Actualitate

Nereguli găsite de Curtea de Conturi la Primăria Cernavodă. Care este prejudiciul estimat


Camera de Conturi Constanţa a prezentat prin vocea Curţii de Conturi a României raportul privind verificările la nivelul entităţilor de pe raza judeţului Constanţa.


Printre entităţile verificate se numără şi Unitatea Administrativ-Teritorială Cernavodă. Potrivit sintezei acţiunii de audit desfăşurate la Cernavodă în perioada 1 – 30 august 2019, au ieşit la suprafaţă mai multe aspecte, fiind vorba de un prejudiciu de 11.809.000 de lei.


Printre constatările prezentate de Camera de Conturi Constanţa, se numără:
  1. Exactitatea şi realitatea datelor reflectate în situaţiile financiare. Nu a fost evidenţiată în contabilitate şi nici în situaţiile financiare anuale cota de participare a Consiliului Local Cernavodă, în calitate de asociat, la patrimoniul Asociaţiei Club Sportiv ”Asociaţia Axiopolis Sport Cernavodă”.

  1. Calitatea gestiunii economico-financiare:
    1. Nerespectarea procedurilor legale privind achiziţionarea serviciilor de gestionare a populaţiei canine pe raza UATO Cernavodă.
    2. Abateri cu privire la modalitatea de achiziţie în anul 2019 a unui cort pentru organizarea de evenimente.
    3. Efectuarea de plăţi în sumă de 11.730.744 lei pentru finanţarea Clubului Sportiv ”Asociaţia Axiopolis Sport Cernavodă”, cu nerespectarea tuturor prevederilor legale.
    4. Au fost decontate nelegal către aleşii locali cheltuieli cu deplasări în sumă de 78.369 lei fără depunerea în termenul prevăzut de lege, în urma îndeplinirii de către aceştia a unor misiuni oficiale, a raportului privind deplasările efectuate.


Echipa de control e emis o concluzie generală cu rezerve. Pentru abaterile identificate s-au formulat recomandări cu privire la respectarea prevederilor legale privind efectuarea cheltuielilor şi organizarea evidenţei contabile. Pentru abaterile care nu au fost remediate în timpul verificării, directorul adjunct al Camerei de Conturi Constanţa a emis decizie prin care s-a dispus luarea măsurilor legale de către conducătorul entităţii pentru remedierea deficienţelor constatate, stabilirea mărimii şi întinderii prejudiciilor şi recuperarea lor.

 

Citeşte şi:

Raportul public Camera de Conturi Constanţa a scos la iveală prejudicii mari la primăriile din judeţ (document)

Ce a găsit Curtea de Conturi în cadrul verificărilor făcute la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” Constanţa (document)

Curtea de Conturi a constatat, în unităţile de învăţământ constănţene, cheltuieli nelegale sau abateri cu caracter financiar-contabil (documente)


 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Comisie de anchetă pentru stabilirea vinovaților. Prejudicii de milioane de lei, descoperite în 2017 de Camera de Conturi la Pavilionul Expozițional și la Herghelia Mangalia (documente)

25 Apr 2020 2718

Control al Curţii de Conturi la Direcţia de Pază a Judeţului Constanţa. Debite la locuinţele de serviciu şi stabilirea eronată a salariilor (document)

18 Feb 2020 1762

Nereguli găsite la Spitalul Municipal Medgidia de către Curtea de Conturi. Ce datorii avea unitatea sanitară (document)

17 Feb 2020 682

Ce a constatat Curtea de Conturi la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa şi ce măsuri s-au luat (document)

15 Feb 2020 2414

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanţa, lăudat de Curtea de Conturi (document)

14 Feb 2020 432

Acţiuni de audit efectuate de Camera de Conturi Constanţa la Primăriile Limanu, Seimeni şi Tortoman. Ce s-a constatat (documente)

12 Feb 2020 1484

Nereguli găsite la Primăria Negru Vodă. Angajaţii au fost puşi să dea înapoi măriri de salarii (document)

12 Feb 2020 1874

Nereguli descoperite de inspectorii Curții de Conturi la Primăriile Cogealac și Topraisar din județul Constanța (documente)

08 Feb 2020 4214

Primăriile Chirnogeni şi Dumbrăveni din judeţul Constanţa, găsite cu nereguli de Curtea de Conturi

07 Feb 2020 2023

Creanţe neîncasate, patrimoniu neinventariat, achiziţii fără respectarea legii Primăriile Bărăganu şi Costineşti, verificate de Camera de Conturi Constanţa (documente)

07 Feb 2020 2474

Sinteza neregulilor Curtea de Conturi a obligat Primăria Constanţa să pună în funcţiune echipamentul de supraveghere video din Parcul Arheologic (document)

05 Feb 2020 2357

Raport public Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii, în atenţia Camerei de Conturi Constanţa (document)

04 Feb 2020 546

Plăţi ilegale şi inventarierea incorectă a activelor Ce s-a descoperit în urma auditului efectuat de Camera de Conturi Constanţa la Primăria Murfatlar (document)

04 Feb 2020 3879

Camera de Conturi a reținut neconcordanțe în valoare de peste 4,5 milioane lei în situațiile financiare ale Consiliului Județean Constanța (document)

03 Feb 2020 2218

Camera de Conturi Constanţa, audit şi la Clubul Sportiv Eforie. Ce s-a constatat. Raport cu referiri şi la alte structuri sportive din judeţ (documente)

03 Feb 2020 2413