Modificări într-o societate deţinută de grecul Skantzikas. Ce schimbări au fost făcute. Cine este grecul

Nikolaos Skantzikas, asociat unic în societatea Iason Taxi SRL, a decis majorarea capitalului social de la 200 de lei la 500 de lei printr-un aport de 300 de lei, respectiv: Nikolaos Skantzikas - un aport de 290 de lei şi Puerva Costa, asociat nou, un aport de 10 lei.
 
În urma majorării, capitalul social de 500 de Iei subscris şi vărsat al Iason Taxi SRL este divizat în 50 de părţi sociale, cu o valoare nominală de 10 lei fiecare. Structura capitalului social de 500 de Iei al Iason Taxi SRL este următoarea: Skantzikas Nikolaos, cetăţean grec, deţine 49 de părţi sociale a câte 10 Iei fiecare, adică un capital de 490 de Iei, reprezentând 98% din capitalul social al societăţii, iar Puerva Costa, cetăţean român, deţine o parte socială de 10 Iei, adică un capital de 10 Iei, reprezentând 2% din capitalul social al societăţii. Asociaţii vor participa la profit şi/sau pierdere proporţional cu cota de participare la capitalul social al societăţii, respectiv Nikolaos Skantzikas - 98%, iar Puerava Costa - 2%.
 
Se modifică şi articolul 8 - Conducerea şi controlul societăţii din actul constitutiv, în sensul că: Adunarea Generală a Asociaţilor este organul suprem de conducere al societăţii, care decide asupra activităţii şi administrării acesteia, asupra politicii ei economice şi financiare, având atribuţiile prevăzute de Legea nr. 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare. Adunarea Generală decide prin vot, reprezentând majoritatea absolută a părţilor sociale. Hotărârile având ca obiect modificarea actului constitutiv (inclusiv cesiunea părţilor sociale) se iau tot cu votul majorităţii absolute a părţilor sociale. Asociaţii pot încredinţa administrarea societăţii unuia sau mai multor administratori, stabilindu-le durata mandatului şi limitele puterii acestora. Sediul social al firmei este în municipiul Constanţa, aceasta desfăşurând activităţi de transporturi cu taxiuri.
 
Potrivit Registrului Comerţului, Nikolaos Skantzikas mai apare şi în Oro Construct SRL, înfiinţată în 2007. Sediul social al firmei este în municipiul Constanţa. Capitalul social subscris, de 100.000 de lei, integral vărsat, este compus din 10.000 de părţi sociale. Firma este controlată de Nikolaos Skantzikas, născut pe 6.05.1965, în Gytheio, Lakonias, Grecia, cu 5% din capitalul social, Ioannis Skantzikas, născut pe 19.01.1956, în Minas, Lakonias, Grecia, cu 45% din capitalul social, Gioxas Antonios, născut pe 22.08.1967, în Atena, Grecia, cu 50% din capitalul social. Persoane împuternicite sunt Nikolaos Skantzikas, Ioannis Skantzikas şi Antonios Gioxas. Oro Construct SRL se ocupă de lucrări speciale de construcţii.
 
Skantzikas, deşi este un nume de provenienţă elenă, nu este deloc străin de peisajul constănţean autohton. În 2005, a apărut pentru prima dată informaţia că mare parte din averea „cash“ a fostului primar Radu Mazăre a fost cedată cetăţeanului grec Ioannis Skantzikas, adică 600.000 de euro. Informaţia se regăseşte şi în declaraţia de avere a lui Radu Mazăre, completată pe 13.06.2014. Astfel, la rubrica „Plasamente, investiţii directe şi împrumuturi acordate“, se aminteşte suma de 600.000 de euro cu care a fost împrumutat Ioannis Skantzikas. Născut la Atena, numele acestuia apare în toate cercurile de relaţii din jurul lui Mazăre. Face afaceri la Constanţa din 2001, anul în care şi Radu Ştefan Mazăre se instalase în fotoliul de primar.

Citeşte şi:

Restaurantul Ammos by Blue Beach se extinde. Asociaţi sunt grecul Skantzikas şi firma administrată de Sorina-Gina Hortolomei-Moscu

Oro Invest, firmă „polispecializată“ Grecul împrumutat de Mazăre îşi extinde una dintre afacerile din Constanţa

Fără autorizaţie și cu mâncare expirată Terasa grecului împrumutat de Mazăre, amendată de Protecţia Consumatorilor (galerie foto+video+document)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

S-a închis o firmă de taxi din Constanța! Era „pe zero“ de trei ani!

06 May 2021 2932

Modificări în societatea Iason Taxi, firma grecului Skantzikas. Legăturile familiei cu fostul primar Mazăre

21 Apr 2017 2709