Năsui anunță „Chiar astăzi, coaliţia încearcă să facă o nouă creştere de salarii pentru sectorul bugetar“

Claudiu Nasui, Facebook/ Claudiu Nasui Deputatul USR Claudiu Năsui susţine că partidele din coaliţia de guvernare încearcă să crească din nou salariile pentru sectorul bugetar, prin amendamentele pe care le-au depus la ordonanţele privind Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă, acte normative care vor fi discutate, marţi, în Comisia de buget a Camerei Deputaţilor.

 

"Chiar astăzi, coaliţia încearcă să facă o nouă creştere de salarii pentru sectorul bugetar. La ora 16,00 este o şedinţă a Comisiei de buget - finanţe în care din 247 de amendamente, au încercat să strecoare noi creşteri de salarii, de data aceasta pentru Ministerul Finanţelor, pentru Consiliul Concurenţei, pentru Comisia pentru Prognoză şi încă câteva locuri. Amendamentele sunt de la 230, exact asigurarea sinecurilor statului român.


Ei zic public că vor să restructureze aparatul bugetar, să tăiem din cheltuieli, să reducem deficitul, dar, practic, la un proiect pe circuit şi în ultima secundă, vin la comisie cu amendamente pe care le strecoară printr-un maldăr de amendamente, pentru ca ele să nu fie observate nici de presă, nici de Opoziţie şi speră să le treacă", a spus Năsui la Palatul Parlamentului.


Deputattul USR a menţionat că prin aceste amendamente "se înfiinţează o nouă structură în cadrul Consiliului Concurenţei, se duc mai multe salarii la nivelul grilei şi se adaugă sporurile specifice fondurilor europene, care merg până la 75% din salariul brut".
 

"Practic, dacă ne uităm la cheltuielile de personal ale statului român, vedem că ele cresc an de an, cresc foarte mult şi în acelaşi timp politicienii zic că îngheaţă salariile, că le pasă de deficit, că nu vor să mai crească cheltuielile, dar cu toate acestea ele tot cresc din cauza genului acestuia de legi şi din cauza genului acestuia de voturi", a mai spus acesta. 


Iată postarea recentă pe care Năsui a făcut pe pagina lui de socializare, referitor la salarii: 


Salariile la stat au tot crescut peste cele din privat.

Acum 10 ani, salariile la stat erau mai mari decât cele din privat cu 491 de lei pe lună. În 2020, țineți-vă bine, salariile la stat au ajuns cu 2.768 de lei pe lună mai mari decât cele din privat.

De ce? Motivul e vechi de când lumea. Pe scurt, pentru că cine împarte, parte își face.


Cu cât cineva e mai aproape de ierarhia centrală a statului, cu atât își va atrage mai multe beneficii. De unde banii? De la dumneavoastră, contribuabilii, și din împrumuturi. Așadar, tot din economia privată, deja foarte îngreunată de o clasă de politicieni care nu se vor opri din acumularea de privilegii.

Au ratat chiar și pandemia, care a fost un prilej de restructurare la stat. Singurele salarii care au scăzut au fost cele din privat. La stat pandemia nu s-a simțit.

Explicația e simplă și cred că o știe deja toată lumea. Și PSD și PNL au mult activ de partid angajat la stat. De aceea tot cresc salariile.

Săptămâna trecută au trecut în parlament noi creșteri de salarii, de data aceasta la ANCPI (USR va ataca la CCR acea lege). Săptămâna aceasta văd amendamente pentru noi sporuri și creșteri de salarii la stat.

În fiecare săptămână apar astfel de noi creșteri de salarii la stat. Justificările sunt mereu aceleași. Inițial ne spun că „afectează puțini oameni” și deci „impactul e mic”. După care ne zic că „au apărut inechități” și „trebuie să creștem și altora”. E o poveste fără sfârșit. Asta sărăcește românii și România.

Când vă întrebați de ce munciți tot mai mult, dar puteți vă permiteți tot mai puține, aveți aici răspunsul.

România nu e săracă e sărăcită. Tocmai de aceea este colosal de importantă reducerea cheltuielilor statului și, concomitent, a impozitării muncii prin zero taxe pe salariul minim.





Sursa: Agerpres 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Fost ministru al Economiei "În ultimii 6 ani, pensiile speciale au crescut cu 73%"

31 Jan 2022 1339

Fost ministru al Economiei Cu cât câștigă mai mult angajații de la stat față de cei de la privat

19 Nov 2021 1631

Fost ministru al Economiei „Avem cea mai mare creştere de preţuri de la criza financiară încoace. Absolut toate produsele din coşul de consum s-au scumpit.“

12 Nov 2021 1227

Ministrul Economiei anunță desființarea administratorilor speciali

24 Aug 2021 1687

Claudiu Năsui „Ministerul Economiei va fi reformat. Reducem 39% din funcțiile de conducere și 30% din cele de execuție”

14 Jul 2021 3020

Inexplicabil! CJC-ul lui Țuțuianu a renunțat la proiectul eligibil al miniporturilor turistice în favoarea construcției unui nou acvariu care grevează bugetul

10 Apr 2021 3941

Cristian Ghinea - „Hai să știm prin lege cine ne sunt securiștii”

17 Mar 2021 3226

USR organizează pe litoral o dezbatere pe teme economice, pensii speciale şi energii regenerabile

27 Jun 2019 1844