„Nicio zi fără curățenie!“ Amenzi de 45.000 de lei aplicate de ANPC unor supermarket-uri din București pentru neregulile constatate (GALERIE FOTO)

Echipele de contorl al ANPC au efectuat astăzi controale în două magazine Mega Image și unul Carrefuor Market din București pentru a verifica modul în care sunt comercializate produsele. 


În urma verificărilor efectuate s-au constatat deficiențe la toate cele trei magazine și au fost aplicate amenzi de 45.000 de lei. 


Potrivit unui comunicat al ANPC, pe data de 25.11.2021, Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea (CRPCR) București-Ilfov, sub coordonarea președintelui Autorității Națioale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Mihai Culeafă, a desfășurat o serie de acțiuni de verificare a modului în care operatorii economici care comercializearză produse alimentare, respectă prevederile legale din domeniu, ținând cont că ne aflăm la începutul sezonului marcat de sărbătorile de iarnă, moment în care achiziția de astfel de produse se intensifică.


 
Au fost controlate 3 magazine aparținând marilor lanțuri de retail  - Mega Image din Șos. Pantelimon nr. 243 și 286 și Carrefour Market din Sos Pantelimon nr. 249 - și au fost aplicate amenzi contravenționale, în cuantum de 45.000 lei.



Acestora li s-au adăugat măsuri complementare care prevăd:
  • retragerea definitivă de la comercializare a tuturor produselor alimentare cu deficiențe
  • oprirea temporară a prestării serviciilor și a comercializării de produse.
  • propunerea a câte unei sancțiuni de  suspendare temporară a activității fiecărei unități verificate pe o durată de cel mult 6 luni. 
  •  

Cele mai importante deficiențe întâlnite de comisarii CRPCR București-Ilfov au fost:
  • expunerea la comercializare, în vitrina caldă (rotisor) a diferite produse tratate termică, sub tăvile de dedesubt aflându-se mucegai, rugină, precum și un strat grosier de grăsime
 
  • prezența, sub tăvile vitrinei de comercializare legume/fructe ambalate și vrac, în stare refrigerată, a ruginei, pe toată suprafața, precum și a unui grad avansat de uzură, mucegai
 
  • aceeași situație întâlnită și la vitrina raionului de pește sau la cea cu produse lactate
  • prezența, în vitrinele de patiserie și panificație sau în cele de cofetărie, a unor tăvi din inox cu strat gros de arsură, grăsimi cu particule de praf, rugină, lichid acumulat în exces cauzat de uncționarea precară a agregatelor și resturi alimentare.
 
  • comercializarea de legume/fructe cu modificări organoleptice de aspect, culoare și consistență, care prezentau mucegai, deshidratare sau lovituri mecanice și pete
  • comercializare de produse congelate cu acumulare de gheață în ambalaj sau arsuri de congelare
  • utilizarea unor agregate de gătire neigienizate corespunzător, cu urme de arsuri, rugină, baie de prăjire cu utilizare excesivă, cu culoare modificat

”Nicio zi fără curățenie! Aceasta va fi noua deviză a ANPC atâta vreme cât voi fi președintele acestei instituții. Este inadmisibil ca unii operatori economici să folosească sănătatea românilor pe post de monedă de schimb pentru profituri. 



Vreau să se înțeleagă foarte clar faptul că nu mai acceptăm să găsim în continuare praf, rugină, fructe stricate, vitrine neigienizate…mizerie care să pună în pericol sănătatea consumatorilor!”, a declarat președintele ANPC, Mihai Culeafă.

 
 Sursa foto: ANPC
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Candidatul PSD la Primăria Constanța, Horia Constantinescu, și-a anunțat demisia din fruntea ANPC

28 Mar 2024 509

Decebal Făgădău „Mi-aș fi dorit din tot sufletul să candidez la funcția de primar al Municipiului Constanța“ (VIDEO)

27 Mar 2024 1740

LIVE VIDEO+TEXT Biroul Politic Național a validat candidații PSD pentru Primăria și Consiliul Județean Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO+DOCUMENTE)

27 Mar 2024 2739

ANPC anunță că va controla produsele de post, în perioada următoare

17 Mar 2024 568

Justiție Constanța Eden Travel Partner SRL firmă din Constanța, solicită anularea unui proces verbal de contravenţie ANPC

16 Mar 2024 543

Amenzi și oprirea temporară a patru stații ale Lukoil, după controale ale ANPC. Ce nereguli au fost depistate

14 Mar 2024 820

Anunțul ANPC Cerinţele necesare pentru ca un produs să poată fi numit românesc ar putea fi stabilite printr-un act normativ

13 Mar 2024 535

Acțiune de control în mai multe stații ale OMV Petrom! Ce nereguli au găsit comisarii ANPC (GALERIE FOTO)

12 Mar 2024 767

Rate calculate greșit la Raiffeisen Bank. ANPC recomandă păgubiților să-și revendice banii

11 Mar 2024 854

Firma care controlează lanțul de supermarketuri Penny, la judecată cu ANPC - Comisariatul Județean Protecția Consumatorilor Constanta

02 Mar 2024 614

Farmacia, verificată de ANPC Eurosantis SRL, firma lui Ion Dumitrache de la PSD, în proces cu Protecția Consumatorilor Constanța!

27 Feb 2024 904

ANPC a închis de urgență încă trei săli de fitness World Class. S-a lăsat și cu amenzi în valoare de 28.000 lei

22 Feb 2024 659

Cum să fii în siguranță când faci cumpărături online. Ghidul ANPC

18 Feb 2024 664

Cum să alegi cadouri sigure și autentice de Sf. Valentin și Dragobete. Sfaturile Directorului ANPC

11 Feb 2024 666

Ce pregătesc Horia Constantinescu și Decebal Făgădău?

10 Feb 2024 1416