Actualitate

Navigația pe Dunăre, în atenția Constanța Port Business Association. Ce solicitare a transmis Comisiei Europene

Constanța Port Business Association a transmis o solicitare Comisiei Europene, prin care dorește să se asigure că angajamentele Bulgariei privind dragarea Dunării sunt reale.
 
„Urmare a solicitărilor transmise de Constanța Port Business Association atât în atenția autorităților române, cât și a instituțiilor europene, referitoare la problema neefectuării lucrărilor de dragaj al Dunării pe sectorul aflat în administrarea autorităților bulgare, europarlamentarii români s-au implicat și au înaintat, în data de 12 martie 2018, o scrisoare deschisă în atenția președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a comisarului pentru Transport Violeta Bulc, cât și a Karimei Delli, președintele Comisiei pentru Transport și Turism din Parlamentul European, exprimându-și astfel îngrijorarea și solicitând intervenția promptă a instituțiilor europene“, au transmis reprezentanții Constanța Port Business Association.
 
Astfel, în urma acestor demersuri, autoritățile europene au informat că sunt conștiente de situația actuală în ceea ce privește condițiile de navigație în secțiunea comună româno-bulgară a Dunării, această problemă fiind de asemenea urmărită și într-un context mai larg al Strategiei Uniunii Europene privind Dunărea.
 
De asemenea, autoritățile europene au subliniat faptul că autoritățile bulgare au semnat un contract de dragaj pe o perioadă de trei ani, cu posibilitatea de prelungire, astfel încât această activitate va fi asigurată pe termen mediu și lung, și au asigurat România de sprijinul serviciilor Comisiei Europene în vederea rezolvării acestei probleme.
 
„Având însă în vedere modul în care autoritățile bulgare au înțeles să trateze acest subiect în ultimii ani, în pofida promisiunilor și a angajamentelor asumate, cât și faptul că în urma verificărilor efectuate s-a constatat că societatea care a câștigat contractul (Cosmos Shipping AD Varna) nu are experiență în lucrări maritime și nu deține echipamente de dragare, Constanța Port Business Association a revenit și, alături de Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA Constanța, a solicitat instituțiilor europene, respectiv lui Henrik Hololei, Director General for Transport and Mobility, să se asigure că activitățile de dragare a Dunării efectuate de statul bulgar în sectorul comun româno-bulgar sunt reale“, au mai transmis reprezentanții Constanța Port Business Association.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Se fac progrese în privința transportului pe Dunăre!

02 Jul 2018 484

Imagini de la eveniment Masă rotundă pe tema „Portul Constanța pe Drumul Mătăsii“, la Gara Maritimă. Participă şi fostul preşedinte al României, Emil Constantinescu (galerie foto+video)

22 Jun 2018 1560

Masă rotundă pe tema „Portul Constanța pe Drumul Mătăsii“, organizat de CN APM Constanţa

20 Jun 2018 878

Secretarul de stat Ionel Minea, la CN APM Constanţa „Ministerul Transporturilor este un punct de sprijin în dezvoltarea porturilor navale şi maritime“ (galerie foto)

26 Apr 2018 1433

UPDATE. În prezența secretarului de stat Ionel Minea. Politica integrată a UE privind modernizarea porturilor, dezbatută azi la CN APM Constanța (galerie foto)

25 Apr 2018 1026

Constanța Port Business Association, la întâlnirea de lucru a administrațiilor portuare și a organizațiilor reprezentative din sectorul naval

06 Feb 2018 636

Alexandru Răzvan Cuc, la Silk Road Summit „Dezvoltarea Portului Constanţa reprezintă o prioritate majoră a Ministerului Transporturilor“ (galerie foto)

06 Oct 2017 1666

Ministrul Transporturilor va deschide evenimentul Silk Road Summit din portul Constanţa

02 Oct 2017 1036

CN APM și Constanța Port Business Association se implică în realizarea unei strategii navale

27 Feb 2017 1007

Protocol între CN APM SA şi Operatorul Portuar. Şi-au unit eforturile pentru dezvoltarea Portului Constanţa (galerie foto)

20 Jan 2017 1685

După ani de război CN APM încheie un protocol de colaborare cu Operatorul Portuar (galerie foto)

19 Jan 2017 1559

Comunicat de presă Constanta Port Business Association cu privire la articolul publicat de Rise Project

18 Jan 2017 796