Motivul pentru care un tânăr dintr-un sat din județul Vaslui nu mai are voie în oraș timp de doi ani! Decizie bizară a Tribunalului

Centrul Civic Vaslui, imagine cu ro ilustrativ: wikipedia.org
Un tânăr în vârstă de 20 de ani din comuna Ferești a primit interdicție din partea instanței de a se mai afla pe raza municipiului Vaslui după ce a fost prins de polițiști conducând sub influența drogurilor. 


Incidentul a avut loc cu doi ani în urmă, pe 9 septembrie 2020, când tânărul din Ferești ieșise la o plimbare cu mașina, însoțit de un prieten din timpul liceului. În primă fază, polițiștii l-au testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.  Ulterior au decis să facă verificări cu aparatul drug-test, iar de această dată rezultatul testului a ieșit pozitiv la două stupefiante, fiind recomandate analize de laborator. 


În urma controlului efectuat în autoturism, polițiștii au găsit în cotiera dintre scaunele din față patru fragmente vegetale de culoare verde-oliv, ambalate într-o foaie de staniol, și o cutie cu foițe pentru țigarete. În fața polițiștilor, șoferul a recunoscut că în seara respectivă a cumpărat cinci doze de canabis. Ulterior, s-a deplasat cu mașina în Zona Industrială din Vaslui, unde a amestecat canabis cu tutun și a fumat acele țigarete.


Audiat de polițiști, prietenul șoferului a recunoscut că și el a consumat droguri în seara respectivă.
 

„L-a întrebat pe martor dacă vrea să fumeze, acesta a fost de acord, apoi au fumat împreună acea țigaretă artizanală. Martorul mai fumase anterior canabis, știa cum arată și ce efecte are, a recunoscut că substanța pusă de inculpat în țigaretă era canabis, după ce a fumat din acea țigaretă artizanală confecționată de inculpat a avut niște amețeli și dureri de cap”, au precizat procurorii DIICOT, potrivit Libertatea.ro.



Potrivit acelorași surse, în timpul controlul, polițiștii au găsit în mașină 1,33 grame de cannabis. Această cantitate mică de droguri coroborată cu faptul că și-a îndemnat o singură dată prietenul să fumeze droguri, i-a adus tânărului din Ferești o pedeapsă cu suspendare: un an și cinci luni, fiindu-i stabilit un termen de supraveghere de doi ani.


Pe durata termenului de supraveghere, judecătorii i-au interzis tânărului să mai intre în municipiul Vaslui și să nu se apropie la o distanță mai mică de 50 de metri de prietenul său.
 

„Interzicerea față de inculpat de a se afla pe raza municipiului Vaslui, locul unde a comis infracțiunea de trafic de droguri de risc, se impune a fi dispusă, întrucât pe raza municipiului Vaslui, ca de altfel pe raza orașelor mari, a municipiilor reședință de județ, sunt comise astfel de infracțiuni.



Atât procurarea de droguri de risc, cât și traficul de droguri de risc de către inculpat s-a efectuat pe raza municipiului Vaslui și, astfel, inculpatul, pentru o perioadă, trebuie să nu mai fie în municipiul Vaslui, pentru a nu mai putea să își procure drogurile de risc și, astfel, să fie împiedicat să le mai traficheze și să le mai consume”, se arată în motivarea Tribunalului Vaslui, pronunțată la începutul acestei luni.



Sursa: vremeanoua.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Fostul lider PSD Dumitru Buzatu, plasat în arest la domiciliu. Ce interdicții au fost instituite (DOCUMENT)

15 Apr 2024 497

Grădiniță sancționată de polițiști după ce doi copii de 3 ani au plecat fără să fie observați de educatoare

14 Apr 2024 471

IPJ VasluiPoliția Orașului Murgeni a pus în aplicare un mandat de executare a unei pedepse cu închisoarea

09 Apr 2024 250

Președintele PSD, Marcel Ciolacu „Nu ştiu dacă voi candida pentru funcţia de preşedinte al României“

05 Apr 2024 552

Un imobil de pe strada Rubinului, supraetajat cu trei nivele Jones Lake Building SRL, obligată de Primăria Constanța să elaboreze un PUZ

05 Apr 2024 663

Poliția RomânăPoliția Română a adus în țară 11 persoane

05 Apr 2024 325

Guvernul RomânieiProgramul premierului Marcel Ciolacu - 05 aprilie 2024

05 Apr 2024 487

Inspectoratul Școlar Județean Constanța 230 de elevi au participat la faza județeană a Concursului naţional „Educaţie pentru sănătate”, ediţia a XV-a

01 Apr 2024 857

Expoziția „Dobrogea Otomană în documente și artefacte de epocă” este găzduită de Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui. Cine a adus contribuții din partea MINA Constanța

31 Mar 2024 491

Etapa județeană a Concursului naţional Educaţie pentru sănătate, desfășurată la Liceul Teoretic ”George Călinescu” Constanța (GALERIE FOTO)

30 Mar 2024 1037

IPJ VasluiTâlhărie în comuna Crețești

29 Mar 2024 321

Rezultate CSM Constanța Rareș Ștefan, 14 goluri în victoria handbaliștilor juniori 1 cu LPS Vaslui (GALERIE FOTO)

26 Mar 2024 667

Handbal Juniorii 3 de la CSM Constanța, a doua victorie în Grupa Speranță 1. Revenire spectaculoasă cu CSO Negrești Vaslui (GALERIE FOTO)

22 Mar 2024 562

Un bărbat din Cernavodă, cooptat în firma Texline Goldvision SRL din județul Vaslui

21 Mar 2024 1733

În județul Vaslui Patru tineri au fost grav răniţi, după ce au intrat cu mașina într-un cap de pod. Unul din ei este în comă, iar altul a suferit o amputație

16 Mar 2024 499