Nemulţumire în PNL, după ce Florin Cîțu l-a numit pe ginerele preşedintelui CJ Constanţa secretar de stat în MAE, deși funcția era „rezervată” altcuiva

  • Andrei Novac, ginerele preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, a fost numit secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe, surse din partid susţinând că postul ar fi revenit fie filialei Prahova, fie celei din Diaspora.


Decizia lui Florin Cîțu a generat nemulţumire în rândul unora dintre membrii PNL, având în vedere că numirea lui Novac în funcţie a fost făcută la câteva zile după ce şeful CJ Constanţa şi-a declarat susţinerea faţă de premier, scrie Observator.

Andrei Novac a devenit secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe, numirea acestuia pe funcţie, semnată de către primul ministru Florin Cîţu şi contrasemnată de secretarul general al Guvernului, Tiberiu Horaţiu Gorun, fiind publicată vineri în Monitorul Oficial.
 
Numirea noului secretar de stat de la MAE a provocat nemulţumire în rândul liberalilor, surse din PNL declarând că Andrei Novac este ginerele preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Mihai Lupu.
 
În discursul rostit la conferinţa de alegeri a PNL Constanţa, care a avut loc săptămâna aceasta, în 26 iulie, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa s-a arătat nemulţumit de faptul că Ludovic Orban, premier la acea vreme nu l-a sunat „nici să îi mulţumească, nici să-l certe” pentru că „a câştigat acest judeţ” şi i-a reproşat lui Orban alocările bugetare „slabe” comparativ cu cele primite de alte judeţe, în perioada în care conducea Guvernul, scrie news.ro.
 

„Vă pun o singură întrebare, domnule preşedinte, urmare a afirmaţiilor dumneavoastră: aţi afirmat că cine pierde, pierde tot, va pleca acasă. Cum veţi reuşi dumneavoastră, domnule, dacă veţi reuşi să fiţi preşedinte să fiţi, sau vă doriţi să fiţi premierul României? Care sunt pârghiile dumneavoastră? (...) Eu aleg, domnule preşedinte, stabilitate, predictibilitate şi-l aleg pe Florin Cîţu pentru preşedinţia partidului”, a afirmat Mihai Lupu.

 
Surse liberale susţin că, potrivit deciziei Biroului Politic Naţional al PNL şi a înţelegerii dintre filialele în distribuţia poziţiilor de demnitate publică nu era prevăzut în dreptul PNL Constanţa postul de secretar de stat la MAE, acest post urmând a revenit PNL Diaspora, pentru Rareş Burlacu, care a fost validat de BPN al PNL.
 
A doua persoană validată pentru poziţia de secretar de stat MAE a fost Dragoş Preda, din partea PNL Prahova. Sursele citate menţionează că toate poziţiile publice care reveneau PNL Constanţa erau ocupate înainte de numirea lui Novac la MAE.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Oficial de la DNA Fostul premier, Florin Cîțu, urmărit penal în cazul achiziției de vaccinuri anti-Covid 19

06 Dec 2023 675

Florin Cîțu, despre dosarul aflat la DNA „Mi-am îndeplinit atribuţiile de prim-ministru cu respectarea legislaţiei în vigoare. Am încredere în justiţie“

06 Dec 2023 670

Fostul premier Florin Cîţu s-a prezentat la sediul DNA! Va fi sub acuzare pentru abuz în serviciu, în dosarul privind achiziţia de vaccinuri împotriva COVID-19

06 Dec 2023 699

Senatorul PNL Florin Cîţu le va cere colegilor din partid să voteze pentru ridicarea imunităţii sale parlamentare

27 Nov 2023 706

SURSE DNA vrea ridicarea imunității pentru fostul premier Florin Cîțu, în dosarul vaccinurilor

23 Nov 2023 908

Florin Cîțu, după demisia de la șefia Parlamentului - „Preşedintele partidului şi secretarul general mi-au cerut demisia“

29 Jun 2022 1345

Florin Cîțu a demisionat de la conducerea Senatului

29 Jun 2022 1311

Înlăturarea lui Florin Cîțu de la șefia Senatului, posibil să fie discutată astăzi

29 Jun 2022 1044

Florin Cîțu - „Nu se poate discuta Codul fiscal aşa, golăneşte”

20 Jun 2022 1142

Președintele Senatului, Florin Cîțu, înconjurat de femeile din PNL la Consiliul de Coordonare Local al PNL Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

04 Jun 2022 2257

Cîțu, la evenimentul ”Senatul copiilor” „Copiii trebuie implicaţi tot mai mult în procesul de decizie cu privire la chestiunile care îi privesc“ (VIDEO)

01 Jun 2022 1472

Florin Cîțu susține menţinerea Codului fiscal în forma actuală

16 May 2022 1139

Florin Cîțu Curtea Constituțională a României este mai mult decât importantă pentru noi toţi

10 May 2022 1508

Florin Cîțu „Legea offshore va fi votată miercuri şi va merge imediat la Camera Deputaţilor“

09 May 2022 1525

Hackerii de la Killnet au pus chipul lui Florin Cîțu pe fotomodele din Baywatch, după ce președintele Senatului i-a ironizat (FOTO)

02 May 2022 1815