Actualitate

Modificări privind regulamentul de organizare şi funcţionare a colegiilor naţionale militare. Ce schimbări sunt

În Monitorul Oficial al României a fost publicat, la data de 13 martie 2019, în Partea I, nr. 199, Ordinul pentru modificarea şi completarea instrucţiunilor privind organizarea şi funcţionarea colegiilor naţionale militare, aprobate prin Ordinul ministrului Apărării naţionale nr. M.110/2014.
 
Printre modificările aduse se numără: comandantul sau înlocuitorul legal şi directorul adjunct sunt membri de drept ai consiliului de administraţie, din cota aferentă cadrelor didactice. De asemenea, comandantul colegiului este şi preşedintele consiliului de administraţie. Mai este precizat faptul că la şedinţele consiliului de administraţie participă, din cota rezervată părinţilor, cu drept de vot, un reprezentant al elevilor care a împlinit 18 ani.
 
Totodată, este precizat faptul că elevii corigenţi sau amânaţi care nu se pot prezenta la examene din motive temeinice, susţinute cu documente justificative, în cel mult 7 zile lucrătoare de la data examenului, sunt examinaţi la o dată ulterioară, stabilită de către comandant, dar nu mai târziu de începutul noului an şcolar.
 
Pot dobândi calitatea de elev la învăţământul liceal militar, fără examen, cu respectarea condiţiilor legale, pe baza rezultatelor la învăţătură obţinute în instituţiile civile de învăţământ, a testelor de aptitudini şi a normelor aprobate prin ordin al ministrului Apărării naţionale, copiii personalului armatei, aşa cum este definit la art.1 lit. a) din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului, care a decedat sau a fost încadrat în gradul I, II sau III de invaliditate, ca urmare a participării la acţiuni militare, astfel: prin înmatriculare în clasa a IX-a, la începutul anului şcolar, în baza dosarului de candidat sau prin transfer.
 
Elevele pentru care starea de graviditate este dovedită medical pot amâna, la cerere, încheierea situaţiei şcolare pentru o perioadă de cel mult 24 de luni. În situaţia în care perioada de amânare depăşeşte un semestru, reluarea activităţii şcolare se realizează cu repetarea integrală a anului amânat.
 
De asemenea, este interzis să introducă în incinta unităţii de învăţământ, să deţină, să consume, să comercializeze droguri, substanţe etnobotanice sau substanţe halucinogene ori să participe la jocuri de noroc, atât în incinta unităţii, cât şi în afara acesteia.
Mai multe informaţii despre modificările aduse sunt disponibile pe site-ul Ministerului Apărării Naţionale sau al Monitorului Oficial al României.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Iuliana Claudia Aprotosoaei, numită director regional al CN Poşta Română SA, Sucursala Constanţa

22 Jun 2019 685

S-a schimbat administratorul societăţii Dacia 2001 SA. Alte decizii, publicate în Monitorul Oficial

21 Jun 2019 840

Ana-Mihaiela Aldea s-a retras din funcţia de director al societăţii Eco Power Wind SRL

20 Jun 2019 902

Decizia, publicată în Monitorul Oficial. Modificări în societatea C-Tech SRL, controlată de Corneliu Dică

20 Jun 2019 1049

Pomacost, firma de casă a fostului primar Mazăre, vrea să-şi schimbe numele. Decizia, luată de acţionari în luna aprilie

19 Jun 2019 1570

George Becali şi nepotul său Mihai-Lucian Becali, cooptaţi în societatea Cellcon Invest

15 Jun 2019 1940

Doi secretari de stat de la Ministerul Mediului şi Ministerul Fondurilor Europene, eliberați din funcție

14 Jun 2019 678

Mălin-Matei Muşetescu a fost revocat din funcţia de guvernator al Administraţiei Rezervaţiei Biosferei "Delta Dunării". Cine a fost numit în această funcție

14 Jun 2019 880

Iohannis a semnat decretul de înaintare în grad la trecerea în rezervă a unui contraamiral. Este cel care ştie tot ce mişcă în armată

14 Jun 2019 5882

Ordinul privind reducerea cu 50% a tarifelor pentru transportul elevilor şi studenţilor a fost abrogat. Ce spune Asociaţia Elevilor din Constanţa

13 Jun 2019 2110

Cinci unităţi de învăţământ îşi vor transforma latrinele în grupuri sanitare, cu bani de la minister

12 Jun 2019 861

S-a majorat capitalul social al Termica Distribuție Năvodari SRL, societate deținută de Primăria Năvodari

11 Jun 2019 201

Claudia Radu, revocată din funcţia de administrator al firmei Sargeant Marine România SRL

11 Jun 2019 234

Câte ciocârlii urmează să fie vânate în noul sezon, cu aprobarea Ministerului Apelor şi Pădurilor. Evoluţia cifrelor

11 Jun 2019 386

Mai multe clădiri ale Sanatoriului Balnear şi de Recuperare Techirghiol, scoase din funcţiune

11 Jun 2019 713