Nereguli găsite de Curtea de Conturi la Primăria Cernavodă. Care este prejudiciul estimat


Camera de Conturi Constanţa a prezentat prin vocea Curţii de Conturi a României raportul privind verificările la nivelul entităţilor de pe raza judeţului Constanţa.


Printre entităţile verificate se numără şi Unitatea Administrativ-Teritorială Cernavodă. Potrivit sintezei acţiunii de audit desfăşurate la Cernavodă în perioada 1 – 30 august 2019, au ieşit la suprafaţă mai multe aspecte, fiind vorba de un prejudiciu de 11.809.000 de lei.


Printre constatările prezentate de Camera de Conturi Constanţa, se numără:
  1. Exactitatea şi realitatea datelor reflectate în situaţiile financiare. Nu a fost evidenţiată în contabilitate şi nici în situaţiile financiare anuale cota de participare a Consiliului Local Cernavodă, în calitate de asociat, la patrimoniul Asociaţiei Club Sportiv ”Asociaţia Axiopolis Sport Cernavodă”.

  1. Calitatea gestiunii economico-financiare:
    1. Nerespectarea procedurilor legale privind achiziţionarea serviciilor de gestionare a populaţiei canine pe raza UATO Cernavodă.
    2. Abateri cu privire la modalitatea de achiziţie în anul 2019 a unui cort pentru organizarea de evenimente.
    3. Efectuarea de plăţi în sumă de 11.730.744 lei pentru finanţarea Clubului Sportiv ”Asociaţia Axiopolis Sport Cernavodă”, cu nerespectarea tuturor prevederilor legale.
    4. Au fost decontate nelegal către aleşii locali cheltuieli cu deplasări în sumă de 78.369 lei fără depunerea în termenul prevăzut de lege, în urma îndeplinirii de către aceştia a unor misiuni oficiale, a raportului privind deplasările efectuate.


Echipa de control e emis o concluzie generală cu rezerve. Pentru abaterile identificate s-au formulat recomandări cu privire la respectarea prevederilor legale privind efectuarea cheltuielilor şi organizarea evidenţei contabile. Pentru abaterile care nu au fost remediate în timpul verificării, directorul adjunct al Camerei de Conturi Constanţa a emis decizie prin care s-a dispus luarea măsurilor legale de către conducătorul entităţii pentru remedierea deficienţelor constatate, stabilirea mărimii şi întinderii prejudiciilor şi recuperarea lor.

 

Citeşte şi:

Raportul public Camera de Conturi Constanţa a scos la iveală prejudicii mari la primăriile din judeţ (document)

Ce a găsit Curtea de Conturi în cadrul verificărilor făcute la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” Constanţa (document)

Curtea de Conturi a constatat, în unităţile de învăţământ constănţene, cheltuieli nelegale sau abateri cu caracter financiar-contabil (documente)


 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ce au găsit auditorii de la Camera de Conturi Constanța la controlul efectuat la Mircea Vodă! (DOCUMENT)

17 Mar 2024 1617

Ce nereguli au găsit auditorii de la Curtea de Conturi la Primăria Crucea, județul Constanța (DOCUMENT)

12 Mar 2024 739

UAT Adamclisi, auditată de Curtea de Conturi. Neîncasarea unei amenzi aplicate de Direcția Silvică din Constanța, pe lista deficiențelor (DOCUMENT)

10 Mar 2024 1258

Județul Constanța Audit financiar asupra situațiilor financiare consolidate ale UATC Ghindărești. Raportul Camerei de Conturi (DOCUMENT)

10 Mar 2024 959

Camera de Conturi Constanța Audit efectuat asupra situațiilor financiare raportate de comuna Pantelimon pentru anul 2022. Concluzii (DOCUMENT)

09 Mar 2024 624

Primăria comunei Grădina, verificată de auditorii Curții de Conturi a României. Ce au descoperit?

09 Mar 2024 660

Raportarea eronată a cheltuielilor și neevidenţierea creanțelor Primăria Negru Vodă, verificată de Curtea de Conturi Constanța (DOCUMENT)

08 Mar 2024 668

Opinie cu rezerve Camera de Conturi a publicat raportul de audit financiar asupra situațiilor financiare consolidate ale orașului Năvodari (DOCUMENT)

08 Mar 2024 788

Ce au găsit auditorii de la Camera de Conturi Constanța la controlul efectuat la Siliștea! (DOCUMENT)

08 Mar 2024 626

Ce au găsit auditorii de la Camera de Conturi Constanța la controlul efectuat în comuna Saraiu? (DOCUMENT)

07 Mar 2024 660

Opinie cu rezerve Camera de Conturi Constanța, raport de audit asupra situațiilor financiare ale Municipiului Medgidia (DOCUMENT)

07 Mar 2024 780

Camera de Conturi Constanța, audit de conformitate la CS Axiopolis Cernavodă. Ce au constatat auditorii publici externi (DOCUMENT)

07 Mar 2024 825

Printre deficiențele constatate, modul de urmărire și încasare a creanțelor fiscale Curtea de Conturi Constanța, control efectuat la Primăria Cherchezu (DOCUMENT)

07 Mar 2024 618

Audit financiar la Primăria Dobromir, județul Constanța Camera de Conturi a constatat o inventariere defectuoasă a mijloacelor de transport auto din cadrul primăriei (DOCUMENT)

07 Mar 2024 590

Deficiențe cu influențe semnificative asupra situațiilor financiare găsite de angajații Camerei de Conturi Constanța la primăria 23 August (DOCUMENT)

06 Mar 2024 713