Nicolae Ciucă, anunț de ultim moment despre riscul ca România să rămână fără energie (VIDEO)

Nicolae Ciucă, foto: Guvernul României Ciucă a făcut un anunț cu privire la riscul ca ţara noastră să rămână fără energie.

 Premierul a declarat că, în urma analizei făcute până acum la nivelul Guvernului, nu s-a identificat riscul ca ţara noastră să rămână fără energie.​
 

"Ieri, în şedinţa de Guvern, am aprobat planul de iarnă şi el a fost întocmit de către toţi cei care îşi desfăşoară activitatea şi sunt responsabili de sectorul energetic din România. Ca atare, odată aprobat acest plan, am stabilit ca săptămâna viitoare să avem şi întâlnire cu Comandamentul de iarnă. Ce vreau să subliniez este că pentru prima dată la începutul lunii septembrie avem acest plan.

El de regulă se întocmea în noiembrie. Reuşim astfel să avem o perioadă de timp în care să analizăm toate ipotezele care pot să afecteze sistemul energetic românesc şi împreună cu cei care au participat la întocmirea planului să identificăm şi soluţiile, astfel încât România să nu rămână fără energie. Din analiza de până acum nu identificăm riscul ca ţara noastră să rămână fără energie", a spus premierul după participarea la Conferinţa internaţională "Curtea de Conturi a României - Digitalizare în audit".

 

"Sigur, trebuie să fim pregătiţi pentru ipoteze şi scenarii, inclusiv un scenariu negru în care neprevăzutul poate să se întâmple şi atunci, la comandamentul de săptămâna viitoare, tocmai aceste ipoteze şi scenarii le vom discuta şi vom stabili ce avem de făcut. Există, de asemenea, o punere în aplicare a unui sistem gradual de măsuri care au ca prim obiectiv să menţină aprovizionarea cu energie electrică a cetăţenilor", a mai anunțat  premierul.


Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nicolae Ciucă, de Ziua Armatei Române „Importanţa capacităţii defensive este mai evidentă ca oricând în această perioadă“

25 Oct 2022 833

Semnarea contractului de finanțare pentru ,,Închisoarea Tăcerii" de la Râmnicu Sărat, moment important pentru IICCMER (VIDEO)

04 Oct 2022 1188

Guvernul consideră digitalizarea „o reală provocare” Nicolae Ciucă- „Mă bucur că la Curtea de Conturi acest proces este tratat cu seriozitate şi responsabilitate” (VIDEO)

08 Sep 2022 1097

Nicolae Ciucă, de Ziua Românilor de Pretutindeni- „Vom susține comunitățile românești din străinătate“

29 May 2022 1077