NEPI Five Property Development vrea să modifice din nou City Park Mall. Primăria Constanţa a aprobat

NEPI Five Property Development SRL continuă investiţiile la mallul din parcul Tăbăcărie. Vorbim despre noua clădire a City Park Mall din Constanţa, unde vor fi executate unele lucrări de reconfigurare interioară şi montarea unui lift exterior.
 
Pe data de 9 martie, societatea Everest Investiţii şi Consultanţă SA a obţinut de la Primăria Constanţa două autorizaţii de construire pentru societatea NEPI Five Property Development SRL. Este vorba despre Autorizaţia de construire nr. 180 - „Relocare şi reconfigurare interioară zona entertainment şi extindere cu terasă exterioară la nivel etaj 1 în imobil existent 2s+P+1e+etaj tehnic complex comercial prin recompartimentări interioare şi implementarea de echipamente suplimentare - lift exterior“ şi Autorizaţia de construire nr. 181 - „Reconfigurare interioară zona food court şi extindere cu terasă exterioară la nivel parter şi reconfigurare grupuri sanitare subsol 1 în imobil existent 2s+P+1e+Etaj tehnic complex comercial“.

NEPI Five Property Development SRL, în datele Registrului Comerţului 

Firma a fost înfiinţată în anul 2013 şi are sediul social în Bucureşti. Capitalul social subscris, de 10.000 de lei, integral vărsat, este compus din 1.000 de părţi sociale. Societatea este deţinută de NE Property Cooperatief UA, cu sediul în Olanda, Amsterdam, cu 99,9% din capitalul social, NEPI Bucharest Two SRL, cu sediul în Bucureşti, cu 0,1% capitalul social.

Administratorii socităţii sunt  Alina Maxim, născută la 29.01.1975, în Braşov, Iuliu Bartha Şteţ, născut pe 25.05.1976, în Cluj-Napoca, Ovidiu Andrei Pop, născut pe 31.08.1977, în Câmpulung, Argeş, NEPI Investment Management, cu sediul în Bucureşti, reprezentată prin Mirela Florenţa Covaşă, născută la 1.05.1982, în Urziceni, Ialomiţa, Adrian Chiriac, născut pe 31.08.1986, în Bucureşti, şi Cristian Sorin Badea, născut pe 19.07.1977, în Buzău. NEPI Five Property Development SRL desfăşoară activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management.

Despre Everest Investiţii şi Consultanţă SRL

Înfiinţată în anul 2005, Everest Investiţii şi Consultanţă SRL are sediul social în Bucureşti. Capitalul social subscris, de 90.000 de lei, integral vărsat, este compus din 9.000 de părţi sociale. Asociaţi Persoane Juridice sunt NEPI Bucharest Two SRL, cu 0,01% din capitalul social, şi NEPI Four Real Estate Solutions SRL, cu 99,99% din capitalul social. Persoane Împuternicite sunt Alina Maxim, născută pe 29.01.1975, în Braşov, Ovidiu Andrei Pop, născut pe 31.08.1977, în Câmpulung, Argeş, Iuliu Bartha Şteţ, născut pe 25.05.1976, în Cluj-Napoca, NEPI Investment Management SRL, reprezentată prin: Mirela Florenţa Covaşă, Adrian Chiriac şi Cristian Sorin Badea. Everest Investiţii şi Consultanţă SRL se ocupă de închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate.

Povestea mallului din parcul Tăbăcărie 

Încă din 2000, atunci când a fost făcută prima notificare privind retrocedarea terenului din parcul Tăbăcărie, pe care s-a construit mai apoi City Park Mall, şi până în ultima zi a lunii mai 2008, atunci când fostul primar, Radu Mazăre, a inaugurat cu mare fast clădirea în formă de ambarcaţiune, au curs râuri de cerneală despre ceea ce ar putea fi numită „afacerea secolului“ la Constanţa în materie de retrocedări. Povestea a început în 2000, când Consiliul Local Constanţa vota, la iniţiativa primarului Mazăre, Hotărârea 396, prin care se aproba construirea centrului comercial în parcul Tăbăcărie, pe un teren de 43.500 mp, al cărui beneficiar era Holland Development Group SA.
 
Retrocedarea terenului se regăseşte în deja celebrul dosar pe care DNA l-a instrumentat împotriva fostului şef al administraţiei publice locale, dar şi a multor altor persoane, printre care se numără şi Nicuşor Constantinescu, Cristian Borcea, de la Dinamo, Basarab Popa (vărul fostului edil-şef), Ramona Dospinescu, Marius şi Carmen Puşcaşi şi Mihai Ceacîreanu. Expertiza DNA spune că evaluarea s-a făcut într-un mod cu totul nejustificat, pământul fiind cotat cu trei preţuri pentru un metru pătrat: 20 de dolari, 63 de dolari şi 90 de dolari. Cu un început furtunos, mallul a ajuns, de la un plan al celor de la Holland Development Group, în portofoliul societăţii Neocity Group România, condusă de Elan (Emilian) Schwartzenberg, fostul soţ al Mihaelei Rădulescu şi prieten declarat al lui Radu Mazăre.
 
Potrivit Registrului Comerţului, Neocity Group România a fost înfiinţată în anul 2005 şi are sediul social în Bucureşti. Capitalul social subscris, de 999.910 lei, integral vărsat, este compus din 99.991 de părţi sociale. Asociaţi Persoane Juridice sunt Neocity Projects Ltd, cu sediul în Israel, Givataim, cu 0,001% din capitalul social, şi Okpara Holdings Ltd, cu 99,999% din capitalul social. Administratorul firmei, care se ocupă de dezvoltare (promovare) imobiliară, este Nimrod Ben Ami. De altfel, Ben Ami şi afacerea olandeză se află în spatele tuturor firmelor care au stat la baza City Park Mall.
 
În prezent, mallul se află în portofoliul NEPI. Fondul sud-african de investiţii NEPI a achiziţionat, în luna decembrie 2013, prin intermediul NEPI Four Real Estate Solutions şi NEPI Bucharest Two, centrul comercial City Park Constanţa, cu o suprafaţă închiriabilă brută de 29.284 de metri pătraţi de la SC Everest Investiţii şi Consultanţă SRL. Odată cu centrul comercial din Constanţa, cei de la NEPI au cumpărat şi proiectul de extindere.
 
După un timp, mallul a ajuns la NEPI Five Property Development SRL, firmă înfiinţată în anul 2013. Atunci, asociaţii firmei erau: Ne Property Cooperatief UA (cu sediul social în Olanda), care deţinea 999 de părţi sociale, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 99,9%, şi SC NEPI Bucharest Two SRL, care deţinea o parte socială, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 0,1%. Administratorii societăţii erau: Victor Semionov (născut în 1977, la Chişinău), Alexandru Morar (născut în 1983, la Târgu Mureş), Tiberiu Smaranda (născut în 1981, la Râmnicu Vâlcea).

Citeşte şi:

Noi modificări la City Park Mall! Ce şi-au propus investitorii să supraetajeze

City Park Mall, din nou modificat! Cum pot influenţa constănţenii proiectul NEPI Five Property Development

Două noi sensuri giratorii Extinderea mall-ului construit de NEPI aduce modificări majore traficului constănţean

Modificări la City Park Mall? Ce act a obţinut NEPI Five Property Development de la Primăria Constanţa 


City Park, în atenţia Primăriei Constanţa
De ce a mai solicitat NEPI Five Property Development o autorizaţie de construire


NEPI reabilitează bordurile şi spaţiul verde de lângă Teatrul de Vară deteriorate de lucrările efectuate la City Park Mall! (galerie foto + document)

Concesionări şi retrocedări cu dedicaţie
City Park Mall, o afacere premeditată de Radu Mazăre încă din 2000 (I) (galerie foto+document)


Concesionări şi retrocedări cu dedicaţie City Park Mall, o afacere premeditată de Radu Mazăre încă din 2000 (II) (galerie foto + documente)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Doi administratori ai City Park Constanţa au fost revocaţi

27 Jul 2018 3571

Everest Investiţii şi Consultanţă SRL, proprietarul terenului pe care se află City Park Mall Constanţa, şi-a schimbat numele

02 Oct 2017 2932

UPDATE. Alte modificări la City Park Mall Ce a depus NEPI Five Property Development la APM Constanţa

26 Apr 2017 7585

Noi modificări la City Park Mall! Ce şi-au propus investitorii să supraetajeze

16 Feb 2017 5832

City Park Mall, din nou modificat! Cum pot influenţa constănţenii proiectul NEPI Five Property Development

09 Feb 2017 7133

Modificări la City Park Mall? Ce act a obţinut NEPI Five Property Development de la Primăria Constanţa

06 Oct 2016 6172

Au fost revocaţi trei administratori Modificări în Everest Investiţii şi Consultanţă, firmă cunoscută prin prisma City Park Constanţa

27 May 2016 4282

Cunoscută prin prisma City Park Constanţa Modificări importante în Everest Investiţii şi Consultanţă

30 Jan 2016 3076