Nicolae Ciucă a cerut să-i fie analizată lucrarea de doctorat, după ce a fost acuzat de plagiat


 
  • În anul 2003, premierl Nicolae Ciucă a susținut teza de doctorat în urma căreaia a devenit doctor în ştiinţe militare.
  • Într-o anchetă publicată de pressone.ro se arată că teza lui Nicolae Ciucă, cu titlul „Dimensiunea angajării armatei României în operaţiuni întrunite multinaţionale“ include conţinut plagiat în cel puţin 42 de pagini din totalul de 138.  
 
Premierul Nicolae Ciucă a solicitat analizarea lucrării sale de doctorat, susţinută în 2003, intitulată „Dimensiunea angajării armatei României în operaţiuni întrunite multinaţionale“, de către Comisia de etică a Universităţii Naţionale de Apărare (UNAp), instituţia organizatoare de studii de doctorat în care s-a susţinut teza.
 
Potrivit premierului, alegerea tematicii tezei de doctorat s-a bazat predominant pe experienţa personală acumulată în misiunile internaţionale la care a participat nemijlocit, individual sau împreună cu Batalionul 26 Infanterie: misiunea ONU de menţinere a păcii din Angola (1996-1997), misiunea NATO din cadrul rezervei strategice a SACEUR pentru Balcanii de Vest (2000-2001) şi misiunea de tip coaliţie din Afganistan (2002), arată AGERPRES.
 

„Aşadar, teza mea de doctorat înglobează, pe lângă cercetarea ştiinţifică şi studiul teoretic, experienţa acumulată în misiunile reale şi exerciţiile la care am participat, aceasta constituindu-se, în mod evident, contribuţia originală proprie unei teze de doctorat corect elaborată“, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

 
De altfel, a ținut să sublinieze că în calitate de militar, indiferent de poziţia pe care a fost încadrat, şi-a îndeplinit întotdeauna atribuţiile, „respectând principiile, legile şi regulamentele militare care guvernează activitatea Armatei Române“.
 

„În acuzele publice se reclamă că unele referiri din notele de subsol nu apar şi în lista bibliografică. Acest lucru nu arată altceva decât faptul că lucrarea a fost elaborată onest, fiind menţionată cel puţin într-un loc sursa bibliografică.

Acuzaţiile publice nu se pot susţine ştiinţific în niciun fel, fapt ce poate fi dovedit şi de raportul oricărei metodologii de depistare a similitudinii, corect şi profesionist utilizată. Sintagme şi formulări standardizate specifice domeniului tezei de doctorat (gen „pilon de stabilitate“ etc) nu trebuie ocolite atunci când tratezi un subiect sensibil - precum geopolitica - unde semantica trebuie neapărat să fie precisă, motiv pentru care anumite sintagme/formulări este obligatoriu să fie standardizate", a mai spus Nicolae Ciucă.


Torodată, premierul a menționat că din anul 2003, după susţinere, teza sa de doctorat este publică şi a putut şi poate fi consultată la Biblioteca Universităţii Naţionale de Apărare şi la Biblioteca Naţională.
 

„Consider că am realizat lucrarea conform cerinţelor legale existente la acea vreme şi, în consecinţă, am iniţiat solicitarea de verificare a acesteia de către Comisia de etică a UNAp - Instituţia Organizatoare de Studii de Doctorat, în acord cu prevederile legale în vigoare, în spiritul OMEC n.r. 5229/2020 din 17 august 2020. În măsura în care vor mai exista semne de întrebare, UNAp va fi îndreptăţită să solicite verificarea de către CNATDCU - Comisia 26 - Ştiinţe politice, studii de securitate, ştiinţe militare, informaţii şi ordine publică“,a completat Nicolae Ciucă.

 
Sursa foto: Facebook/ Guvernul României

Citește și:

Premierul Nicoale Ciucă, întrevedere cu reprezentanții Asociației Române a Băncilor. Operaționalizarea PNRR, subiect de discuție

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Vergil Chițac și-a depus candidatura pentru funcția de vicepreședinte al PNL

21 May 2022 539

Premierul Nicolae Ciucă, în vizită la societatea Farmec SA din Cluj-Napoca

20 May 2022 304

Premierul Ciucă „România este pe primul loc în Europa la ceea ce înseamnă numărul de doamne şi domnişoare aflate în topul managementului companiilor“ (VIDEO)

20 May 2022 1675

Nicolae Ciucă „Prezenţa soldaţilor portughezi în România, la Caracal, reprezintă o dovadă de înaltă solidaritate şi prietenie“ (VIDEO)

19 May 2022 377

Nicolae Ciucă, despre Smaranda Brăescu „Meritele prin care această româncă s-a remarcat în lume reprezintă un exemplu și pentru tinerii României de astăzi“

19 May 2022 325

Proiectul legii offshore a fost adoptat

18 May 2022 415

Nicolae Ciucă Sistemul de impozitare nu va fi modificat în cursul acestui an (VIDEO)

18 May 2022 355

Ciucă a discutat cu directorul Grupului Carlyle International Energy Partners, principalul acţionar al companiei Black Sea Oil&Gas despre dezvoltarea Proiectulului de la Midia

17 May 2022 406

Ciucă, întâlnire cu reprezentanții Asociației Profesionale a Ciobanilor la Palatul Victoria

17 May 2022 336

Reuniune la Palatul Victoria a Comitetului de monitorizare a PNRR

16 May 2022 421

Premierul, discuție cu reprezentanţii companiei Lockheed Martin

16 May 2022 935

Credite garantate de stat pentru organizarea nunţii, a unui botez sau pentru achiziţia unei maşini de familie. Anunțul premierului de Ziua Familiei

15 May 2022 597

Ziua Națională de cinstire a martirilor din temniţele comuniste. Ce mesaj a transmis premierul Nicolae Ciucă

14 May 2022 410

Lotul olimpic de matematică al României, întâlnire cu premierul și ministrul Educației

13 May 2022 546

Premierul Nicolae Ciucă „La 10 mai, România celebrează cea de-a 145-a aniversare a Independenței de stat“

10 May 2022 542