NATO „Situația este extrem de gravă. Rusia atacă pe toate fronturile şi pune în pericol viaţa a milioane de civili”



Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, anunţă că a avut o convorbire telefonică cu premierul Ucrainei, Denis Şmihal, subliniind că situaţia generată de atacul „nechibzuit şi neprovocat" al Federaţiei Ruse este una „extrem de gravă". 

„Tocmai am vorbit cu premierul Ucrainei, Denis Şmihal, în urma atacului nechibzuit şi neprovocat al Federaţiei Ruse. Situaţia este extrem de gravă, Federaţia Rusă atacă pe toate fronturile şi pune în pericol viaţa a milioane de civili. Cerem Rusiei să oprească imediat activităţile militare şi să respecte suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei", scrie Mircea Geoană pe Facebook.

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat joi dimineaţa, 24 februarie, o operaţiune militară în estul Ucrainei. Liderul de la Kremlin a cerut armatei ucrainene „să depună armele" şi a promis să contracareze orice interferenţă străină în operaţiunea rusă în Ucraina. Putin a susţinut că încearcă să demilitarizeze şi să „de-nazifice" Ucraina.  

foto: Facebook/ Mircea Goană

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Unde-i gloria de-altădată a „semizeilor“ din PSD? Escaladarea monumentului de la Adamclisi în 2009, un episod de povestit nepoţilor

29 Nov 2014 3363

Deputatul PSD Mircea Titus Dobre - „Klaus Iohannis arată atâta pricepere economică cât Emil Boc“

10 Oct 2014 2633