Nava-şcoală Mircea a împlinit 84 de ani în Marina Militară Română (FOTO)La 84 de ani de la intrarea în serviciul Marinei Militare Române, nava-școală „Mircea” este astăzi reperul formării ofițerilor și maiștrilor militari din Forțele Navale Române.

La aniversarea a opt decenii de activitate, nava a fost desemnată „Ambasador Onorific pe mările și oceanele lumii”, iar din anul 2022 velierul este „Ambasador al României sustenabile”. Sunt titluri pe care le merită pe deplin, sunt distincții care, chiar dacă sunt onorifice, validează locul și rolul pe care velierul și le-a câștigat în decursul activității și al misiunilor îndeplinite cu succes.

Nava-școală „Mircea” este nucleul carierei fiecăruia dintre noi, cei care servim în Forțele Navale Române.

La bordul venerabilului „Mircea”, fiecare cadet descifrează în primii ani de studiu primele taine ale marinăriei. Simbol al Marinei Militare Române, „Mircea” este locul unde toate cunoștințele teoretice sunt puse în practică și unde provocările se transformă în oportunități de a performa., transmit reprezentanții Forțelor Navale Române. 

Pe puntea bătrânului „Mircea” fiecare student sau elev învață ce înseamnă munca în echipă, cunoaște adevăratul sens al cuvântului „camarad”, își șlefuiește personalitatea și pune cele dintâi baze ale carierei pe care o va urma.

Succesul fiecărei misiuni executate în prezent de navele militare din dotarea Forțelor Navale Române se datorează, în mare parte, acestui bătrân velier, pe puntea căruia s-au format echipajele care reprezintă cu cinste România la nivel internațional. Odată ce ai înfruntat apele învolburate ale mărilor sau ai admirat nesfârșita întindere a mărilor și oceanelor de la bordul navei-școală „Mircea”, nicio misiune nu poate fi imposibilă.

Este important pentru noi toți să conștientizăm ce șansă extraordinară avem să beneficiem de instruirea la bordul unui velier, care, pentru alte țări, reprezintă fie istorie, fie un vis. Dotările moderne le găsim, pe puntea de comandă a lui „Mircea” alături de aparatura tradițională, specifică unui velier. Știm cu toții că studenți din țări, precum Germania, Polonia, Spania se pregătesc alături de tinerii noștri în marșurile de instrucție la bordul lui „Mircea”, ceea ce ne confirmă că școala românească de marinărie este apreciată la nivel internațional., a mai punctat sursa citată.

Este de datoria noastră ca, an de an, să dăm valoare acestui simbol al Marinei Militare Române prin misiunile pe care le executăm la bordul său. Este, însă, de datoria noastră și să transmitem generațiilor viitoare mândria de a fi cadet la bordul lui „Mircea” și responsabilitatea de a deveni profesioniștii de mâine ai Forțelor Navale Române.


La mulți ani, nava-școală „Mircea”! La mulți ani, echipajului acestei nave! Bun cart înainte!, transmit cu mîndrie reprezentanții Forțelor Navale Române. 


Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nava Școală Mircea a revenit în Portul Constanța din marșul internațional de instrucție (GALERIE FOTO+VIDEO)

31 Jul 2023 623

Licitații Constanța Academia Navală Mircea cel Bătrân, licitație de peste 2,77 milioane de euro! Se modernizează Nava Școală Sprijin Acțiuni Militare 281 (DOCUMENT)

30 Jul 2023 768

Nava-școală „Mircea“ a părăsit portul Italian Taranto! Se îndreaptă spre portul Izmir din Turcia (GALERIE FOTO)

26 Jul 2023 534

Nava-școală „Mircea“ a ajuns în portul Taranto din Italia! Ce s-a întâmplat pe durata escalei?

20 Jul 2023 695

Academia Navală, achiziții importante pentru Nava Școală „Mircea”! (DOCUMENT)

17 Jul 2023 784

Academia Navală Constanța Nava-școală „Mircea“, prezentă la portul Taranto din Italia

13 Jul 2023 668

Nava-școală „Mircea“, exercițiu de vitalitate în mijlocul mării! Echipajul evadează din calea unui incendiu imaginar (VIDEO)

12 Jul 2023 650

Forțele Navale Române Nava-școală „Mircea“, patru zile de escală, în portul grecesc Pireu

12 Jul 2023 587

Imagini impresionante! Nava-Școală Mircea tranzitează strâmtoarea Corint (VIDEO)

11 Jul 2023 1698

Nava Școală „Mircea“ Prima etapă de navigație cu vele este în plină desfășurare! Iată ce s-a întâmplat de-a lungul exercițiului

10 Jul 2023 669

LIVE VIDEO + TEXT. Ceremonial militar în Portul Constanța Nava-școală „Mircea” pornește în marșul internațional de instrucție (GALERIE FOTO+VIDEO)

03 Jul 2023 1084

Nava-școală „Mircea” pornește în marșul internațional de instrucție cu studenți ai Academiei Navale și străini, la bord

29 Jun 2023 823

Zilele Constanței. Surprize pentru cei care sunt pasionați de ambarcațiuni!

19 May 2023 1070

Iată cine se va ocupa de asigurarea navei și de echipaj pentru voiajul Navei Școală „Mircea“ din anul 2023 (DOCUMENT)

03 May 2023 1275

Academia Navală „Mircea cel Bătrân” a cumpărat echipamente pentru bucătăria Navei Școală Mircea (DOCUMENT)

13 Sep 2022 1123