Nava maritimă de patrulare „Commandant Birot” ajunge în portul Constanța


Nava maritimă de patrulare „Commandant Birot” va face o escală în portul Constanța, în perioada 4 -7 decembrie 2019.

Această navă este în prezent dislocată în Marea Neagră, în cadrul misiunilor desfășurate în mod regulat de Marina franceză în regiune, pentru a arăta solidaritatea Franței față de aliații săi și pentru a păstra libertatea de navigație pe această mare.

Escala în portul Constanța a navei „Commandant Birot” se înscrie în cooperarea dintre forțele navale din Franța și din România și va permite realizarea de acțiuni comune.
 
Pe parcursul acestei escale, echipajul navei va face schimb de experiență și expertiză cu membrii Marinei Române. O serie de exerciții comune cu Marina Română este prevăzută miercuri, 4 decembrie.
 
Vineri, 6 decembrie, de la ora 12.15, la bordul navei franceze „Commandant Birot” va fi organizată o conferință de presă la care va participa Michèle Ramis, Ambasadoarea Franței în România și comandantul navei, locotenent-comandantul Maxime Leroy.
 
Comandată de locotenent-comandantul Maxime Leroy, nava maritimă de patrulare „Commandant  Birot” are un echipaj compus din 96 de marinari.
 
Inițial conceput pentru lupta împotriva submarinelor în mediul din apropierea coastelor, „Commandant Birot” este astăzi o navă polivalentă capabilă să primească misiuni care acoperă cele cinci funcții strategice ale armatelor: descurajare, prevenire, proiecție, protecție și informații.
 
„Commandant Birot” este o navă robustă, economică și bine armată, bazată la Toulon, sub comanda amiralului comandant al Forțelor navale franceze. Este în special adaptată pentru misiunile de control ale spațiilor aeromaritime, în cadrul operațiunilor de  protecție maritimă (protecția zonelor de coastă naționale), precum și în toate teatrele de operațiuni.

 
Nava a luat parte la operațiunile Harmattan și Unified Protector în largul coastei Libiei, în 2011. De atunci, „Commandant Birot” a desfășurat numeroase misiuni operaționale atât în Mediterana (FRONTEX / TRITON, apoi SOPHIA), cât și în Marea Neagră sau în largul coastei Africii de Vest și în Oceanul Atlantic (misiunea CORYMBE).

Sursă foto: Ambasada Franței

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Două nave NATO ajung în Marea Neagră

27 Aug 2014 3068