă de „activităţi de închiriere şi leasing cu alte bunuri personale şi gospodăreşti n.c.a.“.
 
Nefermin SRL este controlată de Lucien Est SRL, Nortech Trade SRL și Patrom SRL, și este administrată de Valentina Loredana Hedre, din Lugoj.
 
Valentina Loredana Hedre mai apare în Patrom SRL, Căsuța cu Povesti SRL, Banat Transport SA, Contab L H SRL, OG Bauex SRL, Duple Imob SRL, dar și în Focus Forte SRL, Pat Ges SRL, Formula TT 2009 SRL, Yelow Team SRL și în Risorse Verdi SRL   (radiate)

 
Amintim că în martie 2015, procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a lui Strutinsky Gabriel-Sorin, pentru patru infracțiuni de trafic de influență, dintre care una în formă continuată; instigare la săvârșirea a două infracțiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată și instigare la săvârșirea a două infracțiuni de spălare a banilor, în formă continuată.
 

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
 
În cursul anului 2009, inculpatul Strutinsky Gabriel Sorin a pretins de la un denunțător o sumă de bani reprezentând un procentaj de 10% din contravaloarea facturilor fiscale ce urmau a fi încasate de către societatea comercială reprezentată de denunțător, în baza a trei contracte încheiate cu D.A.D.L. (Direcția Apelor Dobrogea Litoral). În schimbul sumelor de bani pretinse, Strutinsky Gabriel Sorin, prevalându-se de influența exercitată asupra funcționarilor D.A.D.L. și asupra Ministrului Mediului de la acea vreme, a promis că îi va determina să respecte obligațiile contractuale asumate, referitoare la plata prețului către societatea comercială respectivă. Ulterior, în baza pretinderii inițiale, în perioada 2009 – 2012, Strutinsky Gabriel Sorin a primit de la denunțător, suma totală de 1.286.958,17 lei, banii fiind virați din conturile bancare ale societății reprezentate de denunțător, în conturile bancare ale societăților comerciale indicate de suspect, respectiv S.C. New Home Construct S.A., S.C. Mehmetoglu S.R.L., SC Nefermin S.R.L., S.C. Panel Building System S.R.L. și S.C. CDS Project S.R.L.
 
2. În perioada 2009 - 2012, Strutinsky Gabriel Sorin, urmărind obținerea foloaselor pretinse anterior, ca obiect al infracțiunii de trafic de influență i-a determinat pe reprezentanții societății denunțătorului și pe cei ai S.C. New Home Construct S.A., S.C. Mehmetoglu S.R.L., S.C. Nefermin S.R.L., S.C. Panel Building System S.R.L. și S.C. CDS Project S.R.L. să falsifice mai multe contracte, aceste înscrisuri fiind folosite pentru efectuarea plăților corespondente și justificarea acestora în evidențele contabile.
 
3. De asemenea, în perioada 2009 - 2013, Strutinsky Gabriel Sorin i-a determinat pe reprezentanții acelorași societăți să efectueze, în mod repetat, operațiuni comerciale cu caracter fictiv, prin care a transferat sume de bani, din patrimoniul societății beneficiare a banilor publici în patrimoniul următoarelor societăți:
-465.184,63 lei, 430.500 lei în patrimoniul S.C. New Home Construct S.A.,
-125.315 lei, 161.106,10 lei, în patrimoniul S.C. Mehmetoglu S.R.L.,
-40.000 lei, 40.000 lei, 4.000 lei, în patrimoniul S.C. PANEL BUILDING SYSTEM S.R.L., -15.476,44 lei, în patrimoniul S.C. Cds Project S.R.L.
-5.376 lei, în patrimoniul S.C. Nefermin S.R.L.
  
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 

Una dintre firmele din dosarul lui Sorin Strutinsky, chemată la judecată de Electrocentrale Constanţa (document)
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Fiscul din Constanţa vinde două imobile deţinute de Nefermin SRL. Legături cu Sorin Gabriel Strutinsky (document)

01 Feb 2018 4948

Nefermin SRL, obligată să achite către Electrocentrale Constanţa 15.958,80 de lei

11 Nov 2017 2304

Una dintre firmele din dosarul lui Sorin Strutinsky, chemată la judecată de Electrocentrale Constanţa (document)

12 Oct 2017 3479