Nemulţumire în PNL, după ce Florin Cîțu l-a numit pe ginerele preşedintelui CJ Constanţa secretar de stat în MAE, deși funcția era „rezervată” altcuiva

  • Andrei Novac, ginerele preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, a fost numit secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe, surse din partid susţinând că postul ar fi revenit fie filialei Prahova, fie celei din Diaspora.


Decizia lui Florin Cîțu a generat nemulţumire în rândul unora dintre membrii PNL, având în vedere că numirea lui Novac în funcţie a fost făcută la câteva zile după ce şeful CJ Constanţa şi-a declarat susţinerea faţă de premier, scrie Observator.

Andrei Novac a devenit secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe, numirea acestuia pe funcţie, semnată de către primul ministru Florin Cîţu şi contrasemnată de secretarul general al Guvernului, Tiberiu Horaţiu Gorun, fiind publicată vineri în Monitorul Oficial.
 
Numirea noului secretar de stat de la MAE a provocat nemulţumire în rândul liberalilor, surse din PNL declarând că Andrei Novac este ginerele preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Mihai Lupu.
 
În discursul rostit la conferinţa de alegeri a PNL Constanţa, care a avut loc săptămâna aceasta, în 26 iulie, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa s-a arătat nemulţumit de faptul că Ludovic Orban, premier la acea vreme nu l-a sunat „nici să îi mulţumească, nici să-l certe” pentru că „a câştigat acest judeţ” şi i-a reproşat lui Orban alocările bugetare „slabe” comparativ cu cele primite de alte judeţe, în perioada în care conducea Guvernul, scrie news.ro.
 

„Vă pun o singură întrebare, domnule preşedinte, urmare a afirmaţiilor dumneavoastră: aţi afirmat că cine pierde, pierde tot, va pleca acasă. Cum veţi reuşi dumneavoastră, domnule, dacă veţi reuşi să fiţi preşedinte să fiţi, sau vă doriţi să fiţi premierul României? Care sunt pârghiile dumneavoastră? (...) Eu aleg, domnule preşedinte, stabilitate, predictibilitate şi-l aleg pe Florin Cîţu pentru preşedinţia partidului”, a afirmat Mihai Lupu.

 
Surse liberale susţin că, potrivit deciziei Biroului Politic Naţional al PNL şi a înţelegerii dintre filialele în distribuţia poziţiilor de demnitate publică nu era prevăzut în dreptul PNL Constanţa postul de secretar de stat la MAE, acest post urmând a revenit PNL Diaspora, pentru Rareş Burlacu, care a fost validat de BPN al PNL.
 
A doua persoană validată pentru poziţia de secretar de stat MAE a fost Dragoş Preda, din partea PNL Prahova. Sursele citate menţionează că toate poziţiile publice care reveneau PNL Constanţa erau ocupate înainte de numirea lui Novac la MAE.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Județul Constanța Premierul Florin Cîțu își petrece weekend-ul în Vama Veche (galerie foto și video)

19 Sep 2021 271

UPDATE. Liberalii constănțeni vor susține candidatura lui Florin Cîțu la Congresul PNL din 25 septembrie

16 Sep 2021 2632

Editorial Valul 4 plutește în aer. Suntem pregătiți să facem față unui nou val de stres și tensiune?!

16 Sep 2021 1177

LIVE Cîțu propune folosirea certificatului verde pentru organizarea nunților

12 Sep 2021 1713

Premierul Florin Cîţu, videoconferinţă cu prefecţii şi reprezentanţii DSP pe tema deschiderii anului şcolar

12 Sep 2021 548

LIVE VIDEO Premierul Florin Cîţu a aprobat eliberarea din funcţie a 42 de prefecţi şi subprefecţi

09 Sep 2021 1981

Premierul Florin Cîțu, dezamăgit de Ioana Mihăilă „A lăsat Ministerul Sănătății fără conducere în plină pandemie” (video)

08 Sep 2021 620

Premierul Florin Cîţu a trimis demisiile miniştrilor USR PLUS la Palatul Cotroceni

08 Sep 2021 1716

LIVE. Florin Cîțu „Am aprobat rectificarea bugetară pe 2021“

07 Sep 2021 518

Florin Cîțu, declarații după retragerea miniștrilor USR PLUS „S-au comportat ca niște copii răsfățați” (video)

06 Sep 2021 2001

Klaus Iohannis, întâlnire cu Florin Cîțu pe tema crizei guvernamentale

06 Sep 2021 393

Ce spune Florin Cîțu despre schimbarea din funcție a prefecților USR PLUS

04 Sep 2021 674

Guvernul a adoptat ordonanţa de urgenţă pentru aprobarea Programului Naţional de Investiţii "Anghel Saligny" (video+document)

03 Sep 2021 837

Premierul Florin Cîţu doreşte ca acest an şcolar să se desfăşoare cu prezenţă fizică la ore

02 Sep 2021 813

Florin Cîţu Zero toleranţă faţă de falsificarea certificatelor de vaccinare (video)

02 Sep 2021 633