Nicolae Ciucă a pledat pentru sprijinul Germaniei în consolidarea securității la Marea Neagră

foto: captură video Facebook/ Nicolae-Ionel Ciucă

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă s-a întâlnit miercuri, 4 mai, cu președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, cu prilejul vizitei acestuia la București, informează Guvernul României. 

Discuțiile s-au axat pe războiul din Ucraina și impactul regional al acestuia, în cadrul cărora cei doi demnitari au apreciat importanța unității europene și euroatlantice în asigurarea sprijinului pentru Ucraina și cetățenii săi.

Totodată, pe lista subiectelor s-a aflat și gestionarea impactului situației din estul Europei și al implementării sancțiunilor împotriva Rusiei, fiind apreciat și efortul României în ajutorul acordat refugiaților. 

Nicolae Ciucă a arătat importanța cooperării bilaterale și europene pentru asigurarea securității energetice, respectiv pentru a  gestiona problemele generate de blocarea lanțurilor de aprovizionare.

El a precizat că sprijinul României pentru Ucraina are în vedere și facilitarea exporturilor de produse agricole din Ucraina către piețe terțe, afectate în prezent de blocada porturilor ucrainene la Marea Neagră.

Conform sursei citate, premierul arătat că România face eforturi pentru diversificarea surselor de energie, subliniind și demersurile naționale pentru creșterea capacității de exploatare a resurselor de gaz natural.

Nicolae Cicuă a pledat și pentru sprijinul Germaniei în consolidarea securității la Marea Neagră, adresând mulțumiri pentru participarea germană la asigurarea poliției aeriene întărite pentru România.

Șeful Guvernului și președintele german au subliniat la unison calitatea relațiilor bilaterale, evidențiind potențialul amplu de extindere a cooperării economice româno-germane, fiind arătat interesul pentru diversificarea investițiilor și cooperării în domenii strategice, precum energie, tehnologie, infrastructură, mai arată sursa citată. 

Prim-ministrul a menționat că România aplică toate standardele pentru aderarea la spațiul Schengen și, mai mult decât atât, asigură de facto și eficient protejarea frontierelor externe în contextul crizei din Ucraina, subliniind importanța sprijinului Germaniei pentru identificarea unei soluții în scurt timp.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nicolae Ciucă, de Ziua Justiției „Provocarea este să aducem cât mai aproape perspectiva finalizării procesului de monitorizare a României prin MCV“

03 Jul 2022 287

Nicolae Ciucă „Salut decizia SUA de a suplimenta prezenţa trupelor americane în România“ (VIDEO)

01 Jul 2022 393

Premierul Nicolae Ciucă „De astăzi, intră în vigoare încă două măsuri importante din pachetul Sprijin pentru România”

01 Jul 2022 330

Nicolae Ciucă, despre alimentarea cetățenilor cu gaze naturale din Marea Neagră Eforturile instituţiilor şi companiilor trebuie să se concentreze pe creşterea capacităţilor de producţie, depozitare şi extracţie

01 Jul 2022 310

Întâlnire la Palatul Victoria. Ciucă l-a primit pe Secretarul General al Ligii Statelor Arabe

29 Jun 2022 365

Nicolae Ciucă, fostul ministru al Apărării Naționale, amendat cu 20% din salariu! Curtea de Apel București, un nou termen în recurs

29 Jun 2022 1569

Nicolae Ciucă și Virgil Popescu, declarații la Constanța. Cum va fi acoperită compensarea de 50 de bani la carburant

29 Jun 2022 490

Premierul Nicolae Ciucă, despre scăderea cu 50 de bani a prețului carburantului

28 Jun 2022 430

Comemorarea pogromul de la Iași Premierul Ciucă - „Holocaustul a fost cea mai mare tragedie a umanității din toată istoria noastră globală“

28 Jun 2022 350

LIVE TEXT Nicolae Ciucă și Virgil Popescu, prezenți la ceremonia de începere a exploatării gazelor naturale în cadrul Proiectului MGD (GALERIE FOTO și VIDEO)

28 Jun 2022 947

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă „David Popovici este purtătorul de stindard al generației sale“

27 Jun 2022 432

„Sunteți modele pentru copii și tineri“ Ciucă s-a întâlnit cu Lotul Național al României de Culturism și Fitness

27 Jun 2022 319

SUA, finanțare de 14 milioane de dolari pentru etapa preliminară a studiilor de proiectare pentru dezvoltarea reactoarelor modulare mici din România

26 Jun 2022 468

Performanța lui David Popovici, recompensată cu suma de un milion de lei din Fondul de rezervă al Guvernului (VIDEO)

23 Jun 2022 478

Ciucă Prețul carburantului va scădea cu 50 de bani (VIDEO)

23 Jun 2022 838