„Moștenirea“ Mădălinei Ivănescu Ce avere are soțul inspectoarei ISJ Constanța găsite fără suflare alături de fiul său

  • Mădălina Ivănescu era soția lui Liviu Ivănescu, membru în Consiliul de Administrație al Biroului de Turism pentru Tineret SA.
  • În ultima declarație de avere completată de oficialul BTT SA în mai 2021, acesta menționa, la categoria „Bunuri imobile - terenuri“ cele două terenuri moștenite de soția sa, Mădălina Ivănescu, în 2012.
O tragedie cumplită a cutremurat Constanța la finele săptămânii trecute, dar și Inspectoratul Școlar Județean: Mădălina Ivănescu, inspector școlar pentru Fiziă, a fost găsită fără suflare în apartamentul său, alături de fiul său, de 18 ani.
 
Ieri, 27 iunie 2021, colegii acesteia, apropiații și familia, dar și toți cei care au fost atinși de drama familiei, au venit să o conducă pe ultimul drum pe Mădălina Ivănescu și pe fiul său.
 
Potrivit datelor oficiale, aceasta era soția lui Liviu Ivănescu, membru în Consiliul de Administrație al Biroului de Turism pentru Tineret SA.
 
În ultima declarație de avere completată de oficialul BTT SA în mai 2021, acesta menționa, la categoria „Bunuri imobile - terenuri“ cele două terenuri moștenite de soția sa, Mădălina Ivănescu, în 2012.
 
Este vorba despre unul agricol, de patru hectare, din care inspectorul școlar deținea o cotă de ¾ în urma moștenirii, dar și un teren intravilan, de 3.000 de metri pătrați, din care Mădălina Ivănescu deținea o cotă de 3/40.
 
Tot din moștenirea soției, Liviu Ivănescu menționa, la capitolul „Clădiri“, un apartament și o casă de locuit, moștenite de Mădălina Ivănescu în 2012. Este vorba despre o cotă de 3/8 dintr-un apartament de 50 mp și, respectiv, o cotă de 3/40 dintr-o casă de 3.000 mp, potrivit declarației (fiind vorba, cel mai probabil, despre o casă construită pe terenul de 3.000 mp menționat anterior).
 
Familia Ivănescu deține și un autoturism Dacia Logan, fabricat în 2008, un fond de investiții cu o valoare la zi de 33.030,13 lei, deschis în 2020, un depozit bancar cu o valoare de 50.000 de lei deschis tot în 2020 și trei conturi curente sau carduri cu o valoare de 6004,01 lei (deschis în 2015), 8.855,60 lei (deschis în 2019) și 5.101,51 lei (deschis în 2019).
 
În baza raporturilor de serviciu cu Ministerul Tineretului și Sportului, Liviu Ivănescu a realizat un venit anual de 65.189 de lei, în timp ce indemnizația de membru în Consiliul de Administrație al BTT SA i-a asigurat un venit de 20.952 de lei.
 

La rândul său, potrivit declarației de avere a soțului, Mădălina Ivănescu realizase un venit de 62.462 de lei din „activități de îndrumare și control“, suma fiind achitată de Inspectoratul Școlar Județean Constanța, iar salariul încasat de la Liceul Teoretic Decebal Constanța, unde era titularm, i-a asigurat un venit de 14.024 de lei.
 
Din arenda pentru terenul agricol din care Mădălina Ivănescu deținea ¾ din patru hectare s-a strâns un venit de 1.875 de lei.

 
Voucherele de vacanță încasate de soț de la Ministerul Tineretului și Sportului au reprezentat 1.450 de lei, suma fiind egală cu voucherele pe care Mădălina Ivănescu le-a primit de la Inspectoratul Școlar Județean Constanța. Alocația băiatului (găsit și el fără suflare în apartament, alături de mama sa) a reprezentat un venit de 1.982 de lei.
 
În Secțiunea Document puteți consulta declarația de avere a soțului inspectoarei școlare.
 
Amintim că, potrivit Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța, vineri, 25 iunie 2021, „polițiștii Secției 2 au fost sesizați, prin apel 112, de către o femeie, cu privire la faptul că prietena sa nu răspunde la ușă și nici la telefon“.
 
„Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat faptul că ușa apartamentului este încuiată pe interior, fiind necesară intervenția unui echipaj de pompieri din cadrul I.S.U. Dobrogea pentru pătrunderea în apartament. În interiorul locuinței au fost identificate două persoane, fiind vorba despre un tânăr, de 18 ani, găsit spânzurat, și o femeie, de 48 de ani, decedată într-o altă încăpere. Decesul a fost constatat de echipajul din cadrul S.A.J. Constanța“, potrivit oficialilor IPJ Constanța.
 
La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, precum și un medic legist, pentru stabilirea situației de fapt.
 
Cercetările continuă, în cauză fiind deschis un dosar penal pentru a stabili care sunt împrejurările exacte în care s-a petrecut tragedia.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Doliu în învățământ!:
După cazul profesoarei Cristinei Palu, ISJ Constanța cutremurat de moartea inspectorului școlar de fizică Mădălina Ivănescu

 
 
Declaraţie de avere:
Liviu Ivănescu, membru în Consiliul de Administraţie al Biroului de Turism pentru Tineret SA (documente)

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Doliu în învățământ! După cazul profesoarei Cristinei Palu, ISJ Constanța cutremurat de moartea inspectorului școlar de fizică Mădălina Ivănescu

26 Jun 2021 5334

Ca urmare a parteneriatului dintre ISJ Constanța și SNR RUMN Două licee constănțene implicate în proiecte-pilot

17 Aug 2020 2334

Astăzi, de la ora 17, la Vivo Tradiționala manifestare „Noaptea cercetătorilor” - o generoasă inițiativă europeană

27 Sep 2019 2878

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 10 iulie 2019

11 Jul 2019 3588

Mirciștii, mereu în topurile internaționale. Două medalii prețioase, doi elevi de excepție

11 Nov 2018 4408

Mircist șef de promoție, calificat la Olimpiada Internațională de Fizică, de la Lisabona

16 Jun 2018 7719

Probele de concurs, între 19 mai şi 10 iunie Trei profesori din Constanţa vor să devină inspectori şcolari generali adjuncţi (galerie foto)

05 May 2016 3106