Modificări în societatea Iason Taxi, firma grecului Skantzikas. Legăturile familiei cu fostul primar Mazăre

Nikolaos Skantzikas, cetăţean grec, deţinător a 98% din capitalul social al firmei Iason Taxi SRL, şi Costa Puerava, cetăţean român, deţinător a 2% din capitalul social, întruniţi în şedinţa Adunării Generale a Asociaţilor la data de 13.03.2017, au luat mai multe decizii.
 
Asociatul Puerava Costa s-a retras din societatea Iason Taxi SRL şi a cesionat partea socială deţinută către Nikolaos Skantzikas. Cedentul Costa Puerava a transmis şi cesionarul Nikolaos Skantzikas a preluat, împreună cu activul şi pasivul societăţii, toate drepturile şi obligaţiile prezente şi viitoare ce decurg din deţinerea părţilor sociale.
 
De asemenea, a fost majorat capitalul social al societăţii Iason Taxi SRL, de la 500 de lei la 700 de lei, prin aportul de 200 de lei, respectiv: Nikolaos Skantzikas, un aport de 180 de lei; Gabriel Popa, asociat nou, cu un aport de 20 de lei. În urma majorării, capitalul social de 700 de lei subscris şi vărsat al Iason Taxi SRL este divizat în 70 de părţi sociale, cu o valoare nominală de 10 lei fiecare. Structura capitalului social al Iason Taxi SRL este următoarea: Nikolaos Skantzikas deţine 68 de parţi sociale a câte 10 lei fiecare, adică un capital de 680 de lei, reprezentând 97,14% din capitalul social; Gabriel Popa deţine două părţi sociale a 10 lei fiecare, adică un capital de 20 de lei, reprezentând 2,86% din capitalul social. Decizia Adunării Generale a Asociaţilor societăţii Iason Taxi SRL a fost publicată în Monitorul Oficial.

Alte afaceri ale cetăţeanului grec la Constanţa 

Potrivit Registrului Comerţului, Nikolaos Skantzikas mai apare şi în Oro Construct SRL, înfiinţată în 2007. Sediul social al firmei este în municipiul Constanţa. Capitalul social subscris, de 100.000 de lei, integral vărsat, este compus din 10.000 de părţi sociale. Firma este controlată de Nikolaos Skantzikas, născut pe 6.05.1965, în Gytheio, Lakonias, Grecia, cu 5% din capitalul social, Ioannis Skantzikas, născut pe 19.01.1956, în Minas, Lakonias, Grecia, cu 45% din capitalul social, Antonios Gioxas, născut pe 22.08.1967, în Atena, Grecia, cu 50% din capitalul social. Persoane împuternicite sunt Nikolaos Skantzikas, Ioannis Skantzikas şi Antonios Gioxas. Oro Construct SRL se ocupă de lucrări speciale de construcţii.
 
Skantzikas, deşi are un nume de provenienţă elenă, nu este deloc străin de peisajul constănţean autohton. În 2005, a apărut pentru prima dată informaţia că mare parte din averea „cash“ a fostului primar Radu Mazăre a fost cedată cetăţeanului grec Ioannis Skantzikas, adică 600.000 de euro. Informaţia se regăseşte şi în declaraţia de avere a lui Radu Mazăre, completată pe 13.06.2014. Astfel, la rubrica „Plasamente, investiţii directe şi împrumuturi acordate“, se aminteşte suma de 600.000 de euro cu care a fost împrumutat Ioannis Skantzikas. Născut la Atena, numele acestuia apare în toate cercurile de relaţii din jurul lui Mazăre. Face afaceri la Constanţa din 2001, anul în care şi Radu Ştefan Mazăre se instalase în fotoliul de primar.

Citeşte şi: 

Modificări într-o societate deţinută de grecul Skantzikas. Ce schimbări au fost făcute. Cine este grecul

Restaurantul Ammos by Blue Beach se extinde. Asociaţi sunt grecul Skantzikas şi firma administrată de Sorina-Gina Hortolomei-Moscu

Oro Invest, firmă „polispecializată“ Grecul împrumutat de Mazăre îşi extinde una dintre afacerile din Constanţa

Fără autorizaţie și cu mâncare expirată Terasa grecului împrumutat de Mazăre, amendată de Protecţia Consumatorilor (galerie foto+video+document)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

S-a închis o firmă de taxi din Constanța! Era „pe zero“ de trei ani!

06 May 2021 2947

Modificări într-o societate deţinută de grecul Skantzikas. Ce schimbări au fost făcute. Cine este grecul

06 Mar 2017 2448