Modificări privind regulamentul de organizare şi funcţionare a colegiilor naţionale militare. Ce schimbări sunt

În Monitorul Oficial al României a fost publicat, la data de 13 martie 2019, în Partea I, nr. 199, Ordinul pentru modificarea şi completarea instrucţiunilor privind organizarea şi funcţionarea colegiilor naţionale militare, aprobate prin Ordinul ministrului Apărării naţionale nr. M.110/2014.
 
Printre modificările aduse se numără: comandantul sau înlocuitorul legal şi directorul adjunct sunt membri de drept ai consiliului de administraţie, din cota aferentă cadrelor didactice. De asemenea, comandantul colegiului este şi preşedintele consiliului de administraţie. Mai este precizat faptul că la şedinţele consiliului de administraţie participă, din cota rezervată părinţilor, cu drept de vot, un reprezentant al elevilor care a împlinit 18 ani.
 
Totodată, este precizat faptul că elevii corigenţi sau amânaţi care nu se pot prezenta la examene din motive temeinice, susţinute cu documente justificative, în cel mult 7 zile lucrătoare de la data examenului, sunt examinaţi la o dată ulterioară, stabilită de către comandant, dar nu mai târziu de începutul noului an şcolar.
 
Pot dobândi calitatea de elev la învăţământul liceal militar, fără examen, cu respectarea condiţiilor legale, pe baza rezultatelor la învăţătură obţinute în instituţiile civile de învăţământ, a testelor de aptitudini şi a normelor aprobate prin ordin al ministrului Apărării naţionale, copiii personalului armatei, aşa cum este definit la art.1 lit. a) din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului, care a decedat sau a fost încadrat în gradul I, II sau III de invaliditate, ca urmare a participării la acţiuni militare, astfel: prin înmatriculare în clasa a IX-a, la începutul anului şcolar, în baza dosarului de candidat sau prin transfer.
 
Elevele pentru care starea de graviditate este dovedită medical pot amâna, la cerere, încheierea situaţiei şcolare pentru o perioadă de cel mult 24 de luni. În situaţia în care perioada de amânare depăşeşte un semestru, reluarea activităţii şcolare se realizează cu repetarea integrală a anului amânat.
 
De asemenea, este interzis să introducă în incinta unităţii de învăţământ, să deţină, să consume, să comercializeze droguri, substanţe etnobotanice sau substanţe halucinogene ori să participe la jocuri de noroc, atât în incinta unităţii, cât şi în afara acesteia.
Mai multe informaţii despre modificările aduse sunt disponibile pe site-ul Ministerului Apărării Naţionale sau al Monitorului Oficial al României.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Firme Constanța Noi decizii luate de Neptun Hotels SRL

24 Apr 2024 145

Decizia lui Horia Constantinescu de a demisiona din funcţia de preşedinte al ANPC, în Monitorul Oficial

22 Apr 2024 705

Firme Constanța O nouă societate, deschisă în localitatea Agigea. Iată cine o conduce

22 Apr 2024 498

​Firme Constanța O nouă societate, deschisă în municipiu. Iată cu ce se ocupă

22 Apr 2024 568

Firme Constanța Iowemed SA își majorează capitalul social!

22 Apr 2024 427

Firme Constanța Demisie la vârful Damen Shipyards Mangalia SA!

21 Apr 2024 578

Un bărbat din Viroaga, județul Constanța, a intrat în posesia unui imobil vândut de Primăria Cerchezu

21 Apr 2024 403

O agenție de turism s-a mutat la Constanța și și-a reluat activitatea după șapte ani

21 Apr 2024 400

O nouă firmă de asistenţă medicală specializată, în Constanța

19 Apr 2024 763

O nouă firmă de servicii anexe transportului pe apă își începe activitatea în Constanța

19 Apr 2024 455

Ikea România deschide un punct de lucru la Constanţa! Iată unde

19 Apr 2024 1237

Societatea Yano & Edi SRL, înființată recent la Constanța

18 Apr 2024 475

Societate nouă, deschisă la Constanța. Iată cu ce se ocupă Tabiet To Go SRL

18 Apr 2024 478

Nouă firmă, deschisă în Constanța. Iată unde are sediul

18 Apr 2024 442

Firme Constanța Cafenea nouă, deschisă în Năvodari. Iată cine o administrează

18 Apr 2024 1301