Navă-cargo eşuată pe Marea Neagră

Nava cargo River Eregli a eșuat în Marea Neagră, în apropiere de Peninsula Crimeea. Vasul se afla în tranzit de la Burgas, Bulgaria către Novorossiysk, Rusia, dar din cauza unei avarii la motor a rămas în derivă, la 11 nm est de Yalta. A fost emis semnal SOS dar echipajul a respins ajutorul oferit de navele din apropiere. Curenții și vântul au împins nava spre malul stâncos de la Alupka unde a eşuat. Cu toate că nu au fost observate avarii, agentul proprietarului vasului a contactat Comandamentul Marinei ruse, solicitând tractarea.

Nava River Eregli a fost repusă pe linia de plutire şi a fost remorcată în siguranţă până în portul din Sevastopol. În urma accidentului nu au existat avarii raportate și nici o poluare a apei. Ancheta pentru cauza principala a accidentului este în curs de desfășurare.

Nava cargo general River Eregli are lungime totală de 58,00 m și pescaj maxim de 3,40 m. Capacitatea brută a navei este 1.394 tdw și tonajul brut este 794 TRB. Nava cargo general River Eregli funcționează sub pavilion Micronezia și a fost construită în 1984 de către Yorkshire Dry Dock în Marea Britanie.

Sursa foto (cu rol ilustrativ): ZIUA de Constanţa
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.