Muzeul de Artă Populară va fi restaurat (document)

Municipiul Constanţa anunţă consultarea pieţei în vederea elaborării DALI (Documentaţie de avizare a lucrărilor de intervenţii), inclusiv studiu istoric, studiu topografic, documentar fotografic, precum şi documentaţii pentru obţinere avize/acorduri solicitate prin certificatul de urbanism, aferente obiectivului de investiţii „Restaurarea Muzeului de Artă Populară, Constanţa“.
 
Scopul realizării obiectivului de investiţii îl reprezintă îmbunătăţirea infrastructurii culturale prin reabilitarea, consolidarea şi restaurarea Muzeului de Artă Populară Constanţa. Imobilul este amplasat în zona istorică a Constanţei, fiind o clădire monument istoric de valoare naţională şi universală, cu o mare însemnătate pentru istoria oraşului.
 
Ansamblul muzeal ce urmează a fi reabilitat este compus din clădirea muzeului şi clădirea anexă. Clădirea muzeului are regim de înălţime D+P+1E, fiind construită din cărămidă şi beton, fără lift, şi datează din anul 1896 fiind proiectată în stil neoromânesc, stilul arhitectonic făcând apel la elemente de tradiţie, folosite în special, la edificiile de cult. Suprafaţa construită a clădirii este de 431 mp, suprafaţa construită desfăşurată este de 1.449 mp, iar suprafaţa măsurată a imobilului, de 1.636 mp.

Clădirea anexă are regim de înălţime D+P+1E, suprafaţa construită desfăşurată este de 482 mp, în timp ce suprafaţa măsurată a imobilului are 1.636 mp. Această clădire datează din anul 1954, este construită din cărămidă şi beton, fiind într-un stadiu avansat de degradare. Aceasta are funcţiunea de laborator de restaurare, depozite şi ateliere de lucru ale muzeului.

Obiectivul de investiţie este monument istoric

Persoanele interesate de restaurarea Muzeului de Artă Populară trebuie să aibă în vedere faptul că obiectivul de investiţie este monument istoric şi nu i se poate modifica aspectul faţadelor. De asemenea, prestatorul va avea în vedere adaptarea imobilului la nevoile individuale ale persoanelor cu dizabilităţi, implementarea unor soluţii prietenoase cu mediul înconjurător, precum şi orice alte lucrări necesare realizării obiectivului propus. Toate studiile/cercetările de specialitate preliminare pentru elaborarea expertizei tehnice se vor întocmi conform prevederilor legale în vigoare, respectiv specialişti, experţi şi verificatori atestaţi de Ministerul Culturii.
 
Totodată, ofertanţii vor preciza dacă personalul minim de specialitate solicitat este suficient pentru realizarea serviciului sau, în caz contrar, se va prezenta o listă cu personalul necesar realizării acestei investiţii în conformitate cu legislaţia naţională în vigoare şi cu cerinţele Ghidului solicitantului - Condiţii specifice de accesare a fondurilor, Axa Prioritară 5, Prioritatea de investiţii 5.1, Programul Operaţional Regional 2014-2020.
 
Cei interesaţi pot transmite propunerile până la data de 20.03.2017. Consultarea se va desfăşura doar în sistem electronic, orice persoană sau organizaţie interesată având posibilitatea de a transmite oferta de preţ în vederea determinării valorii estimate a serviciului. Ofertele, precum şi alte informaţii se pot transmite la adresa de e-mail programe@primaria-constanta.ro.
 
În secţiunea „Documente“ puteţi consulta caietul de sarcini şi solicitarea de consultare de piaţă pentru obiectivul de investiţii „Restaurarea Muzeului de Artă Populară, Constanţa“. 
 
 
 

 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constănțeanul supărat Noul arhitect șef al Constanței va trebui ales printr-un concurs deschis și transparent

20 Nov 2020 1100

Fulvia Dinescu, suspendată. Secretara Ramonei Dospinescu de la Patrimoniu, "promovată" secretar al municipiului Constanța

11 Nov 2020 3234

Planul Urbanistic Zonal inițiat de Cardiozon Med, în consultare publică

05 Nov 2020 1281

Totul despre consilierii personali ai lui Vergil Chițac. Cine sunt și cu ce s-au ocupat până să fie cooptați în echipa primarului?!

04 Nov 2020 5318

Vergil Chițac și-a ales consilierii personali. Cine sunt aceștia și ce atribuții au primit?

03 Nov 2020 4253

A fost lansată licitația care va fluidiza și reconfigura circulația la intersecția Bulevardului I.C. Brătianu cu străzile Dezrobirii și Cumpenei din municipiul Constanța

26 Sep 2020 587

PUZ pentru înființarea unui centru ecvestru în vestul municipiului Constanța, în dezbatere publică (documente)

26 Sep 2020 947

#alegerilocale2020 Stelian Ion (USR-Plus) anunță ultimele sondaje pentru primărie. În finală, trei candidați

22 Sep 2020 1140

#alegerilocale2020 Stelian Ion (USR) prezintă bilanțul ultimilor 20 de ani din Constanța

20 Sep 2020 822

#alegerilocale2020 Mircea Dobre și Răzvan Filipescu (Pro România), despre soluțiile de finanțare a proiectelor propuse

19 Sep 2020 906

Lista completă a achizițiilor publice pentru anul 2020 a primăriei Constanța (documente)

29 Aug 2020 943

Primăria Constanța vrea să „mărite” serviciul de ecarisaj. Va plăti un studiu de oportunitate care să arate rentabilitatea concesionării (documente)

24 Aug 2020 1344

#alegerilocale2020 Delegația Națională a PRO România a validat lista candidaților pentru alegerile locale

10 Aug 2020 2116

Ret Echipamente, contract cu Primăria Comunei Pantelimon. Iată care este obiectul achiziției! (document)

31 Jul 2020 1906

ANI a pierdut ieri un proces la Constanța. Decizia nu este definitivă

31 Jul 2020 526