„Nicio zi fără curățenie!“ Amenzi de 45.000 de lei aplicate de ANPC unor supermarket-uri din București pentru neregulile constatate (GALERIE FOTO)

Echipele de contorl al ANPC au efectuat astăzi controale în două magazine Mega Image și unul Carrefuor Market din București pentru a verifica modul în care sunt comercializate produsele. 


În urma verificărilor efectuate s-au constatat deficiențe la toate cele trei magazine și au fost aplicate amenzi de 45.000 de lei. 


Potrivit unui comunicat al ANPC, pe data de 25.11.2021, Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea (CRPCR) București-Ilfov, sub coordonarea președintelui Autorității Națioale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Mihai Culeafă, a desfășurat o serie de acțiuni de verificare a modului în care operatorii economici care comercializearză produse alimentare, respectă prevederile legale din domeniu, ținând cont că ne aflăm la începutul sezonului marcat de sărbătorile de iarnă, moment în care achiziția de astfel de produse se intensifică.


 
Au fost controlate 3 magazine aparținând marilor lanțuri de retail  - Mega Image din Șos. Pantelimon nr. 243 și 286 și Carrefour Market din Sos Pantelimon nr. 249 - și au fost aplicate amenzi contravenționale, în cuantum de 45.000 lei.Acestora li s-au adăugat măsuri complementare care prevăd:
 • retragerea definitivă de la comercializare a tuturor produselor alimentare cu deficiențe
 • oprirea temporară a prestării serviciilor și a comercializării de produse.
 • propunerea a câte unei sancțiuni de  suspendare temporară a activității fiecărei unități verificate pe o durată de cel mult 6 luni. 
 •  

Cele mai importante deficiențe întâlnite de comisarii CRPCR București-Ilfov au fost:
 • expunerea la comercializare, în vitrina caldă (rotisor) a diferite produse tratate termică, sub tăvile de dedesubt aflându-se mucegai, rugină, precum și un strat grosier de grăsime
 
 • prezența, sub tăvile vitrinei de comercializare legume/fructe ambalate și vrac, în stare refrigerată, a ruginei, pe toată suprafața, precum și a unui grad avansat de uzură, mucegai
 
 • aceeași situație întâlnită și la vitrina raionului de pește sau la cea cu produse lactate
 • prezența, în vitrinele de patiserie și panificație sau în cele de cofetărie, a unor tăvi din inox cu strat gros de arsură, grăsimi cu particule de praf, rugină, lichid acumulat în exces cauzat de uncționarea precară a agregatelor și resturi alimentare.
 
 • comercializarea de legume/fructe cu modificări organoleptice de aspect, culoare și consistență, care prezentau mucegai, deshidratare sau lovituri mecanice și pete
 • comercializare de produse congelate cu acumulare de gheață în ambalaj sau arsuri de congelare
 • utilizarea unor agregate de gătire neigienizate corespunzător, cu urme de arsuri, rugină, baie de prăjire cu utilizare excesivă, cu culoare modificat

”Nicio zi fără curățenie! Aceasta va fi noua deviză a ANPC atâta vreme cât voi fi președintele acestei instituții. Este inadmisibil ca unii operatori economici să folosească sănătatea românilor pe post de monedă de schimb pentru profituri. Vreau să se înțeleagă foarte clar faptul că nu mai acceptăm să găsim în continuare praf, rugină, fructe stricate, vitrine neigienizate…mizerie care să pună în pericol sănătatea consumatorilor!”, a declarat președintele ANPC, Mihai Culeafă.

 
 Sursa foto: ANPC
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Formular de reclamații online către ANPC

18 May 2022 326

Controale ale inspectorilor ANPC în mai multe restaurante și pensiuni din nordul Moldovei. Ce nereguli au fost constatate (GALERIE FOTO)

17 May 2022 454

ANPC, în control la mai multe magazine Auchan (GALERIE FOTO)

14 May 2022 690

Două autoturisme ale ANPC de la Constanța au poliță de asigurare la City Insurance

12 May 2022 439

Autoturismele ANPC de la Constanța nu mai pot fi folosite pentru că le-a expirat RCA-ul. Comisarul-șef de la Galați acuză un „management defectuos”

10 May 2022 786

De ce trebuie să ținem seama atunci când vrem să cumpărăm produse proaspete. Recomandările ANPC

08 May 2022 528

ZIUA LIVE. Horia Constantinescu, președinte ANPC – „ Problema tarifelor la parcare în Mamaia, a câinilor fără stăpân și rutele alternative pe perioada lucrărilor puteau fi rezolvate prin comunicare”

06 May 2022 1239

A fost președintele ANPC audiat la DNA pentru contractul de gestionare a spațiilor verzi din Constanța? Ce spune Horia Constantinescu

05 May 2022 1681

UPDATE Amenzi de peste 100.000 de lei pentru două magazine Jumbo din București. Ce nereguli au constatat comisarii ANPC (GALERIE FOTO)

05 May 2022 1022

ZIUA LIVE. Comandament Litoral 2022. Cum va acționa ANPC pentru a ajuta turismul pe litoralul românesc

05 May 2022 646

ZIUA LIVE. Comandament Litoral 2022. Cum poate fi ajutată industria turistică de autorități?

04 May 2022 709

Două magazine cu grave nereguli constatate de ANPC, au primit propunere de închidere temporară (GALERIE FOTO)

04 May 2022 768

Constanța Au început acțiunile de verificare din cadrul Comandamentului Litoral. Mesajul președintelui ANPC

29 Apr 2022 572

Directorul general al ANPC, sfat pentru consumatori înainte de Paște Evitați cumpărarea de carne din locuri neautorizate, din „portbagajele mașinilor”

15 Apr 2022 601

ANPC a amendat peste 800 de benzinării. Au fost aplicate amenzi de 6,720 de milioane de lei

14 Apr 2022 775