Moțiunea de cenzură Plenul reunit astăzi în ședința comună a respins ordinea de zi

Camera Deputaţilor şi Senatul s-au reunit, miercuri, în şedinţă comună pentru citirea moţiunii de cenzură.

Şedinţa este condusă de vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Iordache, care a anunţat că şi-au înregistrat prezenţa 392 de parlamentari, potrivit presei centrale.

Birourile permanente reunite ale celor două Camere ale Parlamentului au decis miercuri, în lipsa reprezentanţilor Opoziţiei, ca dezbaterea şi votul moţiunii de cenzură să aibă loc sâmbătă, de la ora 11.00.

Moţiunea, intitulată "Ca să reconstruim România, Guvernul Dăncilă trebuie demis de urgenţă!", a fost depusă marţi şi are 237 de semnături de la parlamentari PNL, USR, PMP, UDMR, PRO România, ALDE, doi deputaţi ai minorităţilor naţionale, patru parlamentari PSD şi un deputat independent. 

În cadrul ședinței comune, Viorica Dăncilă și implicit, Partidul Social Democrat  pentru că doi membri ai PSD au plecat la partidul condus de Victor Ponta, PRO România.

Plenul celor două Camere ale Parlamentului a respins, prin vot, programul ordinii de zi prin care urma să se aprobe citirea moțiunii de cenzură. Astfel, opoziția a demonstrat că Partidul Social Democrat nu mai are majoritate. 

181 de membri au votat pentru, 194 au votat contra, o singură persoană s-a abținut și trei nu au vrut să voteze. 

La 15.43, ședința a fost declarată închisă, opoziția scandând „Demisia!”.

Moţiunea de cenzură va fi dezbătută şi va fi votată în Parlament joia viitoare, au decis Birourile permanente reunite.

Anunţul a fost făcut de liderul PRO România, Victor Ponta.


El a precizat că moţiunea va fi citită în şedinţa de joi, din această săptămână, şi a apreciat că este bine ca aceasta să fie şi votată joia viitoare pentru că, începând din 11 octombrie, Guvernul Dăncilă devine interimar, în condiţiile în care se împlinesc 45 de zile de la plecarea ALDE din alianţa de guvernare.

"Avem moţiunea citită mâine şi discutată şi votată joia viitoare, pe 10 octombrie. (...) E bine să dezbatem moţiunea, e bine să o şi adoptăm, pentru că vineri, pe 11, se împlinesc 45 de zile de când Guvernul şi-a schimbat structura politică, prin plecarea ALDE, şi practic tot guvernul devine interimar. Faptul că doamna Dăncilă n-a venit la vot în aceste 45 de zile este ceva ce eu nu pot să înţeleg ca fost prim-ministru. Dar, dacă moţiunea trece joi, atunci, practic, criza se încheie şi trebuie să ne gândim cât mai repede să avem un guvern", a spus Ponta după şedinţa Birourile permanente reunite, citează agerpres.ro

El s-a arătat convins că vor fi mai multe voturi în favoarea moţiunii, în afara celor 237 de parlamentari, amintind că trei social-democraţi au venit la PRO România.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Costin Răsăuțeanu(candidat PSD la Consiliul Local- „Îmi doresc să candidez și să reușim să schimbăm abordarea atitudinii administrației în raport cu cetățenii. “ (VIDEO)

24 Apr 2024 473

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în competiția electorală, Cătălin Grasa, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța!

24 Apr 2024 379

Viceprimarița PMP de la Castelu îl urmează pe primarul Nicolae Anghel care a plecat la PSD

23 Apr 2024 428

LIVE TEXT+VIDEO Dumitrache reales Conferință de alegeri în cadrul Organizației Municipale a PSD Constanța. Cine sunt vicepreședinții organizației municipale? (Galerie FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 1025

ZIUA LIVE Autoritățile locale au obligația să intervină în susținerea persoanelor aflate la risc de sărăcie sau cu probleme de sănătate!

23 Apr 2024 458

ZIUA LIVE Horia Constantinescu, candidatul PSD la Primăria Constanța - „Lucrurile pot fi făcute cu condiția că trebuie să fii pe teren“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 545

Surse Coaliția va avea candidaturi separate la Primăria Capitalei - Gabriela Firea - PSD şi Sebastian Burduja - PNL

23 Apr 2024 415

Grupul consilierilor locali PSD au înregistrat proiectului „Protocol pentru Viitor. Intership plătit pentru tinerii din Constanţa” !

22 Apr 2024 453

ZIUA LIVE Este nevoie de o intervenție cathartică în Primăria Constanța?

22 Apr 2024 673

Peste 15 milioane lei fără TVA Primăria Constanța încheie un nou acord-cadru pentru toaletarea copacilor şi a spaţiilor verzi din zona II a municipiului Constanța (DOCUMENTE)

21 Apr 2024 626

Candidații PSD Constanța au participat la „Primăvara speranței în lupta cu boala Parkinson“

20 Apr 2024 669

Ce planuri are Horia Constantinescu pentru lucrările de pe bulevardul Aurel Vlaicu din Constanța

20 Apr 2024 655

Proiectul de HCL a fost inițiat de grupul consilierilor locali PSD Prefectul județului Constanța a declarat recurs în dosarul denumit generic „Stop depresia"!

19 Apr 2024 452

Conferința Municipală a PSD Constanța „se joacă" pe scena mică de la Casa de Cultură!

18 Apr 2024 752

Daniel Gigi Tatu a sărit din echipa Chițac, în cea a senatorului Felix Stroe!

18 Apr 2024 576