Muzeul de Artă ”Lucian Grigorescu” din Municipiul Medgidia, reabilitat prin Programul național de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat (DOCUMENTE)

Sursa foto: Facebook/MDLPAPrimele 50 de proiecte depuse în cadrul Programului național de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat au fost selectate pentru finanțare – a anunțat ministrul dezvoltării, Cseke Atilla.

Potrivit MDLPA, astfel, 19 instituții de învățământ, 13 edificii socio-culturale, 11 blocuri de locuințe, 4 clădiri administrative și 3 unități de sănătate au fost incluse în lista celor care pot primi finanțare odată ce autoritățile locale depun documentele suplimentare necesare. Clădirile sunt din București, Argeș, Botoșani, Brașov, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Ilfov, Neamț, Prahova, Timiș, Tulcea, Vaslui și Vrancea, iar suma totală solicitată pentru consolidarea lor este de 738 milioane de lei.

„În urma includerii pe Ordinul de ministru, beneficiarii trebuie să depună documentația necesară în vederea încheierii contractelor de finanțare. Odată încheiate aceste contracte, având în vedere că finanțarea este asigurată din bani publici, se va derula procedura de achiziție publică, iar după aceea pot începe lucrările de consolidare.

După cum este cunoscut, Ministerul Dezvoltării derulează Programul național de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat, care, pentru anul 2023, are un buget alocat de 200 de milioane de lei credite bugetare și 500 milioane de lei credite de angajament, iar finanțarea este de 100%. Locatarii clădirilor consolidate și autoritățile locale nu vor fi nevoiți să restituie banii.

În perioada 3 ianuarie – 20 februarie, a fost deschis apelul de proiecte pentru Programul național de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat, în urma căruia au fost depuse cereri de finanțare pentru consolidarea seismică a 366 de clădiri“ - au mai precizat reprezentanții MDLPA.


Celelalte 316 proiecte dintre cele 366 de solicitări de includere în Program au primit solicitări de clarificare și sunt în etapa de evaluare.

Suplimentar clădirilor consolidate prin Programul național de consolidare, ministerul finanțează, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), alte 251 de clădiri, iar, prin Compania Națională de Investiții, 57 de clădiri.

Astfel, în municipiul Constanța pe lista-sinteză a obiectivelor de investiții pentru Subprogramul proiectarea şi execuţia lucrărilor de intervenţii pentru clădirile multietajate cu destinaţia principală de locuinţă se află reabilitarea unei clădiri de cămin nefamiliști - Corp C1 Municipiul Constanța, situată pe str. Egretei nr. 13. 

De asemenea, pe șista-sinteză a obiectivelor de investiții pentru Subprogramul proiectarea şi execuţia lucrărilor de intervenţii pentru clădirile aflate în proprietatea autorităţilor şi instituţiilor administraţiei publice centrale sau locale se află renovarea integrată a Muzeului de Artă ”Lucian Grigorescu” din Municipiul Medgidia, Jud. Constanța Loc. Medgidia, Al. Trandafirilor, nr. 1, Jud. Constanța

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ministerul Dezvoltării continuă consolidarea seismică a spitalelor publice

26 May 2023 445

Factura pentru proiectul de Modernizare a drumurilor din comuna Cumpăna, județul Constanța decontată de Ministerul Dezvoltării (DOCUMENT)

24 May 2023 435

Actualizarea Planului Urbanistic General al comunei Valu lui Traian, scoasă la licitație

22 May 2023 512

MDLPA Licitație pentru înregistrarea proprietăților din 92 de comune, cu fonduri europene

22 May 2023 525

Ministrul Dezvoltării Cereri de finanțare de aproape 4,5 miliarde de lei, depuse în cadrul celui de-al doilea apel de proiecte prin Programul ”Anghel Saligny” (DOCUMENT)

12 May 2023 527

Ministerul Dezvoltării a semnat contracte de peste 574 milioane lei pentru drumuri, alimentare cu apă, canalizare, amenajări pietonale și podețe (DOCUMENT)

12 May 2023 467

Ministerul Dezvoltării a lansat Programul Interreg VI-A România-Ungaria

10 May 2023 453

MDLPA Plăți de peste 45 milioane lei, pentru investiții realizate prin Programul ”Anghel Saligny” (DOCUMENT)

08 May 2023 575

MDLPA Plăți de aproape 43 milioane lei, pentru investiții realizate prin Programul ”Anghel Saligny” (DOCUMENT)

28 Apr 2023 570

55 de noi contracte de finanțare prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”, semnate de Ministerul Dezvoltării (DOCUMENT)

27 Apr 2023 705

Vești bune pentru Cazinoul din Constanța! Ministerul Dezvoltării a făcut anunțul

26 Apr 2023 938

Noi contracte de finanțare prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”, semnate de Ministerul Derzvoltării (DOCUMENT)

21 Apr 2023 626

Atac cibernetic, în a doua zi de Paște, la unul dintre ministerele din România!

17 Apr 2023 715

MDLPA Plăți de aproape 40 milioane de lei, pentru investiții realizate prin Programul ”Anghel Saligny” (DOCUMENT)

07 Apr 2023 643

MDLPA Plăți de aproape 35 de milioane de lei, pentru investiții realizate prin Programul ”Anghel Saligny”

03 Apr 2023 737