UPDATE 10. Mormane de gunoaie ies de sub zăpadă Ce spun reprezentanții instituțiilor care se ocupă de curățarea municipiului Constanța

Tot mai mulți cetățeni din Constanța au sesizat pe rețeaua de socializare Facebook situația de discomfort creată în urma iernii crunte cu care ne-am confruntat. Ei semnalează faptul că străzile sunt deszăpezite parțial sau deloc sau faptul că gunoiul menajer nu este încă ridicat în mai multe cartiere.
 
„Gunoiul! Orașul e o mare groapă de gunoi! Ridicați-l ! Nu e nevoie de sesizare pentru asta!”, „Ne bagă cineva în seamă??? Gunoi peste tot în oraș și zăpada n-ai pe unde merge”, „Pe Aleea Daliei, la Casa de Cultură, mai vine cineva să ridice gunoiul menajer?” sunt doar câteva dintre sesizările făcute de constănțeni pe pagina de Facebook a Primăriei Constanța.
 
Cotidianul ZIUA de Constanța a contactat reprezentanții instituțiilor care trebuie să se ocupe de acest aspect. Se lucrează la foc continuu pentru a remedia această situație spun Polaris și Primăria Constanța.
 

„Ne confruntăm cu problema aceasta de ceva vreme. Se ridică și se acționează foarte greu. Containerele sunt lipite în zăpadă, sunt înghețate. Până când eliberăm o platformă care este plină ochi se umple cealaltă și urmează să recuperăm să revenim la graficul inițial. Se lucrează non-stop. Groapa de gunoi de la Ovidiu a fost blocată timp de trei zile, de vineri până duminică, și nu s-a putut colecta gunoiul, nu aveam unde să-l depozităm. Nu s-a mai întâmplat ceva asemănător și în alți ani”, a declarat, pentru ZIUA de Constanța, Călina Spirea, reprezentant Polaris Constanța.

 

„În momentul de față se lucrează concomitent și la ridicarea zăpezii de pe arterele principale ca să poată circula autobuzele și mașinile și pe de altă parte se lucrează la ridicarea gunoiului din toate zonele Constanței. Având în vedere situația care s-a creat săptămâna trecută, faptul că a fost blocată groapa de gunoi pentru câteva zile, a dat peste cap tot programul Polarisului în ceea ce privește colectarea deșeurilor. Va mai dura un pic până când se va intra în normal. Se lucrează și se ridică gunoiul din oraș”, a precizat, pentru ZIUA de Constanța, Ionela Halciuc, reprezentant al Primăriei Constanța.

 
Tracon SRL este firma care administrează groapa de gunoi de la Ovidiu. Contactat telefonic pentru un punct de vedere, unul dintre asociații firmei, senatorul PSD Nicolae Moga, susține că groapa de gunoi a fost deschisă în toată această perioadă.
 

„Obligația Tracon este numai pentru depozitare și neutralizare. Adică în interiorul gropii de gunoi. Este un gard. Până la gardul acela ei trebuie să vină cu mașina de gunoi. Dacă nu s-a deszăpezit... Groapa nu a fost închisă. Cu utilajele noastre s-a deszăpezit interiorul curții. Nu am stat să așteptăm!”, a precizat senatorul PSD Nicolae Moga.

 
În cazul în care vă confruntați cu aceste probleme ne puteți lăsa fotografii sau sesizări într-un comentariu sau pe adresa de e-mail a redacției - tomis@ziuact.ro.

UPDATE 10, ora 16.15

Se pare că unele zone din Constanța au fost curățate bine și s-a lucrat în forță pentru a elimina disconfortul produs de gunoiul menajer. 





UPDATE 9, ora 15.06


Continuăm să primim imagini. În continuare vă prezentăm fotografiile care ne-au fost trimise pe e-mail-ul redacţiei.

Zona Dacia

KM 5

Intersecţia străzii Viorelelor cu Aleea Curcubeului
 
 
Intersecţia străzii Viorelelor cu strada Steluţei




UPDATE 8, ora 14.35
 
Cititorii ne trimit în continuare imagini din diferite zone. În urmă cu puţin timp, am primit, pe adresa redacţiei, o fotografie realizată pe strada Brizei. 



UPDATE 7, ora 14.16

În Tomis 3, peturile adunate formează o imagine dezolantă.


UPDATE 6, ora 13.00
 
De asemenea, pe adresa de e-mail a redacției ZIUA de Constanţa, au fost trimise două imagini surprinse în zona Inel 1, în faţa unui bloc de pe strada Constantin Brâncuşi.


UPDATE 5, ora 12.35
 
Am primit imagini şi din zona Far, Poarta 5. După cum se poate vedea în colajul de mai jos, zona este curată.



UPDATE 4, ora 12.25

Fotografiile pe care le-am primit de la un cititor din Năvodari sunt atipice: străzile au fost curăţate de zăpadă, iar gunoiul menajer ridicat.                       


UPDATE 3, ora 12.09
 
Peturi, saci menajeri şi un brad „zac” aproape de Școala Gimnazială Ion Jalea. Focarul se află chiar la gardul instituţiei de învăţământ.



UPDATE 2, ora 11.56

Am primit imagini dezolante din alte zone din Constanţa. De data aceasta, „vedeta” este bulevardul 1 Decembrie 1918. 



UPDATE 1, ora 10.50
 
Pe adresa de e-mail a redacției ZIUA de Constanţa, au început să apară mesaje din partea constănţenilor.
 
G.N. ne-a semnalat că sunt probleme şi în cartierul Tomis Nord în ceea ce priveşte gunoiul menajer. În acest sens, ne-a trimis şi o fotografie.


 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Continuă asfaltarea drumurilor intens circulate din Portul Constanța (FOTO)

18 Apr 2024 60

Teatrul de Stat Constanța readuce, după 50 de ani, spectacolul „Casa Bernardei Alba”, pe scena pontică

18 Apr 2024 123

Ziua Forțelor Terestre la VIVO! Mall Constanța! Militarii vor organiza o expoziţie de tehnică de luptă

18 Apr 2024 175

Farul Constanța Gheorghe Hagi, la conferința de presă - „M-ai prins în ofsaid!“ (VIDEO)

18 Apr 2024 409

Un transport agabaritic va circula pe drumuri din județele Constanța și Tulcea

18 Apr 2024 167

LIVE VIDEO-TEXT Probleme de interes național și local dezbătute de AUR filiala Constanța (FOTO)

18 Apr 2024 261

Ziua Porților Deschise la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale din Constanța

18 Apr 2024 171

Superliga 2023/2024. Farul Constanța - CFR Cluj Hagi - „Întâlnim un adversar foarte puternic, dar unicul nostru obiectiv e victoria“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

18 Apr 2024 496

Percheziții în Constanța Peste 15 vehicule folosite în operațiuni ilegale cu deșeuri, sechestrate (FOTO)

18 Apr 2024 289

Licitații publice Primăria Constanța achiziționează lucrări de reabilitare enegetică pentru două blocuri din zona Badea Cârţan

18 Apr 2024 226

Primăria Constanța Bucuria, în dar pentru seniorii din Căminul pentru Persoane Vârstnice (GALERIE FOTO)

18 Apr 2024 265

Scenariu rupt din SF Pasajul rutier de la intersecția bulevardelor Tomis și Aurel Vlaicu va avea 5 deschideri (DOCUMENT)

18 Apr 2024 567

Județul Constanța Încă o dronă a fost observată în zona Bazei Aeriene 57 „Mihail Kogălniceanu”!

18 Apr 2024 573

Tratament pentru cancerul de sân, la cele mai înalte standarde, disponibil la Constanța

18 Apr 2024 354

Percheziții la Constanța într-un dosar de tentativă de tâlhărie calificată Doi constănțeni, acuzați că ar fi intrat în casa unei femei pe care au bătut-o (VIDEO)

18 Apr 2024 365